Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BB KK

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
417 Wyświetlenia
ermak9

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 80.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
SB: 104.5 BB (VPIP: 34.48, PFR: 31.03, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 30)
Hero (BB): 164.5 BB
UTG: 103 BB (VPIP: 30.00, PFR: 26.00, 3Bet Preflop: 10.53, Hands: 52)
MP: 115.5 BB (VPIP: 36.67, PFR: 31.03, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 31)
CO: 101 BB (VPIP: 8.00, PFR: 4.17, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 25)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♥ K♠

fold, fold, CO raises to 3 BB, fold, SB calls 2.5 BB, Hero raises to 12 BB, CO raises to 32.5 BB, fold, Hero calls 20.5 BB

Flop: (68 BB, 2 players) Q♥ Q♦ 2♥
Hero bets 33 BB, CO raises to 68.5 BB and is all-in, Hero calls 35.5 BB

Turn: (205 BB, 2 players) 6♠

River: (205 BB, 2 players) 6♦

Spoiler

Hero shows K♥ K♠ (Two Pair, Kings and Queens)
(Pre 70%, Flop 82%, Turn 93%)
CO shows A♥ K♦ (Two Pair, Queens and Sixes)
(Pre 30%, Flop 18%, Turn 7%)
Hero wins 198 BB

Tutaj moja wątpliwość dotyczy tego, że villain mógł mieć albo QQ+,AQs+,AQo+ z czym na flopie przegrywam, albo co gorsza do tego jeszcze KQ, albo (i ku temu się skłaniałem) KK+,AKs,AKo i z takim zakresem wygrywam.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
bigabing123

1) Po co komplikujesz sobie życie z tym KK gosc gra 4bet 33% stacka po co to calujesz skoro wiesz ze masz problemy w grze post flop po to zeby poźniej JJ na potencjalnym boardzie Axx wyblefował z tego KK
2) Po co donkujesz po to zeby wy....bac wspomniane przez ciebie w zakresie przeciwnika AK z rodania?
3) skoro zakładasz ze przeciwnik ma w swoim zakresie " QQ+ co jest mało prawdopodobne zwazywszy na QQ na flopie , AQo co jest mało prawdopodobne zwazywszy na 33% stacka 4bet pre to pytam jeszcze raz w jakim celu donkujesz flopa?
4) " QQ+,AQs+,AQo+ z czym na flopie przegrywam, albo co gorsza do tego jeszcze KQ, albo (i ku temu się skłaniałem)"
Abstrachując od trafności przypisanego przeciwnikowi zakresu piszesz ze w twoim mniemaniu przeciwnik ma Q więc nie rozumiem skoro stawiasz przeciwnika na konkretnie na tripsa w tym rozdaniu co jest błędną koncepcją nawiasem mówiąć po co pchasz się w rozdanie gdzie zakładasz ze jestes z tyłu
" KK+,AKs,AKo i z takim zakresem wygrywam." z takim zakresem flipujesz 52%/48% BTW

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

Na szerokich rangach nie ma co kombinować bo się przeciwnicy luźniej z Tobą zestackuja tak więc wrzucam to Pre i już.Tak jak zagrane nie rozumiem po co ten donk?Przez to zagranie izolujesz się tylko na lepsze ręce. Wolałbym zagrać c/c.

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

1) Po co komplikujesz sobie życie z tym KK gosc gra 4bet 33% stacka po co to calujesz skoro wiesz ze masz problemy w grze post flop po to zeby poźniej JJ na potencjalnym boardzie Axx wyblefował z tego KK

Jeśli zakładasz, że przeciwnik mógł grać 4bet z JJ to też mógł go grać z AQ. I na flopie Axx AQ jest groźniejsze niż JJ (przynajmniej tak mi się wydaje).

33% stacka 4bet pre

Dlaczego przekreśla to AQ a możliwe jest JJ?

4) " QQ+,AQs+,AQo+ z czym na flopie przegrywam, albo co gorsza do tego jeszcze KQ, albo (i ku temu się skłaniałem)"
Abstrachując od trafności przypisanego przeciwnikowi zakresu piszesz ze w twoim mniemaniu przeciwnik ma Q więc nie rozumiem skoro stawiasz przeciwnika na konkretnie na tripsa w tym rozdaniu co jest błędną koncepcją nawiasem mówiąć po co pchasz się w rozdanie gdzie zakładasz ze jestes z tyłu

Zaznaczyłem, że grając skłaniałem się do KK+,AKs,AKo.

Obawiałem się, że na flopie spadnie A, gdy to się nie stało po prostu postawiłem zakład. Rozumiem, że jest to złe zagranie bo dla zakresu KK+,AKs,AKo bardziej opłacalna jest pasywna gra, aby więcej od niego wyciągnąć.
Chciałbym jeszcze wiedzieć, czy jeśli na flopie na mój check on odpowiedziałby tym samym, to na turnie już mam zagrywać, czy dalej liczyć, że on coś postawi i podobnie na river: dalej czekać czy już atakować?

" KK+,AKs,AKo i z takim zakresem wygrywam." z takim zakresem flipujesz 52%/48%

Jaka jest granica dla której można mówić o flipie? 55/45 to dalej flip? 57/43? 60/40?
Pytam serio, nie złośliwie albo próbując się wymądrzać.

Odpowiedz
Cytat
bigabing123

"Jeśli zakładasz, że przeciwnik mógł grać 4bet z JJ to też mógł go grać z AQ. I na flopie Axx AQ jest groźniejsze niż JJ (przynajmniej tak mi się wydaje)."
Nie wiem o co ci tutaj chodzi o to że AQ jest lepszą ręka na Axx niż JJ czy że ma więcej equity vs JJ czy że gra tak samo na Axx vs KK sry nie zrozumiałem , JJ było tam przykładem jedynie, zamiast JJ możesz sobie wstawić 74s chodzi o o to co zrobisz jesli pojawi się Axx flop a przeciwnik bedzie kontynuował agresje ? 2 co zrobi przeciwnik mając JJ, QQ czy TT z którym potencjalnie by się stackował gdy pojawi się Axx board mam nadzieje ze teraz rozumiesz o co chodzi

Jaka jest granica dla której można mówić o flipie? 55/45 to dalej flip? 57/43? 60/40?

Flip to sytuacja w której ty lub twój przeciwnik jesteście minimalnymi faworytami w rozdaniu np. Ako vs JJ klasyczny przykład 43/57
chociaż nie wiem akurat jakie to ma znaczenie w analizie rozdania od jakiej wartosci zaczyna się flip

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Dlaczego przekreśla to AQ a możliwe jest JJ?

JJ jest zwyczajnie lepszą ręką niż AQ. Jeśli Ty w odpowiedzi na jego 4bet grasz all in z JJ+,AK to on z waletami ma na ten range 36%, z AQ zaś ledwo 29%. Dlatego też 4bet z AQ byłby niepotrzebna zamianą ręki w blef bo on nie musi foldować na wjazd.

Obawiałem się, że na flopie spadnie A, gdy to się nie stało po prostu postawiłem zakład. Rozumiem, że jest to złe zagranie bo dla zakresu KK+,AKs,AKo bardziej opłacalna jest pasywna gra, aby więcej od niego wyciągnąć.
Chciałbym jeszcze wiedzieć, czy jeśli na flopie na mój check on odpowiedziałby tym samym, to na turnie już mam zagrywać, czy dalej liczyć, że on coś postawi i podobnie na river: dalej czekać czy już atakować?

Pierwsza rzecz - jak dla mnie to jest 110% shove preflop bo masz mase deadmoney na stole i zawsze fajnie zgarnąć tak dużą pulę bez rake i all inów. Jesli jednak sprawdzasz 4bet z tak silną ręką jak KK to donkbetowanie jest bardzo słabe. Daj mu zablefować, a nie sam wyrzucasz blefy. Zastanów się co Ty tu valuebetujesz w ten sposób? Uważasz ,że Qx albo AA pasują ? Jakie widzisz gorsze ręce które sprawdzą? Czy jest ich więcej niż potencjalnych blefów?

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

Prosty poker, bez kombinacji. Tego się muszę trzymać póki co _biggrin:

Odpowiedz
Cytat