Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AT second barrel in 3-bet pot

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
331 Wyświetlenia
toony122
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$214.35:///////;CO$208.40:///////;BU$247.32:///////;SB (Hero)$236.37:///////;BB$215.35:///////;MP2$200.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, T:c.
2 folds, CO raises to $6.00, BU folds, Hero raises to $20.00, BB folds, CO calls $14.00.

Flop: ($42) Q:c, J:d, 2:h (2 players)
Hero bets $22.00, CO calls $22.00.

Turn: ($86) 3:h (2 players)
Hero bets $52.00, CO calls $52.00.

River: ($190) 2:s (2 players)
Hero checks, CO checks.

Final Pot: $190.

Uploaded with ImageShack.us

Fold to 3-bet z CO 4% nizszy od ogolnego.

Bardzo niski fold to c-bet in 3-bet pot więc imo albo 2 barrele albo zadnego na takim flopie.

Jego range pf oceniam mniej wiecej na: AT-AQs plus kilka AXs, KT-KQs, QJ-QTs, JTs, T9s, 89s, 78s, 67s, 65s, 22-JJ, AK, KQ, AJ.

Dużo z tych rak trafiło na tym flopie na tyle dobrze, żeby spokojnie floatować, myślę, że na turna dochodzi z wzsystkimi broadway, T9s, 89s, byc moze kilka PP TT-88 ? Do rivera zostanie z AQ, KQ, QJs i czasem z J wiec dajmy mu AJs i KJs, wyrzucimy AJo i JTs. Czyli wedlug mojego założenia pasuje polowe swoich rak co przy tym bet sizingu jest opłacalnym betem, dodatkowo mam equity z moim gutshotem i overcarda która bedzie dobra przeciwko KQ.

Na river myślę, że nie ma sensu barrelować - top pary i czasem nawet Jx moz sobie wmówić hero call patrzac na to że straight drawy z flopa i flush draw z turna nie trafily. Myślę, że tutaj dobra karta do all-in bluff bylaby dziesiatka, ale nie wiem czy na wielu wiecej warto byloby barrelowac. moze gdyby backdoor fd trafil ?

Pytania:
1. gracie w ogole 3-bet z ta reka przed flopem, jaki będzie tutaj wasz 3-betting range przeciwko takiemu graczowi ?
2. zgadzacie sie z moja linia i analiza jego rangu ?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Range wydaje mi sie ze oceniles dobrze oraz linie gry jaka obrales rowniez. Na takiego gracza bet bet bet wydaje mi sie slabe poniewaz on nie chetnie folduje (fold cbF T i R). Moim zdaniem albo odpuszczamy od razu albo mozna sprobowac check/raise flop i bet turn. To wydaje mi sie o wiele mocniejsze i jedynie w taki sposob mozemy to wygrac. Choc ja jestem za tym zeby sobie to odpuscic i poczekac az trafimy i nam sie wyplaci.

Odpowiedz
Cytat
hazelasty
PokerStrategist

Napisane przez WirusOls
Range wydaje mi sie ze oceniles dobrze oraz linie gry jaka obrales rowniez. Na takiego gracza bet bet bet wydaje mi sie slabe poniewaz on nie chetnie folduje (fold cbF T i R). Moim zdaniem albo odpuszczamy od razu albo mozna sprobowac check/raise flop i bet turn. To wydaje mi sie o wiele mocniejsze i jedynie w taki sposob mozemy to wygrac. Choc ja jestem za tym zeby sobie to odpuscic i poczekac az trafimy i nam sie wyplaci.

this. as played ch/f flop jest najbardziej dochodowy na stationa wg mnie.

Odpowiedz
Cytat
toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Dzieki za odpowiedzi

WirusOls - co do ch/r to musze się nad tym troche zastanowić, nie grałem tego w podobnych spotach na podobnych graczy, ze względu na to, że kiedy on nie pasuje praktycznie niczego to z całym moim value range wole grać bet. Gdybym chciał ch/r jako blef pasowałoby dodac też jakieś ręce for value.

Obaj pisaliście, że ch/f prawdopodobnie jest tutaj najlepszy, ja też to rozważałem. Jakie obstawialibyście jako blef na tym flopie ? ATs, AKs z bd fd i second barrel na turnie jeśli wejdzie FD ?

Jaki range 3-betujecie na takiego gracza ?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Ja tego nie cbetuje, bo chuje nic nie pasują.

