Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ATo nl10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
128 Wyświetlenia
eNPe

Stacks:
UTG ($10)
CO ($11.18)
BTN ($10.40) 19/15/3.0/22 steal/64 cbetF/191h
SB ($12.68)
Hero ($10.25)

Pre-Flop: ($0.15, 5 players) Hero is BB 10:diamond: A♣
2 folds, BTN raises to $0.30, 1 fold, Hero calls $0.20

Nie wiem, czy tutaj call był poprawny. Przeciwnik dosyć tight. Z niezbyt dużym stealem.

Flop: A♠ 6♥ 2♦ ($0.65, 2 players)
Hero checks, BTN bets $0.30, Hero calls $0.30

Gram tutaj ch/c. BU cbetuje w 64%, nie jest to może bardzo dużo, jednak podejrzewam, że board Ahigh on tutaj będzie cbetował bardzo często. Nie chcę tego raisować, bo od tego gracza akcję dostane jedynie od lepszego układu.

Turn: 4♠ ($1.25, 2 players)
Hero checks, BTN bets $0.70, Hero calls $0.70

Tutaj zastanawiałem się czy nie odpuścić. Nie jestem przekonany czy taki gracz wypalałby tutaj 2nd barrela z czymś gorszym niż mój AT.

River: 6♦ ($2.65, 2 players)
Hero checks, BTN checks

River to już ch/f.

Final Pot: $2.65

2 odpowiedzi
dragoste

Moim zdaniem z ATo masz easy fold OOP na gracza tight, który dodatkowo, jak sam mówisz, mało stealuje.

As played po co grać c/c turn i c/f river na blankach? Skoro myślisz, że call turn jest EV+, to call river też musi być. Przecież sytuacja się nie zmieniła.

Lynx33

Napisane przez dragoste
Moim zdaniem z ATo masz easy fold OOP na gracza tight, który dodatkowo, jak sam mówisz, mało stealuje.

As played po co grać c/c turn i c/f river na blankach? Skoro myślisz, że call turn jest EV+, to call river też musi być. Przecież sytuacja się nie zmieniła.

This. ATo byłoby dobrym callem na agresywnego gracza, którego chcesz bluffcatchować. Zwykle jednak OOP gram 3bet lub fold.

Jeśli callujesz turn to powinieneś w tym spocie callować river ale ja na Twoim miejscu zagrałbym fold bo nie spodziewam się by tight gracz często grał 2nd barrel na blanku.

Pozdrawiam.