Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BB vs SB

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
139 Wyświetlenia
ciaciak1

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$10.05:///////;SB$8.38:///////;BB (Hero)$10.00:///////;MP2$5.30:///////;MP3$10.00:///////;CO$1.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:h, 8:d.
4 folds, SB raises to $0.30, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.1.

Nie mam informacji o przeciwniku. Jaki range można polecić tutaj na call? Tutaj z K9o już bym callował, bo łapie trochę więcej equity postflop, K8 myślałem nad 3-betem (ToFR), ale na niepełnego stacka odpuściłem.

Jak jest z callowaniem pocketów na tych pozycjach? Bo jak tak kombinowałem nad tym, to call podoba mi się z TT-99, a reszta pocketów nie flopuje już na tyle fajnie, IO przy trafieniu seta marne, może 88-22 zamieniać w blef i 3-betować?

Wiadomo, że to wszystko zależy od przeciwnika, ile folduje, jak gra postflop, czy barreluje itp. Zależy mi o zorientowaniu się w 3-betowaniu tych pocketów jako sam pomysł na grę, czy w ogóle warto brać to pod uwagę.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Jeśli nie masz informacji o swoim przeciwniku z rękami typu 22-77 czesto nawet bym to pasował z 88+ próbowałbym grać 3bet/fold. Z taką rękąja po prostu odpuszczam. Nawet jakbys miał KQ czy KJ call jest lepszy niz 3 bet bo nie wiesz jak on czesto 4 betuje.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

yo

kwestia stylu, small pp wciaz mozna callowac bo mamy jednak pozycje wiec mozna kombinowac na postflopie
tutaj przeciwnik rysuje sie na fisza (stack o ile jest autorebuy na Twojej platformie) wiec na pewno nie gram tutaj 3betow ze spolaryzowanym rangem, wole dorzucic tam wiecej value handow czyli jakies AT+ KQ+ TT+
flatowalbym pewnie wszystkie broadway, sc, wiekszosc Ax

pozdro

Odpowiedz
Cytat