Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BB TT

10 Posty
4 Użytkownicy
3 Reakcje
1,104 Wyświetlenia
ermak9

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 109 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
SB: 99.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 3)
Hero (BB): 346.5 BB
UTG: 28 BB (VPIP: 16.67, PFR: 4.76, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 43)
MP: 172 BB (VPIP: 13.39, PFR: 4.46, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 118)
CO: 135.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has T♠ T♣

fold, fold, CO raises to 2.5 BB, fold, fold, Hero raises to 8 BB, CO calls 5.5 BB

Flop: (16.5 BB, 2 players) 7♥ 6♥ 3♣
Hero bets 12 BB, CO raises to 24 BB, Hero calls 12 BB

Turn: (64.5 BB, 2 players) 2♣
Hero checks, CO bets 18.5 BB, Hero calls 18.5 BB

River: (101.5 BB, 2 players) 2♦
Hero checks, CO checks

Spoiler

Hero shows T♠ T♣ (Two Pair, Tens and Twos)
(Pre 68%, Flop 83%, Turn 93%)
CO mucks 8♠ A♠ (One Pair, Twos)
(Pre 32%, Flop 17%, Turn 7%)
Hero wins 98 BB

Po sprawdzeniu mojego 3betu, daję mu: 77-QQ, AJ+, ATs+, KQ. Za wąsko?
Betowalibyście jeszcze na riverze? Już nic słabszego by chyba nie sprawdziło.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Gdyby nie to,że jesteście nieco deep to grałbym tu shove turn, a tak wp. Nie wiem po co donkować river - jeśli on ma blef to nigdy nie popełni błędu gdy zabetujesz.

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

Dlaczego będąc deep gra się inaczej niż normalnie?

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

Wydaje mi się std.Na R jak dla mnie po tej linii to jest c/c

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

Ktoś tu chyba lubi minusowac moje rozdania nic przy tym nie pisząc

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez ermak9

Im większa pula tym mocniejszy powinien być twój range. Wynika to w prostej linii z oddsów - im mniejszy bet tym szerszy range przeciwnika(bo ma lepsze oddsy). I im większa pula tym bardziej istotnym elementem poza potrzebą protekcji reki jest fakt,że możesz więcej stracić gdy przeciwnik ma akurat lepszą rękę.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Napisane przez EmiyaKiritsugu

Napisane przez ermak9

(Im większa pula tym mocniejszy powinien być twój range.) Wynika to w prostej linii z oddsów - im mniejszy bet tym szerszy range przeciwnika(bo ma lepsze oddsy). I im większa pula tym bardziej istotnym elementem poza potrzebą protekcji reki jest fakt,że możesz więcej stracić gdy przeciwnik ma akurat lepszą rękę.

Imo udzielasz w tym dziale najlepszych odpowiedzi, a najczęściej jedynych sensownych. Ale to... please

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Chyba mnie nie zrozumiałeś, może na nieco innym przykładzie.

Trzymasz TT , 3betujesz fisza i dostajesz shove.
On ma 30bb... wciskasz snap call
On ma 100bb... bez readow grasz fold, musisz wiedzieć,że robi to na tyle szeroko byś miał tu call, jesli zakładasz ,że on tu ma tylko AK z gorszych rąk to nie ma o czym mówić.
On ma 150bb... niemal zawsze grasz fold bo zdajesz sobie sprawę,że nawet ryba rzadziej znajdzie tu się z 66 i procentowo więcej bedzie miał w range QQ+

Analogicznie w tym rozdaniu musimy założyć,że on tu ma lepsze ręcę który nigdy nie foldują, a także gorsze które im większa pula tym rzadziej wyciągniemy je na środek. O tym,że sami jesteśmy bardziej commited gdy efektywne stacki są mniejsze nie mówiąc. O ile na np. 70bb deep jeśli calluje z TT flopa(chociaż zazwyczaj grałbym shove) to zawsze gram check/shove turn który nie kompletuje fd, tak na 100bb już jest close, ale biorąc pod uwagę jego sizingi spodziewam się zobaczyć sporo szitu i dlatego wolę shove dla protekcji.

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

Czasami gdy widzę, że ktoś ma niepełny stack i gra allin na pre ale też na flopie, to sprawdzam go i nieraz się zdążyło, że zrobił to bardzo słabymi kartami. Nie mam statystyk ale wydaje mi sie, że jestem z takim zagraniem na plus.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

@EmiyaKiritsugu

W poście który zacytowałem, to co wstawiłem w nawias traktuję jako oczywiste (Im większa pula tym mocniejszy powinien być twój range.). Bolą mnie argumenty:
1."im mniejszy bet tym szerszy range przeciwnika(bo ma lepsze oddsy)." - ofc, tylko nijak ma się do wielkości stacków.
2. "I im większa pula tym bardziej istotnym elementem poza potrzebą protekcji reki jest fakt,że możesz więcej stracić gdy przeciwnik ma akurat lepszą rękę." - Albo wygrać więcej, jeśli ma akurat gorszą.
.
To co odpisałeś jest dla mnie w pełni poprawne. Ale całkiem mija się z moimi "zarzutami".

Odpowiedz
Cytat