Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATo

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
489 Wyświetlenia
PozeraczSwiatow

Pytanie jak grać gutshota?
Może sizing za mały ? Ale wg mnie on ma Q i nawet z większym sizingiem na F i T wg mnie nie odpuści.
Może na R blefować ?
Może w ogóle od początku zagrać pasywnie i sprawdzać jak oddsy pozwolą ??

Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2944723
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $6.16
Hero (SB): $5.00
BB: $3.67
UTG: $5.65
MP: $5.39
CO: $4.57

Pre Flop: ($0.07) Hero is SB with A :club: T :diamond:
2 folds, CO raises to $0.15, 1 fold, Hero raises to $0.50, 1 fold, CO calls $0.35

Flop: ($1.05) 8 :spade: Q :club: J :diamond: (2 players)
Hero bets $0.50, CO calls $0.50

Turn: ($2.05) 4 :heart: (2 players)
Hero bets $0.95, CO calls $0.95

River: ($3.95) T :club: (2 players)
Hero checks, CO bets $1.89, Hero folds

Final Pot: $3.95
CO wins $3.79
(Rake: $0.16)

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
aleasy77

Jak dla mnie 3-bet preflop w celu przejęcia puli przed flopem jest ok (AT jest w zasadzie ręką do kradnięcia puli niż do rozgrywania, przez to że jest kłopotliwa). Po flopie masz double guttera (każda dziewiątka i król daje Ci strita). Ja dałbym c-beta wielkości 65-70% puli. Jeśli trafił top parę bądź coś lepszego to sprawdzi napewno. Na turnie zamiast dalszego barrella zaczekałbym, w przypadku betu przeciwnika, sprawdzam. River jest niekorzystny więc gram check-fold tak jak Ty. Rivera nie blefowałbym gdyż sądze, że przeciwnik nie odpuści raczej w tym spocie.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez aleasy77
Na turnie zamiast dalszego barrella zaczekałbym, w przypadku betu przeciwnika, sprawdzam

Po co oddawać inicjatywę OOP i pozbawiać się FE i możliwości samodzielnego kontrolowania rozmiaru beta? Jakbym grał IP to z pewnością zagrałbym xb i realizował equity. Nie podałeś info o przeciwniku, nie wiem czy masz zdepolaryzowany 3bet range na SB czy nie ale nawet jeśli to 3bet jest ok jako bottom bluff range (jeśli callujesz coś na SB vs steal to bottom byłby IMO AJo).
Na flopie masz trudną sytuację bo
a) masz dużo equity i nie możesz się poddawać
b) range dobrze trafia w calling range przeciwnika i nie spodziewam się wielu foldów

Jeśli policzysz sobie, że As często jest dobry to masz 11 outów czyli 23% equity do turna. Betowałbym minimalnie wyżej do 65c, gdzie potrzebujesz FE rzędu 38% (jeśli odliczysz sobie outy które dają ci wygraną to wychodzi, że potrzebujesz 15% FE czyli niewiele. Kwestia czy as zawsze jest dobry- raczej nie zawsze)
Na turnie trudno o FE ale chyba jesteś zmuszony betować. Może wyrzucisz 99-TT, może jakiegoś słabego waleta albo niższe PPs albo floaty które mogą zgarnąć pulę na turnie. Do puli 2,35$ grałbym 1,20-1,25$

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Varrancomando betowanie na turn też jest dobrym zagraniem, przez to że rzadko co trafiam mając nawet mocny draw, nie lubię rozgrywać ich agresywnie, w tym rozdaniu można jak najbardziej to zrobić, po 3-becie preflop, c-bet na flopie. Co do asa to tak jak mówisz nie zawsze jest dobry (tutaj np. gdy przeciwnik ma AQ, to polepszy mu jeszcze układ).

