Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.58) 19/17/5.5 Cbet 80/50/50 Resteal 11% (966 rąk)
BB ($10.10)
Hero ($10)
Dealt to Hero J♠ J♣
Hero raises to $0.30, SB raises to $1.25, fold, Hero calls $0.95
FLOP ($2.60) Q♣ 2♦ 2♥
SB bets $1.95, Hero calls $1.95
TURN ($6.50) Q♣ 2♦ 2♥ Q♦
SB bets $4.90, Hero folds
pf: Z racji tego ze gosc ma zapewne sporo 3bet blefow przy restealu 11% moje JJ sa zdecydowanie ahead vs jego range. Do tego gosc duzo cbetuje wiec plan byl taki aby na dobrym boardzie z jednym oversem do moich waletow callowac na pewno cbeta a byc moze i turna. $bet mi sie nie podoba bo zamieniam reke w blef a nie mam nawet blockerow. Do tego mam notke ze gosc 4betuje KQo w blindwar co dodatkowo daje obraz o jego range.
f: Tak jak zakladalem na takim flopie przy jego cbecie nigdzie sie nie wybieram. Bo on tam betuje praktycznie 100% swojego range ktory widze jakos tak: TT+,A9+,KQ.
t: I tu na poczatku chcialem zrealizowac swoj plan aby callnac turna i sprawdzic bet na river. Na takim boardzie sa bardzo male szanse ze mnie bije. AQ, KQ, QQ+. Mysle ze on tam moze nadal betowac swoje Ax poniewaz ze wzgledu na brak 4betu oraz dwie damy na boardzie moze wykluczyc u mnie QQ+. Moze tez valuebetowac 99-TT. Do tego sizing ktory jest totalnie nielogiczny, bo majac Qx, KK+ zapewne betowalby malo bo i tak wrzuci spokojnie stacka na river. To wszystko przemawia za callem.
No wlasnie z jakiegos jednak powodu zdecydowalem sie na fold poniewaz stwierdzilem ze poki co nie wiem czy bedzie praktycznie wrzucal stacka jako blef na takim boardzie. Jesli gra tak z AK to zagra tez z A9 bo w tym momencie to ta sama reka. Pytanie tylko czy bedzie tak blefowac(na co wszystko wskazuje). Dajac mu w range TT+ mam nadal 33% wiec call jest poprawny. Co sadzicie o decyzji na turnie oraz rece jako calosci bo nie daje mi ona spokoju
Zapewne uslysze fold pre/fold flop