Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J8s zoom nl10

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
278 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (BTN): $19.01 (190.1 bb)
SB: $16.66 (166.6 bb)
BB: $10.25 (102.5 bb)
UTG+1: $15.96 (159.6 bb)
UTG+2: $8.14 (81.4 bb)
MP1: $17.33 (173.3 bb)
MP2: $21.71 (217.1 bb)
MP3: $3.94 (39.4 bb)
CO: $9.65 (96.5 bb)

Preflop: Hero is BTN with J 8
3 folds, MP2 raises to $0.30, 2 folds, Hero raises to $1, 2 folds, MP2 calls $0.70

Flop: ($2.15) 3 K T (2 players)
MP2 checks, Hero checks

Turn: ($2.15) Q (2 players)
MP2 bets $1.40, Hero calls $1.40

River: ($4.95) 9 (2 players)
MP2 checks, Hero bets $16.61, MP2 folds

Hej,
Pre-flop zagrałem tu 3bet z tego względu, że gracz ten b.dużo folduje do 3betów (chciałem zrzucić pockety oraz może jakieś AJ,ATs) , a blindy były również bardzo pasywne i chciałem zgarnąć pota preflop. Przeciwnik 13/10 Ft3bet 71.
Na flopie zaczekałem dla darmowej karty, wydaje mi się to lepsze od cbeta, ponieważ nie chciałem mieć trudnej decyzji po jego np. ch/r.
Turn bardzo nam pomaga i do tego dostajemy donka. zastanawiałem się tu nad raisem, ale jakie ręcę grają tu bet/call? Dlatego pomyślałem, że zagram call i dam mu zabetować na river.
Na river dostaliśmy nutsy i po jego checku, zdecydowałem się na overshipa licząc, że callnie mnie z jakiś flush z A :heart:, K :heart:. Tylko czy te karty grały by check na river?
Co myślicie o tej całej lini?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

jesteście deep, masz fajne equity cbet > xb. Lepsze ręce foldują na tym boardzie easy do jednego cbeta, w razie calla prawie nigdy nie jesteś dead, możesz barrelować niektóre karty.

Na R masakra. Calluje Cie tylko A :heart: X, NIC więcej, czyli mówiąc krótko oddajesz mu za free 160bb.

Odpowiedz
Cytat

Nie graj shipa na riverze. Graj tyle ile byś grał vs K :heart:. A :heart: i tak Cię zraisuje.

Turn bardzo nam pomaga i do tego dostajemy donka. zastanawiałem się tu nad raisem, ale jakie ręcę grają tu bet/call?

Choćby set? TT? QQ? AJ? KK? KQ? Set może drawować do FH albo po prostu się stackować, bo skoro nie cbetowałeś flopa, to może Ci nie uwierzyć we flusha.

Odpowiedz
Cytat
matikowi
Poker Player

Według mnie z kolorkiem na królu czy asie villain sam tutaj valuebetuje, więc
prędzej zagrałbym małego beta i liczył na call od JJ czy słabszego koloru.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Nie wiem co znaczy ze ktos bardzo duzo folduje do 3betow, kiedy nei widze numerka. Wiem jednak tyle, ze na deepach nie 3betuje zbyt chetnie light, bo oczekuje wiecej calli do 3betow, a Ty nie masz tutaj nawet blokerow. Stad ten 3bet jest wg mnie ~marginalny bardzo.

Jesli 3bet, to cbetuje ten flop.

As played, to raise turn pewnie sety sprawdza, mzoe jakies KQ, oraz jakies drawy na A/K high. natomiast po Twoim callu i takim riverze, no coz... nie shipuj. Ahigh flush zawsze tutaj gra jam po Twoim valuebecie, wiec Ty betujesz tak, zeby targetowac jego slabsze kolory, najczesciej pewnie Khigh.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez kkslech77
Ft3bet71

Odpowiedz
Cytat