Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jj.

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
150 Wyświetlenia
dziob
Oldschool Grinder

(51)
22/10
Af - 0
WTSD - 33
W$SD - 100

Dopiero po rozdaniu skojarzyłem nick gracza, ale niestety nic konkretnego co do jego gry. Wydawał mi się tylko niezbyt dobrym graczem, ale bez notatek i tak by mi to nic nie dało.

Gram call. Nawet jak nie trafię pod seta to jest to grywalna ręka, tym bardziej z pozycją.
Bet za 1/2 wydał mi się słaby i nie chciałem go wyrzucić 3betem na flopie... ehhh zignorowałem taki mokry board. Na T bardzo kiepska ręka, kolejny bet za 1/2. Dopiero teraz gram raise i niestety mam fold. :/

A mam pytanie, gdybym na flopie grał raise i dostał taki push od niego, to bym był nawet skłonny to sprawdzić. Wrzucenie tak całego stacka nie wygląda mi zbyt mocno, ale z drugiej strony b. mało o nim wiem.

iPoker - €0.10 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (MP+1): €12.10
CO: €5.34
BTN: €8.72
SB: €10.96
BB: €5.00
UTG: €13.46
UTG+1: €11.32
MP: €8.50

SB posts SB €0.05, BB posts BB €0.10

Pre Flop: (€0.15) Hero has J♦ J♠

fold, UTG+1 raises to €0.30, fold, Hero calls €0.30, fold, fold, fold, fold

Flop: (€0.75, 2 players) 5♣ 6♥ 2♣
UTG+1 bets €0.37, Hero calls €0.37

Turn: (€1.49, 2 players) 3♣
UTG+1 bets €0.74, Hero raises to €2.00, UTG+1 raises to €10.65, fold

UTG+1 wins €5.13

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

Call preflop jest ok, masz czasami lepsza reke od niego do tego masz na pewno okazje trafic flopa i zabrac mu stacka. Taki setmining ze smaczkami, bo JJ po prostu czasami bija jego OC, ale o wiele latwiej sie to gra niz np. 44.

anyway ten spot jest dosc tricky i zalezy w duzym stopniu od gracza. Na bardzo dobrego gracza trzeba ten spot grac bardzo ostroznie, dlatego ze air nie bedzie tu bluff cbetowac, a jesli juz to dostaniesz 2-3 strzaly na twarz i jestes w mega trudnym spocie. Raise flop wole tutaj robic z 33/44/77 jako blef, bo zrzucam duzo jego lepszych overpair (a chociaz z dupy gatsdzoty mi daja dodatkowe equity vs uparty villain), a raiseujac tu JJ nie robisz tego praktycznie for value (zauwaz, ze AK/AQ z szyszkami jest z Toba po lepszej stronie flipa). Na T jak dostaje na takiej karcie bet, to po prostu sie tu zrzucam bo nei sadze, zeby on tu odpuscil AA czy KK z treflem, wiec po prostu nie ma sensu tego robic. Jesli jest generalnei overaggro i za duzo cbetuje to moze atakuje tutaj AKo z treflem, AQo z treflem, wtedy call jest jeszcze uzasadniony, ale na unka fold jest ok i moze komus wydawac sie weak, ale nei spodziewam sie tutaj zebys tu za czesto wygral te reke. Nie musisz wdawac sie w takie spoty, zeby przejsc te stawki.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Najpierw kilka szybkich spraw: RAISE flop nie 3bet :) - kwestia nazwy, oraz raise na tym turnie = zamiana JJ w bluff. Ma to sens, jak chcesz go zrzucic z QQ+.

Powiedzmy ze raise flop nie jest zly, bo widze tutaj value raise - mozesz zostac sprawdzony przez jakies FD+OC, czy slabsze OvP, co jest OK. Wtedy raise flop + bet/fold turn + check back river, prawdopodobnie z zalozenia -> chyba ze jakies fatalne karty spadaja na board.

Jesli natomiast callujesz flop -> wez pod uwage ze on taki flop malo kiedy cbetuje z air zupelnym, to na takim turnie on daje jasno do zrozumienia, za ma cos i to jest prawdopodobnie dobra reka. Mysle ze 77/88 nie zawsze musi tu poprawic na turn -> 99+/TT+ pewnie betuje, oraz flushe na AK/AQ/AJ, moze KQ. Generlanie raczej lepszy range, niz Twoje JJ.

Odpowiedz
Cytat