Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jj

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
314 Wyświetlenia
BrushedWorld

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Poker Stars
SB ($10.54)
BB ($10)
Hero ($10)
UTG+1 ($4)
CO ($8)
BTN ($10.69)

CO posts $0.10

Dealt to Hero J♣ J♠

Hero raises to $0.50, fold, CO calls $0.40, fold, fold, BB raises to $2, Hero raises to $4.50, fold, BB raises to $10 (AI), Hero calls $5.50 (AI)

FLOP ($20.55) T♥ 3♦ Q♦

TURN ($20.55) T♥ 3♦ Q♦ K♥

RIVER ($20.55) T♥ 3♦ Q♦ K♥ 6♠

Spoiler

BB shows A♠ A♦
(Pre 81%, Flop 89.3%, Turn 86.4%)

Hero shows J♣ J♠
(Pre 19%, Flop 10.7%, Turn 13.6%)

BB wins $19.63

Typek dopiero co usiadł do stolika, gra 1wsza rękę. Ok?

/e; Do 5bb otwarcie bo izolowałem postera.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Qskaa

Cos o BB? Ludzie lubia walczyc o postera i jesli wiesz ze BB to robi to stackoff bylby ok, a jesli 0 info to ja folduje.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

No zero info, wlazł na stolik w tym momencie i od razu stackiem rzuca. :D
Nie no, przy tych oddsach to jest nie do zrzucenia raczej.

Potrzebuję tam 27% na call.

Equity     Win     Tie
MP2    36.19%  35.98%   0.21% { JJ }
MP3    63.81%  63.60%   0.21% { QQ+, AKs, AKo }

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Nie no oczywiscie ze jesli robisz tego 4beta to nie ma opcji zeby sie wycofac, ja bym po prostu tego nie 4betowal.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

To co? Call? :> Sam piszesz, że ludzie lubią walczyć o postera i jeżeli on troche ogarnia to wie, że ja izoluję szerzej niż mój std UTG range i może mnie tam 3b light, dlatego wolę 4b bo zgarniam dead moniez i wyrzucam od razu część equity z Axs, KJ, może jakieś SC albo suited broadways, które wiedzą, że ja tam mam dość szeroki range i często odpuszczę. A vs 4b? Co tam zostanie?
QQ+,AK, może JJ, które jest mega mało prawdopodobne, czyli ~2,5%. Zakładając, że on w tym spocie 3b na mnie 10% range (premium, suited broadways, Axs, KJ), a vs 4b zostaje tylko z QQ+,AK, JJ*, czyli max 3%, to
ja tam moim 4b zgarniam dead money 70% czasu, a vs ship mamy oddsy na call. Ryzykuję 4$, żeby wygrać 7,3$, czyli potrzebuję ~55% fEq, które uważam, że mam zawsze, stąd 4b. Pozdro =)

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Napisane przez BrushedWorld
No zero info, wlazł na stolik w tym momencie i od razu stackiem rzuca. :D

Skoro masz zero info to czemu zakladasz, ze 3betuje light?

Napisane przez BrushedWorld
To co? Call?

Ja folduje, moze i weak ale przy braku info nic innego tu nie wymyslisz. Poza tym zainwestowales w pota tylko 5bb.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

Ok, to załóżmy, że Ty jesteś na BB. Widzisz postera i izolację.
Masz taki range - {ATs-A2s,KJs,ATo-A2o,KJo}
Co robisz?

Odpowiedz
Cytat
mik1984

To nie jest ręka, którą może skutecznie ocenić sędzia. JJ jest jak najbardziej dobrą ręką do jammowania jeśli masz odpowiednie ready, natomiast odrobinę za słabą do robienia tego per default. Natomiast sędzia nie będzie nigdy w stanie ocenić twoich readów, bo on nie siedział razem z Tobą przy stoliku.

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

Dla mnie to jest albo call i gra IP albo fold juz PF. To jest pierwsza reka jaka on rozgrywa na stole wiec jest to dla ciebie unk, a skoro unk to traktujesz go jak normalnego gracza i nikt normalny nie zestackuje sie tutaj z gorsza reka. Dla mnie gra o stacki jest tu overplayem.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

No właśnie tak mi się wydawało, że przyspazzowałem, bo skoro uważam, że on tam może 3b trochę szerzej ze wględu na postera, to moim 4b zamieniam rękę w blef. Głównie sugerowałem się tym, że mam tu dead money i od razu wyrzucam część equity na mnie z SC, suited brdw :club:, a grając call to
on ma inicjatywę, a ja nic nie wiem o jego grze postflop i często będę musiał grać po prostu fit or fold. :<

Odpowiedz
Cytat