Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jj

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
159 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.58) 19/17/5.5 Cbet 80/50/50 Resteal 11% (966 rąk)
BB ($10.10)
Hero ($10)

Dealt to Hero J♠ J♣

Hero raises to $0.30, SB raises to $1.25, fold, Hero calls $0.95

FLOP ($2.60) Q♣ 2♦ 2♥

SB bets $1.95, Hero calls $1.95

TURN ($6.50) Q♣ 2♦ 2♥ Q♦

SB bets $4.90, Hero folds

pf: Z racji tego ze gosc ma zapewne sporo 3bet blefow przy restealu 11% moje JJ sa zdecydowanie ahead vs jego range. Do tego gosc duzo cbetuje wiec plan byl taki aby na dobrym boardzie z jednym oversem do moich waletow callowac na pewno cbeta a byc moze i turna. $bet mi sie nie podoba bo zamieniam reke w blef a nie mam nawet blockerow. Do tego mam notke ze gosc 4betuje KQo w blindwar co dodatkowo daje obraz o jego range.

f: Tak jak zakladalem na takim flopie przy jego cbecie nigdzie sie nie wybieram. Bo on tam betuje praktycznie 100% swojego range ktory widze jakos tak: TT+,A9+,KQ.

t: I tu na poczatku chcialem zrealizowac swoj plan aby callnac turna i sprawdzic bet na river. Na takim boardzie sa bardzo male szanse ze mnie bije. AQ, KQ, QQ+. Mysle ze on tam moze nadal betowac swoje Ax poniewaz ze wzgledu na brak 4betu oraz dwie damy na boardzie moze wykluczyc u mnie QQ+. Moze tez valuebetowac 99-TT. Do tego sizing ktory jest totalnie nielogiczny, bo majac Qx, KK+ zapewne betowalby malo bo i tak wrzuci spokojnie stacka na river. To wszystko przemawia za callem.

No wlasnie z jakiegos jednak powodu zdecydowalem sie na fold poniewaz stwierdzilem ze poki co nie wiem czy bedzie praktycznie wrzucal stacka jako blef na takim boardzie. Jesli gra tak z AK to zagra tez z A9 bo w tym momencie to ta sama reka. Pytanie tylko czy bedzie tak blefowac(na co wszystko wskazuje). Dajac mu w range TT+ mam nadal 33% wiec call jest poprawny. Co sadzicie o decyzji na turnie oraz rece jako calosci bo nie daje mi ona spokoju :P Zapewne uslysze fold pre/fold flop :P

3 odpowiedzi

Fold pre nigdy w życiu, ja nie wiem czy bym się nie stackował tam z tymi JJ skoro villain lubi resteale i light 4bety (i jest stol 3handed!)- ale to trzeba siedzieć przy stoliku i poczuć dynamikę ;]

As played nie folduje turna bo on tutaj się polaryzuje na Qx/air, nie sądzę by z np AA betował tak dużo na turnie skoro reppujesz second pair/Qx/random float.

muckinfella
PokerStrategist

Ole

Yup, to co napisal Cron + powinienes mocno zwracac uwage na to, czy ktos tylko luzno 3betuje czy moze luzniej sie stackuje z takimi rękoma jak TT-99 oraz AQ/AJs.

Generalnie 3handed JJ nigdy nie beda w super-zlej formie vs aggro-3bettor gdy shipujecie pf, wiec ta linia na pewno nie bylaby 'zla'.

As played, jak widizsz tutaj jego range na turnie? Sadzisz, ze on tam wciaz betuje Ax/77 type of hand?

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No wlasnie problem w tym ze nie mam pojecia czy on tam betuje Ax i niskie pockety, dlatego wrzucilem to rozdanie :P Z drugiej strony wystarczy ze zestackuje sie z 99+ i call turn i riverbedzie EV+. Spasowalem poniewaz stwierdzilem ze mimo wszystko on nie blefuje jednak to bylo bardziej na czuja niz wynikalo z jakiejs glebszej analizy. Gdybym mial brac pod uwage jego range + sizing itp to pewnie bylby call bo z Qx, QQ+ on nigdy nie zabetuje tak duzo wedlug mnie.