Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] J9o nl10

18 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
703 Wyświetlenia
malin89
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO$7.86:///////;BU (Hero)$10.00:///////;SB$9.05:///////;BB$9.09:///////;MP3$9.69:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J:h, 9:c.
2 folds, Hero raises to $0.40, SB calls $0.35, BB folds.

Flop: ($0.9) A:h, 8:h, 7:h (2 players)
SB checks, Hero bets $0.60, SB calls $0.60.

Turn: ($2.1) 7:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($2.1) J:s (2 players)
SB bets $1.20, Hero calls $1.20.

Final Pot: $4.5.

SB(15) 53/27 - mozna przyjąć, że unk

Preflop: na BB siedzi nit, dlatego standardowy steal z BU

Flop: spada monoflop, myślę, że często on sie tutaj wystraszy i może od razu sfoldować na cbeta+mam FD na J :heart:

Turn: po scallowaniu flopa obstawiam go na FD albo jakiegoś Ax. Myślę, że nie ma sensu w betowaniu, bo mam słabego handa a on i tak nie zrzuci FD :heart: ani Ax, dlatego check back.

Myślałem tez tu o opcji bet Turn i bet non :heart: River. Na turnie bym wyciagnął od niego value od FD, a na nietrafionym River powinien zrzucić na beta.

River: po moim checkback na turnie pokazuję słabość i on tu może często blefowac swojego busted FD, żeby mnie wywalić. Ponieważ bet jest dosyć mały, a ja trafiłem jopasa na river, dlatego call.

17 odpowiedzi
siweq86
Oldschool Grinder

Ponownie, dla mnie easy fold preflop, mam nadzieję że nie wkurzają Cię moje opinie :) Masz potencjalnego fisza na blindach, który często calluje preflop. Jeśli nie masz info, że gościu często folduje do cbeta, to podbijanie takiej ręki to moim zdaniem kiepski pomysł. Wolę grać na niego premium hands.
As played, postflop gram tak jak ty. River calluje, bo on raczej o Jx mnie posądza, a może się zdarzyć, że betuje missed FD albo 8x, jednak nie widzę szans, żebyś był wystarczającego często z przodu.

malin89 Autor wątku
malin89
PokerStrategist

Napisane przez siweq86
Ponownie, dla mnie easy fold preflop, mam nadzieję że nie wkurzają Cię moje opinie :)

Jakby mnie wkurzały opinie innych to bym nie wrzucał rąk. Spoko, muszę pousuwać leaki z mojej gry, bo ja sam jakoś nie mogę ich zobaczyć. A one są, co widać po winracie, a właściwie po jego braku (ale się wyżaliłem _cry: )

Więc komentuj ile wlezie :)

Nie zgadzam sie z opinia, ze raise pf jes zbyt loose. Na BB siedzi nit, SB pewnie rzadko 3betuje.

To dobry flop do cbeta, zwlaszcza biorac pod uwage, ze masz jakies equity z J:h 9

Co do turna. Karty, ktore pairuja boarda zwykle nie sa zbyt dobre do barrelowania. Podoba mi sie Twoj check. Przeciwnik nie spasuje tutaj ani asa, ani pary + , ani 7x.

Na riverze fold. Przeciwnik moze valuebetowac asa, 7x, czasami flusha. Dodatkowo jego sizing nie jest zbyt bluffy.

siweq86
Oldschool Grinder

preflop: coldcall oop
flop: ch/c
turn: ch
river: b

To jest standardowa linia fiszy, przynajmniej na Party, tak więc stealowanie fisza z tak słabą ręką jak J9o nie wiedząc jak często pasuje na cbety z pewnością nie będzie opłacalne, bo będziemy zbyt często tracić 10BB żeby zarobić czasami 1,5BB. Ja w takiej sytuacji zawsze sprawdzam river, bo oni tam mają znacznie częściej niż 7x, Ax czy flusha będą mieli air, 8x, Jx, pocketa, a że nie lubię takiego hazardu to dla mnie easy fold preflop :)

imgoingtomirage
PokerStrategist

Wykorzystajmy błędy przeciwników, nita można okradać z any2 bo nie będzie bronił blindów, chyba że rzeczywiście coś ma, ale błędem fiszów jest to, że praktycznie nigdy nie foldują będąc na SB, BB bo uważają za niesamowicie opłacalne callowanie raisów w takiej sytuacji. Dlatego J9o pasuje PF bo jestem prawie pewien, że będę musiał rozgrywać tą rękę postflop, a średnio mi się to widzi. Wolę poczekać na najlepszą rękę w grze czyli J :spade:T :spade: :f_tongue:.

malin89 Autor wątku
malin89
PokerStrategist

Nawet na randomie, mam przeciwko dwóm graczom equity na raise + oczywiście mega dużą rolę odgrywa tu Fold Equity, bo to w końcu steal ;)

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 36,355% 34,933% 3,110% 61,958% Jh9c
Gracz 2: 31,790% 30,392% 3,061% 66,547% random
Gracz 3: 31,855% 30,459% 3,056% 66,485% random

siweq86
Oldschool Grinder

Na jak duże feq liczysz na gościa 53/27 i nie wiedząc jaki ma foldtocbet :) Ja póki nie znam przeciwnika odpuszczam sobie takie ręce.

malin89 Autor wątku
malin89
PokerStrategist

to tylko 15 handów, traktuje go bardzie jak unka.

