Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

jj

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
210 Wyświetlenia
dziob

AF - 1

PartyGaming - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BTN): $16.00
SB: $5.46
BB: $11.74
UTG: $10.00
CO: $12.09

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has J♣ J♥

fold, fold, Hero raises to $0.30, fold, BB raises to $0.50, Hero calls $0.20

Flop: ($1.05, 2 players) 2♥ 9♦ 7♣
BB bets $1.00, Hero raises to $2.50, BB calls $1.50

Turn: ($6.05, 2 players) K♦
BB checks, Hero checks

River: ($6.05, 2 players) 4♦
BB checks, Hero bets $4.00, BB calls $4.00

1. Przebijam ten 3bet czy tylko calluje? Wolałem jednak call z pozycją i bardziej zdecydowanie dopiero jak będzie jakiś dobry flop.
2. Turn bet? Oczywiście niedobra karta - wolałem kontrolować pulę i poczekać na jego zagranie na river, aby upewnić się czy on w jakiś dziwny sposób nie chce tutaj slowplayować monsterów.
3. Koloru na riverze raczej się nie bałem. Po kolejnym checku uderzam, ale nie wiem czy jest tutaj dużo słabszych rąk które mnie sprawdzą.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
kNoq001

pytania pomocnicze
-jak widzisz rego range pre? widzisz tam weak handy? jesli tak to nie sadzisz, ze 4betowanie jest lepsze skoro fisz i tak nie odpusci najczesciej?
-na flopie nie sadzisz, ze epiej callowac i zostawiac caly jego weak range? z gorszych rak po Twoim raise zostanie TT/9x z czego nie wiemy ile tych 9x ma w rangu, moze lepiej grac call aby zatrzymac wszystkie jego gorsze rece?
-na turnie ile Kx widzisz w jego rangu?
-od czego chcesz value betujac tak mocno na river na takiej karcie?

Odpowiedz
Cytat

Na takiego gracza jesli nie zdecydowałes się nad 4bet/stackoff co uważam jest dobrą opcją call również jest w porządku aczkolwiek czesto dostaniesz jednak te oversy na flopie.

Nie rozumiem dlaczego reisujesz tego flopa. Skoro nie 4betowałeś go preflop to pewnie uważasz że ma QQ+ wiec bedziesz sie izolował na lepsze rece a gorsze mogą nie sprzawdzic niewiadomo czy on tam ma jakieś 9 i TT+

Turn: Spoko kontrolujesz pulę nie chcesz zeby Ci sie odwinał jakims reisem i trzymasz jego szeroki zakres

Na riverze ten bet jest za duzy, bo:

1) gorsze rece nie sprawdza
2) Kx napewno nie odpuszcza
3) jesli trafił kolor to jestes POT comittmed --> Szeroki zakres tego typa wiec mozliwe
4) Utrudniasz sobie zycie

Piona!

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

up

Odpowiedz
Cytat
dziob Autor wątku
dziob

Sorki za zwłokę.

1. Sporo widzę rąk w jego rangu. Ciężko nawet określić co dokładnie. No 3bet byłby zdecydowanie lepszy... Ale bałem się jakiejś karty wyższej która skomplikowałaby mi gre.

2. Myślę że on tutaj 88 też nie zrzuci, na pewno 8T, JT. Nie potrafie jeszcze myśleć tak jak piszesz. Mam over parkę na fisza to cisnę bezmyślnie.

3. Jak najbardziej wszystkie brodwaye u niego widzę.

4. Trochę pomyślałem w kategoriach jak ja patrzę jak fisze betują. Często grają duże bety które mają na celu tylko wyblefowanie, a małe aby wyciągnąć value. Więc walnąłem mocniej. :P

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez dziob
Sorki za zwłokę.

1. Sporo widzę rąk w jego rangu. Ciężko nawet określić co dokładnie. No 3bet byłby zdecydowanie lepszy... Ale bałem się jakiejś karty wyższej która skomplikowałaby mi gre.

ok, przede wszystkim jesli 4betujesz go to dla value, tak samo jak dla KK spadnie czasem overkarta tak dla JJ takze spadna ale chodzi o to, ze on bedzie callowal zdominowane rece przez co to Ty masz przewage equity a nie on, ofc call nie jest tutaj nigdy zly

2. Myślę że on tutaj 88 też nie zrzuci, na pewno 8T, JT. Nie potrafie jeszcze myśleć tak jak piszesz. Mam over parkę na fisza to cisnę bezmyślnie.

jesli widzisz jego range tak szeroko to ok ale problem w tym, ze na razie nie mozemy dobrze okreslic jego rangu pre (stad call pre jest czesto lepszy od 4beta) wiec lepiej na poczatku kontrolowac pot niz troche w ciemno na walac

3. Jak najbardziej wszystkie brodwaye u niego widzę.

no skoro zakladasz, ze on gra b/c flop z KJ KQ AK to w takim razie nie ma co sie zastanawiac nad raisem na flopie tylko musisz tam raisowac ale to jest wlasnie to o czym pisalem wczesniej, tzn nie mozemy okreslic jeszcze dobrze jego rangu i zakladanie, ze on nas calluje na flopie ze wszystkimi overkartami jest optymistyczne - jesli tak nie zakladasz to automatycznie karta na turnie Ci nie przeszkadza bo on nie bedzie mial wielu Kx w rangu

4. Trochę pomyślałem w kategoriach jak ja patrzę jak fisze betują. Często grają duże bety które mają na celu tylko wyblefowanie, a małe aby wyciągnąć value. Więc walnąłem mocniej. :P

czyli chciales go wyblefowac jesli dobrze zrozumialem?a z czego lepszego :> jesli masz tam beta to thin vbeta wiec zrobilbym niski becik aby sciagnac kase z 9x/TT ale i tak bet turn czesto dla free sd jest ok a wczesniej call flop > raise

Odpowiedz
Cytat
dziob Autor wątku
dziob

Nie wyblefować, tylko sprawić żeby on myslał że ja blefuje. I w ten sposób sprowokować go do luźniejszego sprawdzenia.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

ah ok czyli taki leveling war :) nie jestem przekonany czy to go zacheci do calla wiec bez info, ze wczesniej tak robil wole raczej nizszy bet

Odpowiedz
Cytat
dziob Autor wątku
dziob

No ja już też wolę. ;)
Dzięki.

Odpowiedz
Cytat