Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] J5s BB NL10

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
777 Wyświetlenia

Stack sizes:
UTG: $8.36
UTG+1: $8.71
UTG+2: $13.79
MP1: $5
MP2: $9.97
MP3: $3.5
CO: $4.36
Button: $2.84
SB: $3.29
Hero: $2

Pre-flop: (10 players) Hero is BB with J♠ 5♠
2 folds, UTG+2 calls, 3 folds, CO calls, Button calls, SB calls, Hero checks.

Flop: 6♠ T♠ J♣ ($0.5, 5 players)
SB checks, Hero checks, UTG+2 checks, CO checks, Button bets $0.3, SB folds, Hero folds, 2 folds.
Uncalled bets: $0.3 returned to Button.

Results:
Final pot: $0.5

TP bez kickera i flush draw. Czy tutaj można by rozważać call?

5 odpowiedzi
lucXsus

https://polska.pokerstrategy.com/strategy/no-limit/1027/3/

Strategia short stack: granie drawów przy free play

Są to drawy mające więcej niż 12 outów. Są tak silne, że powinineś grać je jak made hand. W 45% sytuacji otrzymasz gotowy układ. Jeśli możesz liczyć na więcej niż 14 outów, to skompletujesz swoje karty w ponad połowie przypadków.

Przykłady drawów monster:

* Flush draw + OESD
* Flush draw lub OESD i 2 overcards
* Flush draw + 1 overcard + backdoor straight draw
* Flush draw lub OESD + para

Traktujesz to jako made hand wiec powinien byc bet pot (zbyt mala pula aby podbijac 2/3) i all in na reraise a po callu all in na turnie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

lucXsus: mógłbyś podać gg do siebie? ewentualnie gdy nie chcesz podawać na forum napisać do mnie 2780934 i ja odpiszę

Gomez224

Dokładnie tak jak lucXsus napisał.

lucXsus

odezwalem sie, jak cos to czesciej sprawdzam maila niz jestem na gadu - lucXsus (at) gmail (dot) com

magic83

Witaj ifrom997!!

Rzeczywisice tutaj zagral bym zdecydowanym agresywniej to jest podbijal jako pierwszy masz dosc silna reke 9 outow do koloru + 3 outy na druga pare * 2 na tripsa 14outow gdzeis tak okolo mozna liczyc tak wiec bet i wobec re all in!!

Sam sie wam musze przyznac ze jeszcze nie dawno gralismy takie rece check/fold teraz wprowadzono pare zmian w strategi mam nadzieje ze rozumiecie dlaczego warto 12 outowe drawy zagrywac na flopie jak nadarza sie okazja all in macie prawie 50% szans na zwyciestwo odp sentencja podbic zwieksza fold equity przeciwnika i daje wam szanse osiagniecia zdecydowanie +EV!!

Pzdr!!