Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ Nl2

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
221 Wyświetlenia
IceWhoo
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]BB$1.36:///////;MP1$0.53:///////;MP2$0.63:///////;MP3$1.74:///////;CO$0.95:///////;BU$2.24:///////;SB (Hero)$8.16:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with J:d, J:h.
MP1 folds, MP2 raises to $0.08, 3 folds, Hero calls $0.07, BB folds.

Flop: ($0.18) 3:c, 7:h, 7:d (2 players)
Hero bets $0.13, MP2 raises to $0.28, Hero calls $0.15.

Turn: ($0.74) T:s (2 players)
Hero bets $0.35, MP2 calls $0.27(All-In).

River: ($1.36) 7:c (2 players)

Final Pot: $1.36.

Results follow:

Hero shows a full-house, sevens full of jacks(Jd Jh).
MP2 shows a full-house, sevens full of kings(Ks Kc).

Hero wins with a full-house, sevens full of jacks(Jd Jh).
MP2 wins with a full-house, sevens full of kings(Ks Kc).

Mam pytanie co do fazy preflop callować w takiej sytuacji tak jak zrobiłem czy przebijać(resztę rozegrania widzę, że zbyt agresywnie rozegrałem) ?

3 odpowiedzi
Thorek
Oldschool Grinder

Twoj call na preflopie byl sporym bledem. Generalnie jest taka niepisana zasada, ze grajac z pocketem call na preflopie, gramy typowo pod seta. Od tego sa oczywiscie wyjatki i jest ich sporo, ale taka decyzje podejmujesz na preflopie. Tutaj nie mozesz zagrac pod seta, bo gosc gra short stackiem i nie masz oddsow. JJ to jest dobra reka. Nie rozumiem czemu nie zagrales 3-bet preflop. Z tym gosciem chcesz sie stackowac na preflopie.

IceWhoo Autor wątku
IceWhoo
Oldschool Grinder

Jeśli chodzi o 3-bet to stosuje go tylko okazjonalnie wiadomo z AA ale to dlatego bo nie specjalnie wiem jak go stosować. Mogę prosić o jakiś link do artykułu (lub szybkie wyjaśnienie)?

Thorek
Oldschool Grinder

Po zdobyciu srebrnego statusu będziesz mial dostep do artykulow dotyczacych gry na preflopie. Takie karty jak JJ+ czy AK powinienes 3-betowac na preflopie.