Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J9s | float BvB

7 Posty
6 Użytkownicy
5 Reakcje
562 Wyświetlenia
arkhos

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.40 (104 bb)
Hero (BB): $10.37 (103.7 bb)
MP: $20.25 (202.5 bb)
CO: $18.16 (181.6 bb)
BTN: $10 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with 9♠: J♠:
3 folds, SB raises to $0.30, Hero calls $0.20

Flop: ($0.60) 7♠: 8♣: 7♣: (2 players)
SB bets $0.37, Hero calls $0.37

Turn: ($1.34) 3♠: (2 players)
SB bets $0.96, Hero calls $0.96

River: ($3.26) J♦: (2 players)
SB bets $2.79, Hero ???

Przeciwnik po siedmiuset rękach 26/22 | WTSD 30 | W$SD 56(34) | cbet f/t 56/46 | brak próbki cbet vs raise

BvB przeciwko regularnemu graczowi decyduję się floatować nie najgorszy flop i bardzo dobry turn. Na riverze trafiam jednego ze swoich autów, ale czy jest to wystarczająco, by callować? Czy przeciwnik będzie tutaj uderzał busted drawy z flopa/turna?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
misiek1994

Jak dla mnie ten Jack na river nic nie zmienia. Ósemka pewnie poleci w x/c, a reszta zakresu cie bije.
Na busted drawy nie liczyłbym zbyt często ze względu na duży sizing na turnie - wg. mnie sugeruje on, że przeciwnik ma gotowy układ, który chce bronić. Oczywiście czasem zobaczymy 56s, albo 9Ts, które uderzało turna szukając wartości.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Na flopie call jest bez sensu. Callowanie pod gs nigdy nie bedzie ev+. Fold lub raise.

Odpowiedz
Cytat
misiek1994

Call jest definitywnie z sensem. na takim stole przeciwnik cbetuje każde dwie karty i dużą część z nich zrzuca na turna.

Raisem się bardzo ładnie izolujesz na jego top. A nawet jeśli zostanie tam z ak itp. to Masz problem z ogromną pulą.

Odpowiedz
Cytat
EAsternFeLLa

Hej, chciałem na wstępie zaznaczyć że wracam do pokera po przerwie, a wcześniej nie traktowałem gry zbyt poważnie więc jakimś mistrzem nie jestem ale dam swoją opinię, może sam się czegoś nauczę.

Na flopie muszę nie zgodzić się z Out69RNMD , fold nie wchodzi w grę, mamy GS+2OC+BDFD i nawet na ręke typu AcKc mamy jakieś 25% equity a na rękę typu K8 38% (!) a przeciwnik może mieć tu tonę BD (KcTx etc. które będzie poddawał turn często) na szerokich rangach i gramy z pozycją. Co do raisu to wolę układać range w bardziej spolaryzowany sposób np. 7x, z pewną frekwencją FH (raczej do slowplayu generalnie) i czasem drawy z którymi idę na stacki np 9cTc oraz np. Qs6s czyli ręka która jest łatwym foldem do reraisu i możemy zrealizować swoje FE na flopie, a na turnie np. pasywnie z pozycją zrealizować equity.

Na turnie po callu raczej kolejny call, większość value raisowane było na flopie do tego czasem wygramy SD na 9Ts i 9To czy 56s i dalej mamy przyzwoity draw, choć raise nie byłby pewnie bardzo zły biorąc pod uwagę że dostaliśmy equity, to już pewnie zależy od ciebie jaki masz tu calling range na flopie i jak kompetentny jest przeciwnik

Na river masz topowego bluffcatchera, i patrząc na twój range masz tu tonę busted drawów z flopa i niemal wszystkie floaty callowały też turn i bricknęły river. Happy jesteś tu tylko ze slowplayowanymi FH i Quadsami i 9T a bluffcatch możesz rozważać z 8x i właśnie z taką ręką jak masz. Z perspektywy przeciwnika to moim zdaniem dobry spot do triple barrelu biorąc pod uwagę że brak raisu na flopie nieco capuje twój range (poza nielicznymi FH i quadem) a weszło tylko 9T co jest niewielką cząstką twojego rangu a może też zniechęcić cię nieco do bluffcatchu w jego oczach.

On mając tu 5s6c 5c6c, 5s4s 5s6c czy FD i BDFD Q high i K high może chcieć bez pozycji tu betować żeby wywalić cię z 8x czy 99, TT i masy drawów i floatów K high i A high. Jeśli chodzi o value to na river pewnie sporo gołych 7x zagra X/C a betować będzie 78 , 77, 88 ,JJ, J7 więc ja z topowym bluffcatcherem na takich rangach myślę że zagrałbym tu call.

Pozdro , mam nadzieję że ktoś mądrzejszy ode mnie jeszcze coś napiszę :D :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
Malin908

Nie gram cashy a mtt ale się wypowiem.

F: spoko call, raise też spk, nigdy tego nie folduje. Gość cbetuje mało więc raczej raise odpada + możesz dostać 3bet od gorszych rąk
T:call, chociaż raise nie jest głupi bo wywalasz czasami lepsze ręce, fd itd. On może betować z 8x, 7x, OP, draws.
R: imo na tej karcie 8x, nie betuje, OP nie betują, betują miss draws i fh, quads-(wątpie, żeby dobry gracz betował tam AA skorą to jest bluffcatcher i ma taką samą wartość jak 8x.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

cbet f/t 56/46

Tutaj wypada sprawdzić check/fold as PFR, czyli czy ma część sensownych handów w x/c range. Jeżeli jego x/f as PFR jest wysokie, to gram fold na riverze.

EDIT: standardem na tym rundownie jest dla mnie calldown, ale vs te sizingi bym pasował rivera z Jx.

Odpowiedz
Cytat