Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JdJs Nl10

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
240 Wyświetlenia
Zetarus

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP1$4.06:///////;MP2$5.20:///////;MP3$10.69:///////;CO$6.12:///////;BU(Hero)$4.69:///////;SB$1.90:///////;BB$4.75:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with J:d, J:s.
MP1 raises to $0.6, 3 folds, Hero calls $0.60, 2 folds.

Flop: ($1.35) 5:h, 7:d, 3:h (2 players)
MP1 bets $0.44, Hero folds, MP1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.35.

Czy powinienem sprawdzać dosyć wysoki bet MP1 z parą JJ?
I ewentualnie dobry fold po cb przeciwnika?
Jak poprawnie powinna być rozegrana ta ręka?

4 odpowiedzi
mik1984

Właściwie to tu mogłeś grać push pf, ale na flopie to już zdecydowanie. Z pocketami jeśli call, to call 20. Nie graj półstakiem.

Thorek

Zetarusie polecam poczytac troche artykuly, poniewaz gra ma strasznie duzo luk. Przede wszystkim nie graj pol stackiem. Zeby realizowac zalozenia strategii BSS powinienes grac stackiem 100BB+. Na preflopie z racji tego, ze grasz polowa stacka (zreszta twoj przeciwnik tez), nie mozesz sobie pozwolic na gre pod seta. Inna sprawa, ze majac JJ na BU powinienes obowiazkowo 3betowac przeciwnika, chyba ze ma ready, ze gosc gra ultra tight.

Zetarus Autor wątku
Zetarus

Tu się zgadzam z wami w całej rozciągłości. Podejrzewałem gościa z takim betem i to że jest raczej short stackowcem dobrą rękę i dlatego call.
A z drugiej strony znam założenia big stacka, znaczy się cały czas czytam po raz kolejny już(uczę się), ale na Poker Party na tym limicie gdzie większość graczy przy stolikach ma raczej pule do short stacka,ciężko o prawdziwy stół z big stackami, pomyślałem że wejście z pół stackiem będzie dobrze.
I tu rodzi się mi pytanie, czy mimo wszystko startować przy takich stolikach gdzie duzo graczy ma stacka short z pełnym big stackiem?
Jak doradzacie?Zawsze pełny stack?

mik1984

Zawsze pełny stack.