Czy dobrze zrobilam ze spasowalam, po jego becie na flopie? MIalam w sumei trash hands, a to ze mogl miec krola bylo dosc prawdopodobne, sama nie wiem, jak wy uwazacie?
Krasu napisał
Dziwne zagranie przeciwnika, bez żadnych readów - fold.Trochę krótki stolik.
Bylo 10 osob, nie wiem czemu w historii widac 7
Byłeś agresorem na preflopie i na flopie powinieneś puścić continuation bet na flopie. Gdyby przeciwnik podbił - to fold.
pozdrawiam
W tej sytuacji nie moze zrobic c-beta, bo przeciwnik na flopie zagrywa jako pierwszy i stawia ja na allinie.
Bardzo dobry fold.
tak, tak, masz rację. Wydawało mi się, że jest tam check po drodze
w tej sytuacji jak najbardziej ręka zagrana poprawnie.
pozdrawiam
Bez readów na danego przeciwnika sprawdzenie w takim przypadku to loteria.
Jeżeli był w miare ogarnięty, to mógł sprawdzić twoje podbicie pf z AA albo KK (to drugie jednak mało prawdopodobne) lub AK + ewentualnie QQ.
Mógł też zrobić jakiegoś dziwnego calla na preflopie i kiedy zauważył sparowany flop postanowił blefować (jednak to zagranie nie jest +EV imo).
Bez readów ciężko coś takiego sprawdzić, więc wg mnie dobry fold.
Pozdro!
jedynei co moge powiedziec na temat jego stylu gry w tamtym czasie to byl to gracz na 100% Loose-agressive. Bardzo czesto limpowal i zbieral pule. Nie wiem czemu ale w tym przypadku mialam przeczucie, ze jednak ma albo krola, albo asy, bo przeciez wiedzial ze szansa na to ze wejde allin i tak jest spora, wiec chyba by nie blefowal... Aczkolwiek z drugiej strony to z shortem i tak neiwiele straci, stad tez mozna przypuszczac ze ten jego allin mial wzbudzic we mnei strach., a jesli tak bylo to mu sie to udalo
Ja co prawda nie gram shorstackiem, ale grając big stackiem takie zagrania to zazwyczaj blef - ale stosuje się je tylko przeciw shortstackom. Flop zdecydowanie nadaje się do blefowania - dwa króle na flopie to znacznie zmniejszone prawdopodobieństwo, że przeciwnik też ma króla. Gostek gdyby trafił króla to z mocną ręką poczekałby na c-bet zamiast atakować. Tak samo zagrałby, gdyby miał parę ósemek. Z parą asów nie wiedziałby czy jest z przodu, czy z tyłu i zagrałby raczej probing bet - takie standardowe w takim przypadku zagranie za 1/3-1/2 puli. W każdym razie, gdyby miał coś mocnego, wyciągnąłby twojego stacka.
Najrozsądniejsze jest założenie, że miał drawa na kolor i zagrał tak mocno aby przestraszyć przeciwnika oraz, aby w przypadku sprawdzenia zobaczyć obie karty. Na twoim miejscu sprawdziłbym.
Witaj stuardek!!
Generalnie jesli spojrzymy tak jak straategia nakazuje to oczywiscie po tym jak przeciwnik podbija na flopie a my oceniamy swoja reke jako trash hand to oczywiscie mamy easy fold, ale napisales ze przeciwnik byl loose-agressive na 100% w takim wypadku w mojej opini mogles zagrac easy call w wiekszosci przypadkow bedzie mnial nizsza pare niz twoja albo 8x
Uwaga swoja ocene oparlem na tym ze niapisales ze wiedziales an bank ze gral loose agressive!!
Zagrałby tak gdyby miał króla w ręce? Oczywiście nie, poczekałby na Twojego c-bet'a, więc proszę nie piszcie "Bardzo dobry fold" itp.
Ja bym go sprawdził, tymbardziej skoro grał loose agressive.
Bije Cię tylko AA, AK, Kx. Wg mnie miał jakieś pocket'a albo Ax i blefował.
Pozdrawiam!
https://polska.pokerstrategy.com/video/327
Undercover rozwaza na filmie swoim prawie identyczna sytuacje, stwierdzajac, ze taki bet przeciwnika praktycznie zawsze mozna i nalezy calkowicie olac i wejsc all-in z wysoka pocket para
stuardek napisał
jedynei co moge powiedziec na temat jego stylu gry w tamtym czasie to byl to gracz na 100% Loose-agressive. Bardzo czesto limpowal i zbieral pule. Nie wiem czemu ale w tym przypadku mialam przeczucie, ze jednak ma albo krola, albo asy, bo przeciez wiedzial ze szansa na to ze wejde allin i tak jest spora, wiec chyba by nie blefowal... Aczkolwiek z drugiej strony to z shortem i tak neiwiele straci, stad tez mozna przypuszczac ze ten jego allin mial wzbudzic we mnei strach., a jesli tak bylo to mu sie to udalo![]()
Dlaczego by nie blefowal? Ocenil Cie np. na AQ i chcial Cie wyrzucic z rozdania.
Jak dla mnie to on mial flush drawa i nie chcialo mi sie pier^^^ic z shorcikiem i dal all in
Dobrze, wiec na koniec ja sama ocenie swoje rozdanie hahaha
Otoz zagralam dobrze. Nudza mnie juz te Wasze opinie, co komentarz to inne rozwiazanie sytuacji. Nie wydaje mi sie to dobra nauka.
Po co je tutaj wrzucasz skoro nudzą Cie nasze opinie? lol
Poza tym jak chcesz się uczyć jeżeli nie poprzez poznawanie opinii innych nt własnych rozdań? To rozdanie było bardzo ciekawe i różni gracze różnie by to zagrali ot co.
hm interesujące rozdanie , szkoda że nie sprawdziłaś kolesia tyle że wtedy byś przegrała -_- nie mniej jednak wg. mnie słuszna decyzja; mój typ jest taki że miał full house'a. To pasuje pod loose-agressive. Najpierw na SB na preflopie call z K i coś niższego rzędu 4,5 , chociaż stawiam K8 jak wcześniej pisałem ale K na ręce musiał mieć. Skoro loose-agressive 100% to koleś gra wiele rąk czyli taki trashhand jak K8 na preflopie , a jak już coś trafi to all-in , pewnie nawet nie patrzał na twojego stacka.