Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JJ NL2

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
483 Wyświetlenia
aleasy77

Miałem problem z tym rozdaniem, dostaję 4bet z SB po moim 3becie z buttona, postanowiłem sprawdzić, flop daje mi overparę + flush draw, przeciwnik betuje ja sprawdzam. Turn on czeka, ja tak samo. Na river ponownie betuje za połowę puli. Raczej po jego sizingu nie wydaje mi się żeby blefował, stawiałem że ma wyższego pocketa niż ja bądź złapał kolor z wysokim asem suited. Jak to powinienem rozegrać według was?

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20145291_3559D49F9B

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
markos83

Call river,na takim bordzie nie folduje,nie callujemy 4beta pod seta z JJ,oprócz QQ,KK ,AA może mieć AK ,AQ z Ah.

Odpowiedz
Cytat
boxer82

A co ta 4 zmienia w jego range ?
sam grałbym bet na turnie bo wtedy ja decyduje o wysokości puli , nie daje mu za darmo dobierać z A♥: X , oraz w przypadku call często otrzymuje darmowy SD
As played twój check behind zachęca do zagrania bet z missed drawami wiec ja grałbym (crying) call

Odpowiedz
Cytat
venatici

Gram bet turn i river, as played sprawdzam river

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Gram bet turn i river

A co ci da bet river ?

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Na blanku musisz sprawdzać, bet turn i river w żadnym wypadku

Odpowiedz
Cytat
RedRere

Jak to co, zamianę SDV w blef :D
Dla mnie spoko zagrane z tym, że ja calluje river. Czasami on tricky poczeka z overparą na turnie, ale tak naprawdę jedyny sens ma check z AhAx, bo każda overpara bez hearth chce valuebeta od fd na turn. W jego range jest sporo Ahx, czasami to może być jakieś air w stylu AK bez h które chce nas po prostu wyrzucić bo obstawia nas na fd.

Nie widzę za bardzo sensu w betowaniu turna, ale musisz zrozumieć że grając taką linię reprezentujesz właśnie dużo fd i JJ jest świetnym bluffcatcherem.

Odpowiedz
Cytat