Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Floating zoom.

18 Posty
9 Użytkownicy
2 Reakcje
928 Wyświetlenia
RubinPlayer

PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 125.31 BB (VPIP: 15.21, PFR: 11.06, 3Bet Preflop: 1.45, Hands: 220)
SB: 110.06 BB (VPIP: 9.26, PFR: 1.85, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 55)
Hero (BB): 135.75 BB
UTG: 98.19 BB (VPIP: 19.05, PFR: 19.05, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 21)
MP: 169.56 BB (VPIP: 28.57, PFR: 28.57, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 15)
CO: 53.31 BB (VPIP: 100.00, PFR: 50.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 2)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has J♥ J♣

fold, fold, fold, BTN raises to 2 BB, SB raises to 8 BB, Hero calls 7 BB, BTN calls 6 BB

Flop: (24 BB, 3 players) 6♠ K♠ K♣
SB bets 12 BB, Hero calls 12 BB, fold

Turn: (48 BB, 2 players) 8♦
SB checks, Hero bets 22.88 BB, fold

Hero wins 45.81 BB

Na flopie SB bardzo długo się zastanawiał. Za długo jak na kogoś z gotową ręką, było niemal pewne że nie trafił. BB raczej steelował ze spekulacyjną ręką, więc nic nie miał. Na turnie zazwyczaj w takiej akcji podbijam za 2/3 pota. Bardzo rzadko za pół, zależy od agresji przeciwnika, więc nie mam pojęcia dlaczego tam jest takie małe podbicie. Zauważyłem dopiero teraz wstawiając.
Generalnie interesuje mnie jak Wy rozgrywacie floaty w takich sytuacjach jak ten i te poniżej?
Pozdrawiam.

PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players

BTN: 104.44 BB (VPIP: 37.50, PFR: 31.25, 3Bet Preflop: 33.33, Hands: 16)
SB: 101.5 BB (VPIP: 20.00, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
BB: 101.44 BB (VPIP: 50.00, PFR: 50.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 2)
UTG: 101 BB (VPIP: 15.38, PFR: 15.38, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
MP: 147.75 BB (VPIP: 37.50, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 8)
Hero (CO): 132.81 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 9♠ J♠

fold, fold, Hero raises to 3 BB, fold, SB raises to 10 BB, fold, Hero calls 7 BB

Flop: (21 BB, 2 players) Q♣ 3♥ T♦
SB bets 11 BB, Hero calls 11 BB

Turn: (43 BB, 2 players) 6♣
SB checks, Hero bets 27.31 BB, fold

Hero wins 41.06 BB

PokerStars - $0.16 Ante $0.04 NL (6 max) - Holdem - 6 players

MP: 209.38 BB (VPIP: 22.78, PFR: 17.09, 3Bet Preflop: 2.94, Hands: 163)
CO: 351.44 BB (VPIP: 21.88, PFR: 15.63, 3Bet Preflop: 7.41, Hands: 131)
BTN: 513.38 BB (VPIP: 30.60, PFR: 21.86, 3Bet Preflop: 6.35, Hands: 186)
SB: 252.81 BB (VPIP: 66.67, PFR: 33.33, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 3)
Hero (BB): 242.75 BB
UTG: 100 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB, UTG posts penalty blind 1 BB, 6 players post ante of 0.25 BB

Pre Flop: (pot: 4 BB) Hero has 9♣ A♣

UTG checks, fold, fold, fold, SB raises to 5.5 BB, Hero calls 4.5 BB, UTG calls 4.5 BB

Flop: (18 BB, 3 players) K♥ 9♠ 4♣
SB bets 8 BB, Hero calls 8 BB, fold

Turn: (34 BB, 2 players) J♥
SB checks, Hero bets 21.63 BB, fold

Hero wins 32.5 BB

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
djalbert182

W pierwszym rozdaniu SB rysuje się na nita. Wchodzi bardzo tight, wiec mozna podejrzewać, że miał jakieś AQ, może QQ. Twój call na flopie i bet na turnie ryzykowne, ale jak widać opłacalne. Tacy gracze jak trafiają to mają monstery i się zrzucić ich nie da, natomiast, faktycznie, dosyć łatwo odpuszczają jak nie trafią w board. Skoro read (dlugi czas myslenia) podpowiedzial ci nie trafiony board to rozegranie parwidłowe, pamiętaj jednak, że czasem oznacza to po prostu multitabling i akcje na innym stole ;).