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

ja raczej tego nie 3betuje, bo nie ma flopa ktory bedzie przyjazdy dla nas i z reguly na takiego konkretnego gracza trzeba walic 3 beczki

Odpowiedz
Cytat
toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

HandOnFire ten gracz będzie bronił sporo AXs, ręce typu KTs, QTs, JTs, T9s. AK myślę, że 4-betuje w zdecydowanej większosci wypadków, sprawdzi AQ, AJ.

Myślałem, że wyjdzie, że dominuje więcej rak niż mnie dominuje, ale jeśli zalozymy ze AQ i AJ sprawdza niewazne czy sa suited czy nie to musiałby sprawdzać przynajmniej 4 rożne AXs żeby było po równo. Biorac pod uwagę brak pozycji i trudności z wyrzuceniem tego gracza z rozdania ta ręka może być troche za luźna. Jednak ATs myślę, że jest tutaj już wystarczajaco dobre do 3-betowania bo jeżeli chodzi o dominacje to mamy flipa albo lekka przewage, a dostajemy dodatkowe equity i możliwości barrelowania w wielu pulach.

Jak wygladałby przeciwko niemu Twoj 3-bet range ?

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

hmm wydaje mi sie ze wlasnie tutaj twki caly problem. Nie mamy pozycji na gracza ktory nie zrzuca do cbetow i bareli (patrzac na ftcb turn i riv ), otwiera 27 % folduje 65 % wiec gramy mniej wiecej przeciwko 10 % zakresowi.

JJ-44,AQs-AJs,KTs+,Q9s+,J9s+,AQo-AJo,KJo+ mniej wiecej tak to bedzie wygladac, wiekszosc jego range u to siuted rece ktore w polaczaniu z raise cbet 15 % bedzie gral agresywnie .
Zastanawil bym sie nad poszerzeniem naszego value 3b range'u vs taki koles, tak naprawde ciezko blefowac na pf patrzac na to co on calluje

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Ja na niego 3betuje 99+ AJ+ KJ+. I jak mam FD OESD lub min. second pair wale minimum przez 2 streety, a jak nic nie trafie odpuszczam.

Odpowiedz
Cytat
Barron1899
Oldschool Grinder

3bet pre mi się nie podoba. To co już napisaliście: brak pozycji i gra z często zdominowanym rangem po flopie będzie sprawiała Ci bardzo dużo trudności. ATs chętniej 3betowałbym for value.

Jeśli chodzi o postflop, to wiadomo, że taki board mocno trafia w jego range, z jakim calluje 3bety. Ma tutaj Qx, Jx, AT, wysokie SC, które często trafiają backdoor FD na turnie i często ma tam z nimi parę + FD. Jedna uwaga: nie ma tutaj raczej QQ-JJ, które imo o wiele częściej będzie 4betował. AA ma oczywiście rzadziej niż KK ze względu na to, że masz blockery.

Imo jeśli cbet flop, to jest to dobry board do 3barrel blefu. Mimo wszystko ja tutaj lubię ship river. Robię to bardzo rzadko z blefem i najczęściej z topem mojego range, więc jeśli dodam tutaj blef np. raz na 8-10 razy, to przeciwnik i tak nie będzie mógł mnie profitowo callować. Druga sprawa, to jego calling range na river. Imo zostaje mu tu KQ (które jednak może od czasu do czasu foldować - powiedzmy, że 2/3 z nich calluje, co zostawia nam 8 kombinacji), AQ (9), QJs (2), 22(3) Dodajmy 3 komba KK i jedno AA. Wszystkie inne ręce imo folduje, rzadko zrobi tu hero call z QTs (3) czy Jx (9 AJ, powiedzmy 6 KJ - część folduje na turnie = 15 kombo), a to spora część jego range. Pozostała część jego range to ręce typu JTh, T9h, KTh, z 3 kombo KTo z którymi callował turn, ale będzie musiał foldować river.

Betujesz 108, aby wygrać 190, potrzebujesz foldować 36.5% jego range. Calluje Cię 26 kombinacji, foldujesz jakieś 24 kombinacje, więc imo shove jest tutaj lekko + EV, ponieważ folduje 48% jego kombinacji. Nawet jeśli dodamy kilka dodatkowych kombinacji, z którymi Cię calluje, to shove i tak będzie profitowy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

baron dales mu do calling range wszystkie oesd ktore pewnie czesciej bedzie raisowac

odnosnie jego statystyk na turn i river to sa to staty do zwyklych pul, on moze mniej chetnie herocallowac za stacka w 3b pocie

Odpowiedz
Cytat