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

tylko, że tym zagraniem nic nie osiągasz. Oddajesz inicjatywę i pozwalasz przeciwnikowi narzucić rozmiar puli. Może tylko idąc tokiem rozumowania, że z Qx, Jx, PPs zagra xb dla pot control i pozwoli ci obejrzeć darmowy river ale to nie jest przekonywujący argument (a PPs do beta często foldną, może nawet Jx czasami ale trudno realnie wziąć to w rachubę). Nawet AK cię bije obecnie a wyrzuca już raczej na turnie
Jeśli check to x/f bo trudno szukać gorszych rąk, które callują cbet i betują turna (może KTs 3x kombo). Najczęściej nie będziesz miał oddsów i Implied oddsów. Na dziewiątce, królu i asie często pojedyncza parka weźmie showdown. No chyba, że na królu ulepszy się do 2pairs

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Masz rację, jeśli zahaczył top parę bądź coś lepszego i tak sprawdzi bet na turn bądź sam zabetuje jeśli się zaczeka, a gorsze układy się wyrzuci betem na turnie.

Odpowiedz
Cytat
waski33

problem w spocie jest taki, że nasze outy bardzo często nie są czyste. zarówno król, jak i as są w range'u przeciwnika, co pogarsza naszą sytuację. nie masz żadnych ciekawych backdoorów, więc ogólnie też wolę bet bet i x/f niestety. ale z drugiej strony to fish jest chyba, bo ma niepełny stack. ale tak czy siak betowanie jest lepsze. na dodatek nie masz gutshota tylko podwójnego, bo zarówno 9, jak i król dają Ci str8. vs może jakiś reg on zrzuci tutaj Jx i na takim riverze jabym wjeżdżał zapewne vs ktoś ogarnięty, bo sety raisują flopa albo turna (zazwyczaj), AK zapewne by 4betowalo preflop i jedynie T9 ma nutsy od flopa, gdzie zajebiście zawęża to kombinacje z powodu twojej ręki i rivera, więc ja bym wsuwał na river, bo ja spokojnie mam tutaj więcej value handów. ale dodaję, że to vs ktoś ogarnięty, kto myśli i zauważa pewne rzeczy, co pewnie jest nie za częste na nl5, więc nieważne hahaha

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Realnie rzecz biorąc to na turnie po checku spodziewam się beta praktycznie w 100% bo tutaj gracze nie wiedzą jak odpowiednio pot controlować a board jest drawowaty więc nie chcą oglądać wielu kart. Z 3 opcji x/c jest opcją IMO najgorszą. Już wolałbym x/shove (przy rozmiarach puli jakie przedstawiłem i becie ~50-60% ale na unka jest to zbyt ryzykowne i chyba EV-)

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

no faktycznie niepełny stack więc jeśli fish to IMO już błąd na preflopie bo ja to folduję. Nie liczyłbym na FE w 3becie a ręka słabo grywalna i jesteśmy OOP. No chyba, że wiemy, że otwiera 50%+ i nie folduje do 3beta. Ty tam grasz dla value tego 3beta czy dla blefu??
Dla mnie A9o-ATo to bottom restalu ale vs ogarnięty gracz gdzie wiem, że mam jakieś FE

@wąski też na rega myślałem o shove river ale jak pomyślałem, że dochodzi Q9s, J9s to nie wiem. Trzeba by to policzyć. Poza tym ostatnio panuje tendencja na micro żeby bluffcatchować takie runouty

Odpowiedz
Cytat
PozeraczSwiatow Autor wątku
PozeraczSwiatow

Dzięki za odpowiedzi.
Koleś UNK, tylko 3 ręce.
3 bet dla blefu.

Odpowiedz
Cytat
Edited212

Pre ok, flop delikatnie wyżej, turn x/f. Ewentualnie przy betowaniu turna zrobić bluff shove na river, ale śliskie, bo on tam już może mieć strita/seta, AA/KK, JQ co jest nawet prawdopodobne, nawet AQ może nie zrzucić. W zasadzie po callu Twojego 3beta na tym flopie robisz cbet i odpuszczasz z miejsca jak sprawdzi i nie trafisz gsa.

Odpowiedz
Cytat