Hej, chciałem na wstępie zaznaczyć że wracam do pokera po przerwie, a wcześniej nie traktowałem gry zbyt poważnie więc jakimś mistrzem nie jestem ale dam swoją opinię, może sam się czegoś nauczę.
Na flopie muszę nie zgodzić się z Out69RNMD , fold nie wchodzi w grę, mamy GS+2OC+BDFD i nawet na ręke typu AcKc mamy jakieś 25% equity a na rękę typu K8 38% (!) a przeciwnik może mieć tu tonę BD (KcTx etc. które będzie poddawał turn często) na szerokich rangach i gramy z pozycją. Co do raisu to wolę układać range w bardziej spolaryzowany sposób np. 7x, z pewną frekwencją FH (raczej do slowplayu generalnie) i czasem drawy z którymi idę na stacki np 9cTc oraz np. Qs6s czyli ręka która jest łatwym foldem do reraisu i możemy zrealizować swoje FE na flopie, a na turnie np. pasywnie z pozycją zrealizować equity.
Na turnie po callu raczej kolejny call, większość value raisowane było na flopie do tego czasem wygramy SD na 9Ts i 9To czy 56s i dalej mamy przyzwoity draw, choć raise nie byłby pewnie bardzo zły biorąc pod uwagę że dostaliśmy equity, to już pewnie zależy od ciebie jaki masz tu calling range na flopie i jak kompetentny jest przeciwnik
Na river masz topowego bluffcatchera, i patrząc na twój range masz tu tonę busted drawów z flopa i niemal wszystkie floaty callowały też turn i bricknęły river. Happy jesteś tu tylko ze slowplayowanymi FH i Quadsami i 9T a bluffcatch możesz rozważać z 8x i właśnie z taką ręką jak masz. Z perspektywy przeciwnika to moim zdaniem dobry spot do triple barrelu biorąc pod uwagę że brak raisu na flopie nieco capuje twój range (poza nielicznymi FH i quadem) a weszło tylko 9T co jest niewielką cząstką twojego rangu a może też zniechęcić cię nieco do bluffcatchu w jego oczach.
On mając tu 5s6c 5c6c, 5s4s 5s6c czy FD i BDFD Q high i K high może chcieć bez pozycji tu betować żeby wywalić cię z 8x czy 99, TT i masy drawów i floatów K high i A high. Jeśli chodzi o value to na river pewnie sporo gołych 7x zagra X/C a betować będzie 78 , 77, 88 ,JJ, J7 więc ja z topowym bluffcatcherem na takich rangach myślę że zagrałbym tu call.
Pozdro , mam nadzieję że ktoś mądrzejszy ode mnie jeszcze coś napiszę