Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J7s

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
106 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $117.74 (117.7 bb)
Hero (SB): $159.71 (159.7 bb)
BB: $51.20 (51.2 bb)
UTG: $101.50 (101.5 bb)
MP: $63.45 (63.5 bb)
CO: $143.98 (144 bb)

Preflop: Hero is SB with J 7
4 folds, Hero raises to $3, BB calls $2

Flop: ($6) 7 4 5 (2 players)
Hero bets $3.50, BB raises to $7, Hero calls $3.50

Turn: ($20) 9 (2 players)
Hero checks, BB bets $19, Hero raises to $149.71 and is all-in, BB calls $22.20 and is all-in

River: ($102.40) 4 (2 players, 2 are all-in)

ziomek to fish 1 stolik ale brak statow.

troche zgadywanka wiec sredni spot do analizy ale chcialem zapytac o ogolne obserwacje i doswiadczenia. min raise u fisha to zarowno super nutsy (czesciej) i mocne drawy lub slabe SD typu TP (chyba jednak troche rzadziej), uznalem ze jestem z przodu na wiekszosc 7x i wszystkie drawy na Ax i ew. 6x jezeli tez raisuje wiec sobie calluje. turn to pewnie overplay ale jest decyzja albo fold albo shove, a ze bylem w nastroju na shove (czytaj: na lekkim tilcie) to wrzucilem bo na wiele jego rak wciaz moglem byc z przodu.
a moze takie spoty trzeba w ogole odpuszczac na zoomie i grac bardziej ABC szczegolnie na fishy i jedynie value betowac do bolu?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Ninjai

Wedlug mnie sam open jest do debaty. Wolalbym limp/f i straight forward gre post.

Z Jh ja XCuje flopa. Daje mu szanse na blefy, na Xh jestem happy callowac i na dodatek nie ma wiele rak, ktore graja 3x call tutaj, wiec bez info masz opcje BBXC lub XC i z Jh wole XCowac. J7o betuje i BFduje, co tobie tez czesto pokazuje, ze Jh7o pewnie tez jest czesciej BFdem niz BCem bez info.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem

Napisane przez Ninjai
Wedlug mnie sam open jest do debaty. Wolalbym limp/f i straight forward gre post.

Z Jh ja XCuje flopa. Daje mu szanse na blefy, na Xh jestem happy callowac i na dodatek nie ma wiele rak, ktore graja 3x call tutaj, wiec bez info masz opcje BBXC lub XC i z Jh wole XCowac. J7o betuje i BFduje, co tobie tez czesto pokazuje, ze Jh7o pewnie tez jest czesciej BFdem niz BCem bez info.

I po raz kolejny nie mam nic do dodania.
Tylko to:

Spoiler

J7o betuje i BFduje, co tobie tez czesto pokazuje, ze Jh7o pewnie tez jest czesciej BFdem niz BCem bez info.

Skłania mnie do l/f tej ręki pre, a nie do otwierania. Chyba, że ma ftcbet 60+ to wiadomo.

Odpowiedz
Cytat