Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

jj

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
303 Wyświetlenia
cifol

$0.10 NL - Holdem - 6 players

BTN: $22.34
SB: $13.51
BB: $8.67
UTG: $2.17
Hero (MP): $10.00
CO: $10.00

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has J♥ J♠

fold, Hero raises to $0.30, fold, fold, SB calls $0.25, BB calls $0.20

Flop: ($0.90, 3 players) 8♦ J♦ Q♦
SB checks, BB bets $0.90, Hero calls $0.90, fold

Turn: ($2.70, 2 players) 4♠
BB bets $2.70, Hero calls $2.70

River: ($8.10, 2 players) 7♥
BB bets $4.77, fold

BB wins $7.70

unk
hej, koleś betuje pota, co wygląda bardzo mocno i śmierdzi mi kolorem. zdecydowałem się callnąć licząc na fulla, turn nie spada pomoc, on znowu betuje pot
eq z pota 33% a z ręki 22,7%
mam duże immplied odds, calluję, river nic, fold

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Ja gram raise/broke flop. Na flopie masz najlepsze equity vs jego flush, a do tego on tu pewnie wrzuca z 88, z którym też spokojnie ładuje psb for protection. Wcale nie zdziwiłoby mnie takie zagranie u niego z QJ, z AQ, jakieś kombinacje par, FD i gutshotów.

Odpowiedz
Cytat
maniur

Jeżeli by chciał drawować, i stąd donkbet to myślę, że byłby niższy. On tu uderza za pota, może mieć te 88, tak samo strita z 9T, QJ, J8 i myślę że kolor jak nic :P Masz dosyć dobre implied odsy bo on i tak raczej się wysypie nawet gdyby board się sparował. Nie jestem do końca przekonany czy raise/broke tu jest optymalną linią, jednak też bym tak zagrał, w końcu mamy jeszcze parę outów, a on może mieć tam parę słabszych rąk.

Odpowiedz
Cytat
cifol Autor wątku
cifol

Napisane przez maniur
Jeżeli by chciał drawować, i stąd donkbet to myślę, że byłby niższy. On tu uderza za pota, może mieć te 88, tak samo strita z 9T, QJ, J8 i myślę że kolor jak nic :P Masz dosyć dobre implied odsy bo on i tak raczej się wysypie nawet gdyby board się sparował. Nie jestem do końca przekonany czy raise/broke tu jest optymalną linią, jednak też bym tak zagrał, w końcu mamy jeszcze parę outów, a on może mieć tam parę słabszych rąk.

dokładnie, on tu z gorzej niż stritem nie uderzy za pota, z setem będzie betował 3/4-pot i check-call na każdej czwartej do koloru

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Nie mam nic do raise/broke na tym stole - jesli tak gramy, to spoko - to jest UNK. Mozemy tez callowac, ze wzgledu na teoretycznie duze IO - gramy z pozycja i jego PSB wyglada mocno, na seta ( idealny spot dla nas ), na strita, czy flusha - mysle ze lapac ytutaj FH przynajmniej dostajemy tyle, zeby byc EV0, badz lekko EV+, o ile w ogole nie zlapiemy stacka :).

Odpowiedz
Cytat