Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ na BB

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
276 Wyświetlenia
jonasz1983
PokerStrategist

Witam!

To moja pierwsza reka wstawiona do oceny :) Czas dodac analize swojej gry do pokerowych "obowiazkow". Ponizsze rozdanie nie daje mi spokoju :P

Statsy kolesia dołączone. Wiem, że mała próbka, ale drugi taki numer zrobił mi w ciągu kilku minut. Dzieki i pozdro!

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$10.30:///////;CO$16.37:///////;BU$10.32:///////;SB$11.03:///////;BB (Hero)$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:s, J:h.
MP3 folds, CO calls $0.10, 2 folds, Hero raises to $0.50, CO calls $0.40.

Flop: ($1.05) 5:h, 5:c, 7:d (2 players)
Hero bets $0.78, CO raises to $1.56, Hero calls $0.78.

Turn: ($4.17) T:s (2 players)
Hero checks, CO bets $14.31, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.17.

5 odpowiedzi

Dobrze zagrane nie ma co się przejmować jak cię wybleffował nice hand sir. Na micro twój zysk płynie z valubetowania, a nie sprawdzania sick bluffów.

Chociaż jeśli to jest drugi raz to ja raczej gram call, bo on tutaj nic nie repuje. Bije cię jedynie 5x, FH więc jeśli on był taki idiot agro to ja gram call i jak pokaże mi 5x, FH nice hand sir.

sz3sz
Elite Grinder

snap call

muckinfella
PokerStrategist

Witam i zachecam do czestszego zagladania :)

Generalnie Twoj b/c na flopie jest spowodowany tym, ze widzisz tam sporo blefow (air) oraz gorszych made hands, ktore dla niego moga byc value handsami (7x, 88-TT) oraz czasami jakis bluff z oesd.

Laczac to wszystko z jego sizingiem na turnie mozna powiedziec, ze on tutaj ma spolaryzowany range ale moim zdaniem do konca tak nie jest-> praktycznie zaden aggrofish/overaggro reg nie bedzie w ten sposob valuebetowal tripsa/nutsow i zdecydowanie powinien to byc call-> on po prostu nic tutaj nie repuje a nie sadze, zeby levelowal na tyle zeby dac Ci to do zrozumienia.

Pozdrawiam

jonasz1983 Autor wątku
jonasz1983
PokerStrategist

dzięki panowie za odp.
no tak, call na tych stawkach powinien być ok. jakby pokazał np. A5 ok...

notatke na kolesia zrobiłem:) ...i będę wrzucał więcej rąk do oceny.

sz3sz
Elite Grinder

kluczowe tu jest 'drugi raz zrobil mi taki numer w ciagu kilku minut'
o ile jeszcze slaby gracz moglby szybko rozgrywac monstera (rzadkosc, raczej maja sklonnosc do slowplayu) o tyle w to, ze trafil go 2x w ciagu kilku rozdan - nie uwierze

gdyby na turnie spadlo Q+ to fold bylby ok