Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jj

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
183 Wyświetlenia

570h
16/10 vip/pfr
wtsd-33
wsd-38
af-1

PokerStars - $0.10 NL (6 max) ZOOM - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $11.26
SB: $16.74
BB: $9.90
UTG: $10.00
MP: $10.60
Hero (CO): $10.28

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has J♥ J♠

UTG raises to $0.40, fold, Hero calls $0.40, fold, SB calls $0.35, fold

Flop: ($1.30, 3 players) Q♥ J♦ K♣
SB checks, UTG bets $0.60, Hero raises to $3.00, fold, UTG calls $2.40

Przebijam dla ochrony i value...Mysle ze moze miec na utg AK,AQ,AT,QQ,KK,TT,KQ...do jego 4betpusha chyba bym zrzucil...

Turn: ($7.30, 2 players) 7♠
UTG checks, Hero checks

Bez sensu ch?Nie mam pojecia co on moze calowac na takim flopie i na turnie check :evil:

Wymyslilem ze moze tu grac ch/r i bede w dup..pott comited ale jednoczesnie bede wiedzial ze ma nutsa....

River: ($7.30, 2 players) 9♣
UTG checks, Hero checks

I pytanie...czy ja tutaj mam value beta? on o wtsd i wsd wydaje sie ze z AK jeszcze sprawdzi...ale sam nie wiem..

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
SkowroN18

call pre flop na takiego nita jest ok dla mnie, zostawiamy szerszy range u villaina

Flop raisujemy dla value, na jego range ktory podales gramy dobrze.
Jezeli on tylko calluje flop, to ja bym go obstawial na AK,AQ. Kazdy set, 2 pary pewnie by raisowal bojac sie turna i rivera.
Turn jezeli on gra check to ja to szipuje.
Imo na river nie mamy juz valuebeta

pozdro

Odpowiedz
Cytat
gburekk

Podoba mi się call preflop. Na Flopie gramy obowiązkowo raise. Gdy dostajemy call to możemy założyć, że jesteśmy z przodu, bo z KK/QQ grałby 3bet/ship. Natomiast turn to obowiązkowy ship. Udało się ominąć turna bo wpadł blank, ale wciąż jest masa kart, których nie chcesz zobaczyć na riverze. Nie chodzi już nawet o to czy ta 9 mu pomogła czy nie, ale zabija ona akcje i on już może nie wypłacić się z AA/AK. As played na river valuebeta nie widze, bo on się nie wypłaci z gorszą kartą, po prostu straciłeś dużo value na turnie.

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

PF call na takiego nita jak najbardziej poprawny. Na F dla mnie jest to zawsze raise. Masz seta i kiedy go trafiasz na takim F to chcesz ciagnac value. Na T kiedy on tylko calluje ja gram ship. Tutaj straciles sporo value, a nawet jesli nie to dajesz za darmo drawowac. Sadze, ze z KK-QQ on stackuje na F dlatego czesciej widze u niego AA, AK, AQ. Na R spada karta zabijajaca akcje i musisz grac xb.

Odpowiedz
Cytat