Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

j7s

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
96 Wyświetlenia
whyucry

UTG: $10.35 - VPIP: 11, PFR: 9, 3B: 4, AF: 2.3, Hands: 5647
UTG+1: $41.17 - VPIP: 20, PFR: 16, 3B: 5, AF: 2.5, Hands: 2885
MP: $29.28 - VPIP: 16, PFR: 11, 3B: 2, AF: 2.1, Hands: 2191
CO: $32.52 - VPIP: 45, PFR: 1, 3B: 0, AF: 1.6, Hands: 1010
BTN: $25.00 - VPIP: 14, PFR: 10, 3B: 3, AF: 2.1, Hands: 5481
SB: $17.22 - VPIP: 6, PFR: 3, 3B: 0, AF: 2.3, Hands: 136
Hero (BB): $25.00

Pre Flop: ($0.35) Hero is BB with 7 :heart: J :heart:
2 folds, MP raises to $0.75, 1 fold, BTN calls $0.75, 1 fold, Hero raises to $2.75, 1 fold, BTN calls $2

Flop: ($6.35) 9 :spade: J :club: 8 :club: (2 players)
Hero bets $3.50, BTN folds

Final Pot: $6.35
Hero wins $6.04
(Rake: $0.31)

mp:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

btn:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

dobra na poczatek trochę liczenia :)
Otwierajacy koleś niby z mp otwiera 23% to że za nim siedzi słabszy gracze nie wiem czy znaczaco wpłynie na jego range, jego range na co to już 38% więc można mu parę łapek więcej dać ok 25% 22+,A2s+,K9s+,QTs+,J9s+,T9s,ATo+,A5o-A2o,KTo+,QTo+,JTo fish ma cały stack więc myślę, że może tak otwierać

call open gościa z btn to 9% na sb jest nit, ja jeszcze też dużo nie sqz, ale koleś z mp ma fold to 3-bet po dziesięciu próbkach Oo, więc imo może tam trapować top rangu imo,więc daje mu 22+,AJs+,KQs,AQo+ range calla na typa z mp jak widzimy mógłby być o wiele luźniejszy nie wiem jak btn czuje się post flop ale wydaje mi się, że będzie wolał callować suited, aj o już będzie 3-betował

i tu pojawia się moja skromna osoba ze sqeezem, przy takich graczach bardziej podobałby mi się open 4-bet niż sqeeze, ale i ten nie jest taki zły imo mp folduje prawie zawsze jak widzimy po statach, a co do btn'a to muszę się modlić xD bloker słaby jedyny plus tej łapy, że jest suited i jest szansa na straighta, ale mam pytanie co tutaj sqeezujecie, czy cokolwiek callujecie, mi się średnio podoba tutaj callowanie nawet top rangu chociaż podczas gry nie wykluczałbym takiego rozwiazania dla dam + bo utrudnić i pokombinować lubię :facepalm:, parki tutaj calluje chyba nawet do dam, które chyba trapuje, no właśnie teraz widzę że btn ma pozycyjny fold to 3-bet na poziomie 80% po 5 próbkach, więc poprawka śmieci będę chętnie 3-betował ax suited, kjs+, ajoff+, parki calluje dalej, nie wiem czy w tym potku warto mieć 3-beting value range ?

Jakie range tutaj pre gracie 3-bet, call ??

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
deq69

przy takim ft3 bet MP mozna 3 betować any 2 button raczej ma słaba rękę i zazwyczaj podda od razu jednak sizing dałbym około 3,5

Odpowiedz
Cytat

Hej!
Sa na pewno plusy Twojego zagrania:
- odpowiedni przeciwnicy
- odpowiednia pozycja na ktorej opponent open raisuje. MP ma znacznie szerszy range niz UTG :)

Minusem jest to ze nasza reka nadaje sie do foldu pre. Sa znacznie lepsze rece nadajace sie do squeezu.
Wiele mi dal artykul ktory znajduje sie w Platynach ale co zauwazylem jest seria artykulow o squeezie dla zlota. Jest to dokladnie to samo :)

Odpowiedz
Cytat

Hi !

Jak dla mnie to jest ez muck pre, jeśli już zamierzam sqzować chciałbym to robić z Kx, Ax'em niech ma to jakieś cre vs BU, który nie powinien (w próżni) 3betować vs taki ft3bet żadnego mocnego range'u a ja chcę mu zmniejszyć kombinację w tym range'u. Anywayz - sizing 4x + 1-2 bb jako std przyjmuję na sqz oop.

pzdr

Odpowiedz
Cytat