Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATo. NL4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
189 Wyświetlenia
Hazsu
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($5.98)
BB ($2.79)
UTG ($4) 46/35/3bet 6.8/foldt3b 50%/donkbet 71%/AF 2.5/135h
Hero ($5.15)
CO ($5.85)
BTN ($5.69)

Dealt to Hero A♥ T♦

UTG raises to $0.16, Hero raises to $0.55, fold, fold, fold, fold, UTG calls $0.39

FLOP ($1.16) 3♠ 7♥ J♥

UTG bets $0.87, Hero calls $0.87

TURN ($2.90) 3♠ 7♥ J♥ 7♦

UTG checks, Hero checks

RIVER ($2.90) 3♠ 7♥ J♥ 7♦ Q♥

UTG bets $1.45, Hero folds

3betuje luzno otwierajacego gracza. Na flopie donkbet, ktore jak widac robil czesto, wiec calluje. Moze powinienem go zraisowac i zobaczyc co sie bedzie dzialo?
asplayed
turn bet czy check?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Edziorrr
PokerStrategist

Imo na flopie masz do wyboru raise lub fold taki call nic Ci nie daje i na river mógł łatwo Cię wyblefować. Ja mimo wszystko uszanował bym jego otwarcie z UTG i szukał bym na niego lepszych spotów.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

dlaczego 3betujesz pf? czy sadzisz, ze masz az tyle value w 3betowaniu AT na tych pozycjach tym bardziej gdy on folduje polowe rak do 3beta?
ja to albo calluje pf albo folduje w zaleznosci od tego co wiem o jego grze postflop/jacy gracze sa za nami/ile otwiera z UTG

asplayed
jaki masz plan callujac flopa? nie mozesz callowac "bo duzo donkuje" musisz wiedziec jak on gra na turnie bo jesli nie masz tej informacji to ja wole zrobic minraise flop i wyrzucic cale air ktore moze betowac turna i ktore mnie wyrzuci bo ja bede musial foldowac
jesli wiesz,z e on gra donkbet i give up turn to gram call flop i bet turn aby zrzucic go ze wszsytkich weak handow ktore
a)nas bija
b)maja jakies equity
c)moga nas wywalic na river

pozdro

Odpowiedz
Cytat