Drugie rozdanie dziwne, zastanawiam się co miał SB, że betował flop, a odpuścił turn, i tutaj brakuje mi troche statów na cbet i ogolnie agresję. Typowe wyblefowanie, często udaje się po próbie steal. Czasem tak rozgrywam, aczkolwiek ewentualnie niepowodzenie bywa bolesne :)

Kolejne rozdanie podobna akcja, w sumie co tu analizować, wyczuleś moment, w którym rywal był chętny do sfoldowania i go wykorzystałeś, z tego co pamietam ta technika (call na flop, bet na turn) ma jakąś swoją profesjonalną nazwę :).

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer

Dzięki za komentarz.
O tej godzinie co grałem, na zoomie było tak mało graczy że można było zaobserwować zachowania niektórych jeszcze przed zebraniem sensownej próbki do trackera. Stale trafiało się ich przy stoliku. W pierwszym rozdaniu SB zawsze reagował bardzo szybko, grał jeden stolik. Wyraźnie było widać że ma problem z podjęciem decyzji czy zrobić c-beta.
W drugim, no cóż, mając OESD mogłem z bardziej chłodną głową zaryzykować. Ostatnio obserwuję u niektórych graczy luźne 3-bety ze SB.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

W pierwszym rozdaniu, ten bet na turnie 4value, czy 4blef?

W drugim nic dodać, nic ująć - dobry float :f_drink:

W trzecim pytanie do betu na turnie analogiczne, jak w pierwszym :f_tongue:

// i na przyszłość - wrzucaj rozdania pojedynczo, bo to wtedy o wiele ułatwia ich analizę i dyskusję.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer

W pierwszym i trzecim blef żeby zgarnąć ded money.
W pierwszym nie zamierzałem oglądać rivera, czułem duże fold equity no i nie chciałbym zobaczyć u niego QQ lub A/Q na river na stole. W razie niepowodzenia przy wyrzucaniu go z rozdania, JJ nadal miały dużą siłę.

Trzecie rozdanie, tutaj na turnie zrobiło się za dużo drawów a gość stracił pewność siebie. Nie zamierzałem dawać mu darmowej karty na niepewnym boardzie i wolałem ukraść to co już było na stole.

Będę wrzucał pojedynczo. Tak mnie podkusiło wrzucić razem floaty z wczorajszej sesji. Oficjalnie jestem torbaczem i nie gram :f_biggrin: Ale parę razy poklikałem w tym tygodniu żeby złota nie stracić w Marcu. Brakowało mi tylko 70 SP do zachowania statusu na Strategi.

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Witam ,

W drugim rozdaniu flop draw do strita i na turnie bet i wyrzucenie gracza z rozdania ( agresja i jeszcze raz agresja czesto popłaca )

W drugim rozdaniu good timing i dobre betowanie nic dodac nic ująć

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Napisane przez Filipo91
Witam ,

W pierwszym rozdaniu flop draw do strita i na turnie bet i wyrzucenie gracza z rozdania ( agresja i jeszcze raz agresja czesto popłaca )

Gdzie Ty widzisz w spocie z JJ draw do strita? :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Napisane przez arkhos

Napisane przez Filipo91
Witam ,

W pierwszym rozdaniu flop draw do strita i na turnie bet i wyrzucenie gracza z rozdania ( agresja i jeszcze raz agresja czesto popłaca )

Gdzie Ty widzisz w spocie z JJ draw do strita? :f_ugly:

poprawione

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

w pierwszym rozdaniu na flopie call odwaznie z dwoma królami i na turnie bet hmm wariacko ale udanie . Ja osobiscie bym check zrobił majac JJ na tym boardzie .

