Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JJ blef

35 Posty
11 Użytkownicy
10 Reakcje
3,017 Wyświetlenia
adifanstal

Prima, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $9.90 (99 bb)
BB: $9.90 (99 bb)
UTG: $10.31 (103.1 bb)
MP: $18.43 (184.3 bb)
CO: $14.07 (140.7 bb)
Hero (BTN): $10 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with J♦: J♠:
UTG folds, MP calls $0.10, CO folds, Hero raises to $0.50, SB raises to $1.60, BB folds, MP calls $1.50, Hero calls $1.10

Flop: ($4.90) K♣: Q♥: Q♣: (3 players)
SB checks, MP checks, Hero bets $1.56, SB calls $1.56, MP folds

Turn: ($8.02) 8♦: (2 players)
SB checks, Hero bets $3.20, SB raises to $6.74 and is all-in, Hero calls $3.54

River: ($21.50) 5♣: (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$21.50 pot ($0.30 rake)
Final Board: K♣: Q♥: Q♣: 8♦: 5♣:
SB showed A♦: K♦: and won $21.20 ($11.30 net)
Hero showed J♦: J♠: and lost (-$9.90 net)

SB - Koleś wyglądał na regularsa, 900 rąk 26/21. 3bet 8,5
MP - Ryba 87/6
Na flopie, znając microstawki + czutka, stwierdziłem, że reg ma tu w tym konkretnym rozdaniu AK. Wiem, że przeważnie myśli się zakresami, ale tutaj miałem bardzo mocny read na niego. Zagrałem 1/3 (tyle bym pewnie zagrał z damą), po tym jak fish spasował, widziałem idealny spot na blef.
Po czym przeciwnik zagrał x/r turn, sprawdziłem, bo miałem mało do dołożenia i opłacało mi się zapłacić za informację. Pokazał AK.
Dodam, że gram tight agressive, tym bardziej jak na NL10 i nie pokazywałem napewno zbyt wielu blefów przed tym, a to zagranie występuje rzadko w moim kanonie. Taki powinienem mieć table image.

Teraz pytanie odnośnie ręki:
a)czy SB posiadający tutaj AK "is never folding" czyli zawsze powinien to sprawdzić?
b)czy można uznać, że SB (jeżeli tutaj nie był kierowany jakąś czutką) zrobił błąd, a mój blef był świetny czy na odwrót, przeciwnik świetny przeanalizował sytuację, a mój blef był do dupy? Czy może nie da się tego jednoznacznie określić?

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
Pavluchenko

Ja bym wybrał linie preflop all-in, 3 graczy to za dużo

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Nie grałem cashu od października ale stwierdziłeś, że ma AK i chciałeś go wyrzucić w tym spocie?? Sam widzisz, że takie playe się nie udają na nl10
Nie zgadzam się z kolegą @Pavluchenko że to AI PRE. SB 3betuje twój izo raise i ma tam prawie zawsze QQ+, AK (czasami AQ?). To jest max call pre z pozycją bo nie masz profitowego stackoffu
Bet na flopie i zamiana ręki w blef niepotrzebna we 3wayu. To nie jest dla ciebie dobry board. Masz pozycję więc esy xb flop

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Ja bez statystyk również bym się nie czuł komfortowo stakować tutaj JJ, twoja ręka nie jest w tym spocie niczym innym jak parą dwójek która set minuje, jak nie trafiam to uciekam albo biorę darmowe karty, goście w tym spocie w większości nie odpuszczą AK a ten donk z MP to w ogóle może cię z KT zcooldownować i po co ci to.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

kicha na całej linii bijemy tylko TT + może jakieś drawy ATs,nawet nie AJs (bo blokujemy ) które ma na nas EQ

Odpowiedz
Cytat
adifanstal Autor wątku
adifanstal

Może jakieś ostrzeżenie od admina dla @B3DNAR3K za pisanie odpowiedzi bez czytania postu?

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

Sorry kolego że piszę skrótowo myślowo ale jednak na temat :f_drink: , tak jak piszą koledzy wcześniej
stackowanie na unka może być tutaj BE z tymi JJ preflop albo na minusie , jako że NL5 i NL10 sĄ strasznie weak/nitty , wrzuciłbym ta rekę do call squeeze od SB only , POSTFLOP as played nie wybieram się nigdzie
z barrelowaniem / zamianą tej ręki w blef bo niezrzucalnych rąk nie zrzucisz tutaj , zwłaszcza Kx , czy tripsa Qx , ba nawet niektórzy mają problemy z zrzuceniem tripsa na uzupełnionych STR/FLUSH'ach river
więc mijamy się z celem w blefowaniu na niskich stawkach

tak jak pytałeś AK TPTK najczęściej is never folding Squueze Pot micro stakes

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Z tego co zauważyłem, to gracze tight przeważnie mają top range 3Betując OOP, więc też bym nie wrzucał pre.
Drugą rzeczą jest twój perceived range, po tylko sprawdzeniu. Wygląda on weak i reg może se wymyślić calldown i nic nie zrobisz. Na pewno na czutkę bym nie blefował.
Trzecia rzecz, musisz wsiąść pod uwagę też fisha on Qx i Kx nigdy tu nie wyrzuci.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

lol, na SPR 2 chcesz kogos wyrzucic z jego top(ktory jest mocniejszy od twojego) i to jeszcze używając do tego twojego top bluffcatching range

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

a co tam nie można se blefnąć na czutce :coolface: ??? czuję zmianę ...

