Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J7s

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
191 Wyświetlenia

Known Players:
MP2: $8,67 - 217 bb
MP3: $4,25 - 106 bb
CO: $5,54 - 139 bb
BU: $4,58 - 115 bb
SB: $4,64 - 116 bb
BB: $4,35 - 109 bb

0,02/0,04 No Limit Hold'em (6 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.319.3

Preflop: Hero is BB with J♥, 7♥
SB posts small blind ($0,02), Hero posts big blind ($0,04), 4 folds, SB raises for $0,14, Hero calls

Flop: ($0,32 - 8 bb) T♥, 9♥, 3♥(2 Players)
SB bets $0,04, Hero raises for $0,33, SB calls

Turn: ($0,98 - 24.50 bb) 8♠(2 Players)
SB bets $0,08, Hero raises for $0,91, SB 3-bets $1,92, Hero 4-bets $2,95, SB calls

River: ($8,70 - 217.50 bb) A♣(2 Players)

Wiadomo co pokazał :facepalm:

Gracz często 3-betował...

Wg analizy na pre mam 37% equity przeciwko jego 63,7%
flop 89%-11% dla mnie
turn 93-7
river 96-4

Myślę, że powinno być fold po jego 3-bet na turn w zgodzie z tym, że jeśli ktoś tak gra to ma monstera...

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kNoq001

siema

to moze wklej ta analize? nie mam pojecia co dajesz mu do rangu wiec ciezko mi sie do tego odniesc
dodatkowo w ogole nie podales statow wiec na unka gram 3bet lub fold pre

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

up

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam,

mam problemy z Titan poker stąd zaniedbanie tego wątku...

Moja analiza to narazie wyliczanie equity w equilabie i patrzenie jak od tej strony powinna wyglądać decyzja. W tej sytuacji gdy przeciwnik dużo 3-betował dałem mu 20% range co wydaje mi się nie za dużo jak że potraktowałem jego atak jak kradzież blindów...

Co do statOw... BRAK, dopiero pracuję nad PokerTrackerem

No i nie ukrywam, że bardzo chciałem trafić mojego pierwszego pokera:)

Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam i życzę pogodnych Świąt;)

Odpowiedz
Cytat

PRE: fold
F i T: standard, trafiłeś flop marzenie, stakujesz się często na każdą overpiars z FD, często na KK+, kh,Ah, sety i bije cię tak naprawdę tylko AQhh, AKhh,

Odpowiedz
Cytat
StoneCutter

pre gram tutaj zawsze calla, mamy swietna reke na gre SB vs BB z pozycja, ma ogromny potencjal, na wielu turnach moze floatowac z semiblefem, nekac wiele flopow itp...

Na flopie raisuje tutaj troche wiecej, by wymusic na nim calla od A :heart:Xx lub K :heart: Xx, jednoczesnie nie izolujac sie wylacznie na mocniejsze flushe, sety i overpairs z :heart:
Dalsza gra ne wymaga komentarza ; )

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez DawOla
Witam,

mam problemy z Titan poker stąd zaniedbanie tego wątku...

Moja analiza to narazie wyliczanie equity w equilabie i patrzenie jak od tej strony powinna wyglądać decyzja. W tej sytuacji gdy przeciwnik dużo 3-betował dałem mu 20% range co wydaje mi się nie za dużo jak że potraktowałem jego atak jak kradzież blindów...

Co do statOw... BRAK, dopiero pracuję nad PokerTrackerem

No i nie ukrywam, że bardzo chciałem trafić mojego pierwszego pokera:)

Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam i życzę pogodnych Świąt;)

jedna cenna rada, range zmienia sie z kazdym streetem i to, ze ktos otwiera powiedzmy 30% pre flop nie oznacza, ze na turnie kontynuuje dokladnie z tym samym rangem bo musialby miec cbet flop 100% i cbet turn 100%
musisz dostosowywac ten range do boardu i wtedy % beda wygladaly inaczej ale nie zmienia to faktu, ze postflop po prostu sie stackujesz bo przeciwnik moze rownie dobrze trzymac tam twopair/sety/strity

a co do pre to jesli grasz na unka i do konca nie wiesz jak grac gdy nie trafisz postflop to po prostu 3betuj lub fold, nie musisz tutaj callowac tej reki

dzieki i rowniez wesolych :)

Odpowiedz
Cytat