Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jj

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia
bukacz

Ongame Network $10.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1589933
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (UTG): $14.65 - VPIP: 16, PFR: 14, 3B: 4, AF: 3.2, Hands: 7521
CO: $8.65 - VPIP: 58, PFR: 28, 3B: 0, AF: 1.7, Hands: 40
BTN: $2.38 - VPIP: 37, PFR: 3, 3B: 0, AF: 3.4, Hands: 35
SB: $9.88 - VPIP: 26, PFR: 6, 3B: 0, AF: 3.8, Hands: 50
BB: $8.48 - VPIP: 42, PFR: 5, 3B: 6, AF: 2.2, Hands: 88

Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG with J :spade: J :club:
Hero raises to $0.40, CO calls $0.40, 2 folds, BB calls $0.30

Flop: ($1.25) 2 :spade: K :spade: T :heart: (3 players)
BB checks, Hero bets $0.80, CO calls $0.80, BB folds

Turn: ($2.85) Q :club: (2 players)
Hero checks, CO bets $1.42, Hero calls $1.42

River: ($5.69) 6 :diamond: (2 players)
Hero checks, CO bets $2.84, Hero folds

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Witam.

Preflop otwierasz 4BB. Sizing preflop jest kwestią mocno indywidualną i nie wiem, czy zmieniasz go w zależności od pozycji (nie jestem wielkim fanem otwierania za 4BB np z BTN). W każdym razie otwieranie za 4BB z UTG, gdzie znaczną częsć Twojego range'u stanowią premium hands.

Cbet, pomimo dwóch przeciwników jest moim zdaniem ok, ponieważ po ich statystykach możemy wnioskować, że mogą nas sprawdzić ze sporą ilością słabszych rąk. Moim zdaniem na turnie dostajesz dobrą kartę żeby zagrać 2nd barell. Przeciwnik ma cały czas w range'u trochę rąk które zrzuca (biorąc pod uwagę jego wysokie VPIP jest tam masa śmieci mających FD, jakieś Tx, czasem jakieś Ax, czy innego gut shota). Ty trafiasz OESD, i masz 6 czystych outów (odliczam A :spade: i 9 :spade:, bo na tych niezbyt chętnie będziesz wrzucał stacka na river).

Ja to widzę tak, że grając check turn najczęściej poddasz pulę, bo ciężko będzie Ci sprawdzić OOP kolejne bety od przeciwnika. Mając cały czas feq i kilka outów na river, z którymi będziemy mogli wygrać całego stacka jestem za zagraniem 2nd barell. Ch/c mi się nie podoba, bo drawy (których moim zdaniem trochę przeciwnik ma) mogą wziąc free card. Jeśli grasz ten ch/c z racji posiadania OESD to oddsy też nie są korzystne bo wyciągnięcie value OOP na river nie będzie łatwe. Dodatkowo nigdy nie będziesz sprawdzał kolejnego betu na river, a granie ch/c turn i ch/f river też mi się nie podoba. Jeśli nie decydujesz się na 2nd barell turn to proponuję ch/f turn.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Nie jestem fanem barrelowania turna. Mamy co prawda trochę value od FD ale często też jesteśmy z tyłu, nie mamy fold equity na lepsze ręce i implied oddsów jeśli trafimy na river. Check jest ok a jeśli check to check/fold bo jak pisałem wyżej nie możemy liczyć na implied oddsy zwłaszcza że jesteśmy bez pozycji.

Pozdrawia.

Odpowiedz
Cytat