A nawet jakby w ogóle nie liczyć FE (co jest oczywiście błędne) to i tak mam na niego equity preflop

siweq86
Oldschool Grinder

Jasne, tylko że dałeś mu range random preflop, a on nie gra 100% ;) Dla mnie to jest angażowanie się w nieciekawe sytuacje postflop, bo nawet na flopie rainbow Jxxxx jak nie trafisz strita czy dwóch par to będziesz miał problem na riverze.

siweq86
Oldschool Grinder

na 50%:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 42.697% 40.90% 01.80% 5025420996 221009676.00 { J9o }
Hand 1: 57.303% 55.50% 01.80% 6820053156 221009676.00 { 33+, A2s+, K2s+, Q2s+, J4s+, T6s+, 96s+, 86s+, 76s, 65s, A2o+, K5o+, Q7o+, J7o+, T8o+, 98o }

;)

P.S.
napisz co miał :)

malin89 Autor wątku
malin89
PokerStrategist

Napisane przez siweq86
Jasne, tylko że dałeś mu range random preflop, a on nie gra 100% ;)

Wiem, że nie gra 100%, ale skad wiesz, ze scalluje?

Ja rozpatrując czy moj raise jest dobry nie wiem czy on callnie, raisnie czy sfolduje.

Nie mam u innego wyjścia jak dac random, bo on ma dwie losowe karty.

Ja to widze tak jestem ja i 2 graczy, ja mam pozycję + karty, które biją ich losowy range, więc dlaczego mam nie rasiować?

Jak on scalluje to juz są zupełnie inne obliczenia, wtedy moge mu przypisac jakiś range. Ale preflop jak jestem First In to nie ma chuja, żeby mu przypisac jakiś range, on jest random i tyle:D

siweq86
Oldschool Grinder

Napisz co miał, bo mnie strasznie ciekawi a już ocenione :)

Wydaje mi się osobiście, że popełniasz masz błąd z tym dawaniem mu 100% range, ale to tylko moja opinia. Ja jeśli miałbym podbijać J9o preflop to nie dlatego, że bije o kilka % jest coldcallingrange, a dlatego, że czuję, że mam edge nad przeciwnikiem i mogę go ograć postflop. Tutaj nie mając żadnego info wolę poczekać na lepsze karty. Spójrz na swoje karty i zastanów się jakiego flopa oczekiwałeś na unka, bo jeśli głównym założeniem stealowania była kradzież blindów, a powinna się udać 2 na 3 razy żeby być EV+, to na gościa 52/27 co częściej wygląda mi na potencjalnego maniaka otwierasz zbyt marginalną rękę. Takich gości trzeba eksploatować z dobrymi rękoma, a J9o wolę sobie zostawić na stealowanie murków, nitów i skałów ;)

malin89 Autor wątku
malin89
PokerStrategist

Q :heart:K :club: miał =)

siweq86
Oldschool Grinder

Będę results oriented i powiem: ale jestem zajebisty!
Nie wiem czy grasz na Party, ale tam taka linia fiszów to jest standardowy standard, dlatego często wolę indukować blef na turnie i callować średni bet na riverze, bo betowanie z missed FD czy bottompair (nawet z air) to u nich standard po moim checku na turnie. Ale bez statów to lekki hazard więc wolę tego unikać na preflopie :)

wujekryba
Oldschool Grinder

nie podbijasz z BU aby kraść tylko aby grać z pozycją na słabego gracza. Typ zagrał ponad połowę rąk więc można tak przypuszczać. To, że ma 9$ też nie świadczy o nim najlepiej ale to zawsze unk wiec bezpieczniej przyjąć, że on tu calluje to co wszyscy czyli siuted wide range i wysokie fajnie wyglądajęce karty i tu się kończy walue bo:

spada mono board i standard to cbet dla zgarnięcia death money które nie będą death z gotowym kolorem (ma wszystko XXs) albo wyskokie karty z jednym :heart: (bijesz tylko T :heart:) których nie zrzuci nigdy. Ale na flopie fisz ma często w raneu ch/f więc linia to:

cbet/f flop, ch/f turn (nawet jak spadnie :heart: wyjątkiem jest tylko mały sizeing), ch/f river

nie widze tu innej linii bo jesteś do tyłu na jego range jeżeli callnie flop.

Endurx
PokerStrategist

taka moja mała rada z BU first in podbijaj 3-3,5bb szczególnie gdy spodziewasz się call od fisha pozwoli to na utrzymanie mniejszej puli a jeśli będzie trzeba to taki przeciwnik będzie tak samo callował bety w prawie pulę jak i bety w 2/3 puli, słabi gracze rzadko zakumają ocb więc na tych stawkach bez problemu można taki prosty manewr wykonywać aby ciąć straty gdy im siądzie akurat

wujekryba
Oldschool Grinder

endurx nie zgodzę się z tobą i takim myśleniem. Jeżeli sądzisz, że bijesz zakres fisza który sprawdzi bardzo wide bo możesz nawet pobić 5BB aby płacił za swoje fit or fold. Ja jestem w stanie podbijać nawet 7-8BB z CO z nitem na BU i kompletnym passive-bad na blindzie.

I nie zależy to od siły mojej ręki ale od dynamiki stołu więc nie daje tym żadnych tellsów. Informacja, że na blindzie jest bardzo passiv-bad gracz jest ogólnie dostępna dla każdego przy stole. Tak czy inaczej uważam, że J9o nie ma dużego value na unka z tendencjami fisza za to J9s już bardzo chętnie zagram.