Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jj

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
205 Wyświetlenia
Druneski
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB$14.29:///////;UTG2$10.61:///////;MP1$12.94:///////;MP2$7.22:///////;MP3$9.80:///////;CO$9.79:///////;BU$3.85:///////;SB (Hero)$10.51:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with J:h, J:d.
2 folds, MP2 raises to $0.30, 3 folds, Hero raises to $1.00, BB folds, MP2 calls $0.70.

Flop: ($2.1) 8:c, 2:d, Q:d (2 players)
Hero bets $1.50, MP2 calls $1.50.

Turn: ($5.1) 6:s (2 players)
Hero checks, MP2 bets $4.72(All-In), Hero folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $5.1.

MP1 - 59/8/2.6/0(1)/0.8/43(14) - VPIP/PFR/3bet//fold to 3bet/AF/fold to cbet po 111 rozdaniach.
Fishowaty villain, więc podbijam preflop. Stół mi się w ogóle nie podoba, ale nie chce oddać inicjatywy i cbetuje głównie żeby rozeznać się w sytuacji. I tutaj widzę że mam problem ze swoją grą, villain mnie tylko sprawdził, FD się nie ułożył ale stół jest niewygodny, 2nd barrel związał by mnie z pulą/musiałem bym sprawdzić pusha ze względu na jego stack, a przecież moje JJ nie są nawet overparą. Poddawać turna checkiem i w razie jakiegoś minibetu sprawdzać? Po prostu check/foldować? Takie Qx tam spokojnie mogło być + sizing.

Często ucieka mi 10-30BB w ten sposób, że mam niby dobry układ i wypada cbetować mimo mokrego boardu, zostaje sprawdzony i na turnie nie czuję się już mocny, znajduję się w głupie sytuacji i poddaję pulę, tym bardziej że jestem bez pozycji. Jak sobie z tym radzić? W ogóle nie cbetować mokrych boardów przecież też nie wypada.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
wma21
Elite Grinder

Cześć

PF ok. Na F też ten c-bet jest w porządku. Na T są dwie opcje. Jedna to x/f tak jak zagrałeś i druga to bet jeśli uważasz, że on jest w stanie sprawdzić tu z 8x drawem chociaż przy PFR 8% on tych 8x ma tu bardzo niewiele dlatego dla mnie x/f T>>> bet T. Nie sądzę też, że przy tym AF on będzie nagle strzelał z 8x, drawem na T i kiedy zabetuje na T masz jasną odpowiedź, że jesteś z tyłu.

Odpowiedz
Cytat