Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J9s

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
116 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$21.43:///////;MP3$25.35:///////;CO$25.00:///////;BU$30.83:///////;SB (Hero)$51.25:///////;BB$27.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 9:s, J:s.
3 folds, BU raises to $0.50, Hero raises to $2.25, BB folds, BU calls $1.75.

Flop: ($4.75) T:s, 4:d, A:s (2 players)
Hero bets $3.00, BU calls $3.00.

Turn: ($10.75) 2:c (2 players)
Hero checks, BU checks.

River: ($10.75) 6:s (2 players)
Hero bets $7.00, BU folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $10.75.

Witam.
Preflop nie wiem czy ok dla blefu. Autoprofitu nie ma, ale on wyrzuca sporo do c betów i jednak to 55% czasu folduje prelop. Z 2 strony jesteśmy zdominowani przez jego calling range, bo tutaj lepsze Jx. Lepsze ręce do 3 bet tutaj to niższe sc?
As played, flop trafiony nieźle. C betem chcę wywalić jego parki i jakieś może sc. On calluje i teraz nie wiem czy na turnie jeszcze 2nd barrel ma sens. Ma spory ft c bet turn, ale budujemy pulę niepotrzebnie, a on nie c betuje dużo vs missed c bet i możemy często obejrzeć za darmo rvr.
Na rvr też nie wiem jaki sizing zastosować, co ma callnąć chyba callnie, QQ/JJ i tak nie callnie nawet do beta za 40% psb(chyba że się mylę). Jaki siing tutaj stosujecie?
Ogólnie postflop jakie linie obieracie?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24

Hejka.

Nie mamy tutaj profitu w 3becie, więc ja tą rękę na SB olewam i tyle. Nie musimy aż tak zaciekle bronić Sb i włazić w jakieś ciężkie spoty ze słabą ręką , bez pozycji w sporej puli...

Na flopie i turnie przy jego cyferkach(fold to cbet) walę 2 strzałki po 50% puli. Tym sposobem wyrzucimy wszystko prócz Ax.
No i jak spadnie spade to mamy ładnie nabudowaną pulę żeby wrzucić.
Na flopie on callnie FD,Ax,Tx,JJ więc mamy jakieś 49% FE,.
Na turnie jeśli wyrzuci Tx,JJ to mamy 48% FE, jeśli czasem FD i słabsze Ax to tym lepiej.
Także wszystko nam tu idealnie się układa w 2 bardzo profitowe beczki w 50% psb :)

pozdro

Odpowiedz
Cytat