Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

FR NL5 Zoom - JJ Allin

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
290 Wyświetlenia
KonradA
Poker Player

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$2.65:///////;SB (Hero)$5.69:///////;BB$3.92:///////;UTG1$5.00:///////;UTG2$8.18:///////;MP1$18.22:///////;MP2$5.02:///////;MP3$5.00:///////;CO$4.52:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with J:s, J:d.
7 folds, Hero raises to $0.20, BB raises to $0.45, Hero raises to $5.71, BB calls $3.47.

Flop: ($9.61) 6:c, 7:h, K:s (2 players)

Turn: ($9.61) 9:s (2 players)

River: ($9.61) 2:d (2 players)

Final Pot: $9.61.

Results follow:

Hero shows a pair of jacks(Js Jd).
BB shows a pair of queens(Qd Qc).

BB wins with a pair of queens(Qd Qc).

QQ, AK to na tych stawkach bottom mojego rangu do stakowania sie preflop, ale koles:
1) mogl pomyslec ze kradne blindy i sprawdzic szerszym rangem
2) mam na niego 4 rozdania, z czego 3 zagral. Malo, ale wygladal na raczej loose klesia.
3) nie mial pelnego stacku, choc w dalszym ciagu calkiem sporo.
Czy to uzasadnia to zagranie?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
cirme
PokerStrategist

a dlaczego nie 4 bet tylko od razu ship ? ja bym tu grał właśnie 4 bet / fold

1) z jednej strony fish bo niepełny stack a z drugiej ty myślisz że on myśli że... zlevelowałeś się na domniemanego fisha na NL5 i to jest trochę słabe. sprawdziłeś chociaż ile stolików gra ?
2) to znaczy tyle co nic
3) patrz 1)

ps ship w odpowiedzi na 3 bet, szczególnie w blind war cuchnie słabą ręką/blefem.

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Na typka z takim stackiem zagrałbym tak samo. Gość gra resteal, co może zrobić z dość szerokim zakresem, to jak wygląda ten ship raczej nie będzie interesować niedzielnego gracza a na takiego wygląda villain. Nie chciałbym aby on callnął mój 4bet i gry na niego postflop oop ( co jest prawdopodobne ).

Odpowiedz
Cytat

crueleq: a z czym on mógłby tutaj sprawdzać twój 4bet?

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Chociażby wysokie Ax, wcale bym się nie zdziwił ( po stacku zakładam, że gość jest niezbyt rozgarnięty ). Twoje JJ są bardzo mocne w blindwar preflop lecz sporo flopów ograniczą ich wartość ( dużym problemem jest fakt, że jesteś oop w przypadku call ). Nie zakładałbym też w ciemno, że cbet od razu go zrzuci a powinieneś go postawić po 4becie na większości boardów.
Tak to widzę :) I czekam na opinie trenera.

Odpowiedz
Cytat

Myślę, że w blind warsach AK, AQ najczęściej shipnie do 3betu, stawiając cię na szerszy zasięg niż normalnie. Choć wypowiadamy się post factum znając jego rękę, przemawia za tym również, że skoro robi to z QQ, to pewnie z w/w rękami też. Z AJ, AT to chyba chcemy, żeby nas sprawdził ;)
Tak ja myślę i również czekam na opinię sędziego.

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Właśnie ja bym chciał, aby po takim shipie Ax dały nam call, AQ-AK mamy flipa, AJ- jesteśmy sporo ahead, myślę, że coś w stylu 88+ może również nam nie odpuścić. A postflop oop po callu 4betu mógłby nam zabić akcję z bdb ręką w blindwar. Generalnie nie chciałbym tworzyć problematycznego spotu.

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Jak najbardziej ok. Niepełny stack villain oznacza, że jest to słaby gracz i tutaj nie ma co dyskutować na ten temat - to nie jest kwestia levelowania się 2 graczy na wysokim poziomie. Dodajemy do tego fakt wojny blindów, gdzie jego 3-bet będzie szeroki. Stack off jest tutaj ok i chcemy grać na stacki z tym graczem, który zestackuje się z wieloma Ax i gorszymi pocketami.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat