Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATs

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
loosekiddie
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.35)
BB ($8.70)
Hero ($10)
CO ($19.50)
BTN ($9.99)

Dealt to Hero T♣ A♣

Hero raises to $0.35, CO calls $0.35, BTN calls $0.35, fold, fold

FLOP ($1.20) 9♥ 8♠ T♠

Hero bets $0.90, CO calls $0.90, BTN folds

TURN ($3) 9♥ 8♠ T♠ 6♣

Hero bets $1.70, CO calls $1.70

RIVER ($6.40) 9♥ 8♠ T♠ 6♣ Q♣

Hero bets $2, CO calls $2

CO to fish, 59/16 call open 64% 3b 0% (22h próbki na 3b), ftcbet flop 41% (turn 0% [0/4]), AF 0.8. Ogólnie na niego mam 70h.

Otwieram z MP ATs, nie robię tego zawsze, ale jednak dość często. Na flopie gram cbet z TPTK, mogłem uderzyć wyżej, do $1 z racji multiwayu. Drugi rywal to trochę luźniejszy reg, mam na niego ponad 250 rąk i on calluje z BTN tylko 5%, także ma tam niewiele więcej niż pockety. Gram cbet i składam się na akcję od rega, na raise od CO też bo jest bardzo pasywny. Jednak on calluje co mi się podoba, na T spada średnia karta, niby uzupełnia mu 7x, ale on tam wg mnie ma jeszcze sporo gorszych rąk i drawów, które calluje dalej (może mieć A9, może nawet A8 calluje dalej, gorsze Tx, J8-JT, większości FD raczej tutaj i tak nie zrzuci, więc trochę Ax, Kx, Qx w spade'ach trzeba mu tam zaliczyć do rangu) i gram 2nd barrel. On znów calluje, wciąż myślę że większość wysokich FD calluje, dalej J8-JT. W związku z tym na river on będzie miał też trochę missniętych flush drawów, więc nie chcę grać check bo mogę jeszcze mieć najlepszą rękę, gram więc blockbeta. Można tak to rozegrać czy jednak coś gramy inaczej?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
czaronster
Oldschool Grinder

Przydałoby się jeszcze więcej info o BTNie, ale skoro ma taki mały call open to myślę, że nie jest to gracz który sprawia problemy.

Do Rivera mi się podoba zarówno tok myślenia jak i rozegranie, chociaż na F i T bym uderzał wyżej - na flopie betpot obowiązkowy.

Na River spada niefajna karta i grasz wg mnie zbyt thin. Zauważ że damka daje strita Jx, Qxs łapią TP, czasem robią się 2 parki i tak naprawdę teraz więcej cię bije niż nie. Missnięte drawy nie sprawdzą ani nie zabetują. Ja bym wolał x/f R. Blockbet byłby imo dobry na A, 2-6 non :spade:

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie Autor wątku
loosekiddie
PokerStrategist

Napisane przez czaronster
Na River spada niefajna karta i grasz wg mnie zbyt thin. Zauważ że damka daje strita Jx, Qxs łapią TP, czasem robią się 2 parki i tak naprawdę teraz więcej cię bije niż nie. Missnięte drawy nie sprawdzą ani nie zabetują. Ja bym wolał x/f R. Blockbet byłby imo dobry na A, 2-6 non :spade:

W sumie racja, nie wiem czemu pomyślałem inaczej, a nie tak jak Ty to ująłeś ;) Jakieś magiczne callujące i słabsze kombinacje musiałem wyszukać w rangu. Coś musiało mi się pokręcić :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
czaronster
Oldschool Grinder

Tak to bywa podczas sesji, masz dużo mniej czasu, czasem 2-3 decyzje naraz itp itd Co innego podczas analizy na chłodno ;)

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

Do T ok tylko sizing powinien byc wyzszy. Zarowno F gdzie na tak drawy stole gralbym w pota jak i T.

Na R spada fatalna karta. W zasadzie SD sie uzupelnil, a jesli nie to zlapal TP. On jest tak pasywny, ze busted drawa nie zabetuje, a nie widze tez kart, ktore cie zaplaca po za KT no chyba, ze sprawdzi z dziwnymi rekami typu T5-,95- dlatego masz tam zawsze x/f i blockbet nie ma tu najmniejszego sensu.

Odpowiedz
Cytat