Spoiler

nie ma to jak spolaryzować się na air/nutsy :profit:

Odpowiedz
Cytat
luffykind

4bet pre jest jak najbardziej okey why? Dead Money. Gość ma 3b 8% na taki zakres JJ bardzo dobrze stoją bo maja jakies 40-45% + fold equity. EV+, pytanie co jest bardziej EV+ 4bet/jam czy, callowanie i trzymanie fisha w puli.
F: kompletnie niepotrzebny bet, AK, AQ trafilo vs bluffy jestes far ahed! boisz sie 3 Asow? easy XB
T: no comment huge spazzz.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

no i co z tego że ma 3bet 8% jak masz tutaj limp i izo raise?? Myślisz, że on tutaj 3betuje 8% zakresu? :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Na flopie, znając microstawki + czutka, stwierdziłem, że reg ma tu w tym konkretnym rozdaniu AK. Wiem, że przeważnie myśli się zakresami, ale tutaj miałem bardzo mocny read na niego. Zagrałem 1/3 (tyle bym pewnie zagrał z damą), po tym jak fish spasował, widziałem idealny spot na blef.

No i w sumie gratulacje, że read się udał, kosztowało Cię to tylko stacka :D

(tyle bym pewnie zagrał z damą)

Podaj jakie masz tutaj damy, że je tak betujesz

Po czym przeciwnik zagrał x/r turn, sprawdziłem, bo miałem mało do dołożenia i opłacało mi się zapłacić za informację.

Jeśli wg Ciebie 1/3 stacka to mało do dołożenia i warto dla INFORMACJI to zrobić, to szacun

Odpowiedz
Cytat
luffykind

Napisane przez Varrancomando
no i co z tego że ma 3bet 8% jak masz tutaj limp i izo raise?? Myślisz, że on tutaj 3betuje 8% zakresu? :facepalm:

nom jescze szczerzej moze 3b, bo jesli jest ogarniety to wie ze hero szeroko izoluje fisha. Czyli wszystkie dobre BD AT, KQ, KJ, AJ, AQ.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez luffykind

Napisane przez Varrancomando

nom jescze szczerzej moze 3b, bo jesli jest ogarniety to wie ze hero szeroko izoluje fisha. Czyli wszystkie dobre BD AT, KQ, KJ, AJ, AQ.

Fajne historie sobie wkręcasz

Odpowiedz
Cytat
luffykind

:f_love: miło się z tobą dyskutuje, jesli nie masz do powiedzenia nic logicznego apropo rozdania to myślę, że lepiej jakbyś się nie udzialał, ale widzę, że ego ci nie pozwala i musisz pokazać, jaki to jesteś mądrutki i że tylko ty masz racje, a cala reszta się myli, bo w końcu ty wiesz lepiej i oczywiscie Villian zawsze w tym spocie ma tylko QQ/AK zadnego bluffu never, bo wszyscy zawsze graja perfekcyjnie :)

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

a co tutaj dyskutować?? Wkręcasz sobie, że gość ma KQ czy AJ a ja jak grałem nl10 to jakoś takich zagrań od unk rega nie widziałem dlatego wolę call pre z ostateczną pozycją bo IMO on siedzi na top range'u, no i mamy fisza w puli

Odpowiedz
Cytat
luffykind

no wlasnie ja gram nl10 i powoli 3b z SB z AJ, AQ, AT, KQ, KJ staje sie standardem i to nic nadzywaczajnego ze reg te rece by tutaj 3b for value vs fish, semibluff vs Hero, zeby zgarnac deadmoney i nie grac bez pozycji. Wiec dla mnie spokojnie SB ma tutaj takie rece.

i dobry unk 900hanow :f_thumbsup:

i nigdzie nie napisalem ze 4b/jam jest bardziej EV+ niz call, ale nie uważam, że jest -EV w tym spocie na tego Villiana, ktory wyglada na ogarnietego rega ktory nie 3b tylko QQ+/AK.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx

Oczywiście, że SB może tam mieć 8 %, przeciez w takim spocie takie KJo, KQo, ATo,AJo wszystko idzie w sqz....Od Października się wiele zmieniło :D

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez xkwlx
Oczywiście, że SB może tam mieć 8 %, przeciez w takim spocie takie KJo, KQo, ATo,AJo wszystko idzie w sqz....Od Października się wiele zmieniło :D

gdzie tutaj SB gra squeeze?

Odpowiedz
Cytat