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

W trzecim rozdaniu z A9
Preflop call
flop call trafiajac 9
turn spadam J i podbijasz

Ciekawa opcja rozegrania , agresja popłaca choć mi sie wydaje ze zbyt agresywnie ważne ze zrzucił a nie przebił cie bo miałbyś wielki dylemat .

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer

Napisane przez Filipo91
W trzecim rozdaniu z A9
Preflop call
flop call trafiajac 9
turn spadam J i podbijasz

Ciekawa opcja rozegrania , agresja popłaca choć mi sie wydaje ze zbyt agresywnie ważne ze zrzucił a nie przebił cie bo miałbyś wielki dylemat .

Jakby podbił, to bym spasował i zrobił notkę. Nie ma dylematów, ważne żeby częściej pasowali niż sprawdzali lub podbijali przy takim zagraniu i będzie ono profitowe. Gość był bardzo agro. O callu z jego strony nie było mowy. Gdyby zaindukował blef z mojej strony, to notka i więcej bym go nie floatował.

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

W końcu jakas merytoryczna dyskusja na forum, dobrze sie czyta ;)

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

1 ręka - WP!
2 ręka fold preflop!
3 ręka fold preflop, as played WP, typ zagrał szczery sizing i ładnie go ograłeś!!!

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer

A9s fold pre flop na steela ze SB?
Dlaczego?
Gość zaatakował tak mocno, bo w sizingu uwzględnił limpera z UTG.
Sprawdziłem mając na niego pozycję.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Bo słabo to gra jak nie jesteś agresorem preflop, a jak lubisz floatować to już zdecydowanie nie polecam.

Odpowiedz
Cytat
jabbac

1) fajnie, pewnie miał QQ, WP!
2) fold PF / as played ja to raise'uję na flopie
3) ja sobie bym balansował, czasem call PF, czasem 3bet -> as played, steal na turnie niby dobry jeśli to bluff, aczkolwiek przy takich sizingach to ty możesz być z przodu b. często i wtedy ja sobie często calldownuję, łapię blefy

Odpowiedz
Cytat
waski33

1. bardzo podoba mi się just call na preflopie, typ rysuje się na nita i nie chcę tego 4b/foldować, dlatego call jest spoko. minusem jest to, że btn często moze dolożyć, ale vs range 3betu preflop raisera lubię call w tej sytuacji. call na flopie standardowy, na turnie fajny bet dla protekcji, bo on tam może mieć trochę Ax w spadach i czasami jakieś TT, problem jest z QQ i AA, których nie wyrzucimy, ale ja wolę tutaj swoim sizingiem walnąć turna i ew. przeczekać river.
2. nie wiem jaki masz opening range i calling range na tych pozycjach, ale J9s dla mnie na unka w standardzie call jest spoko na tych pozycjach. kto jak woli, wiadomo. flop easy call i turn easy bet, ale zastanów się co robisz na 2:d
3. call flop spoko, turn to już po prostu zamiana sdv w blef. problem jest taki, że nie mamy blockerów żadnych i zadnego backdoor equity już, więc ja wolę dojść z tą ręką do sd, chyba że typ ma malutkie wtsd to można pokusić się na soczysty bet na blanku na river, bo on może tak grać QQ,Jx, słabe Kx.

Odpowiedz
Cytat
kulinho92

Wg mnie z tym JJ walisz za wysoko. Jest to całkowite zamienienie ręki w blef, bo ten gość najprawdopodobniej nie ma żadnej gorszej parki w range'u, więc dla mnie albo xb turn albo bet za około 20-25% pota by dostać call od AQ(pytanie czy to ma w range'u...), więc chyba xb turn i fold river, jeśli betnie ma zdecydowanie większy sens.

Odpowiedz
Cytat