Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AT s NL10

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
181 Wyświetlenia
Ezkalop
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$34.99:///////;MP3$15.38:///////;CO$6.72:///////;BU$10.00:///////;SB$10.57:///////;BB (Hero)$14.28:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:h, T:h.
3 folds, BU raises to $0.35, SB folds, Hero calls $0.25.

Flop: ($0.75) 9:d, A:s, 7:h (2 players)
Hero checks, BU bets $0.40, Hero calls $0.40.

Turn: ($1.55) 6:s (2 players)
Hero checks, BU bets $0.90, Hero calls $0.90.

River: ($3.35) T:s (2 players)
Hero checks, BU bets $2.20, Hero calls $2.20.

Final Pot: $7.75.

on gral 22/15 po 70 rękach.
Czy oplacal mi sie call na river? Dla mnie to on na pewno trzymał Ax i mogl miec 2 pary eventualnie set. Watpie by dobieral do stita betujac

5 odpowiedzi
Endurx
PokerStrategist

Prawdę mówiąc to zupełnie na odwrót niż należy interpretujesz pokera, problem w tym że właśnie jedyne co się opłacało to jest właśnie call na river do którego zresztą w ogóle nie powinno dojść. Gość ma solidne staty bez pozycji oraz inicjatywy nie chcesz przeciwko niemu grać z ATs zatem tribet or fold pre flop. Do rivera on cię praktycznie nigdy na takim boardzie nie betuje 3 streety z gorszą ręką, na river szczęśliwie trafiasz T dzięki czemu bijesz 5 rąk z jego zakresu które tak u niego mogły zagrać 3 streety AK AQ AJ A9 A7 natomiast nadal biją Cię wszystkie sety 77 66 99 dlatego call na river jak najbardziej opłacalny ale jak już wcześniej mówiłem do tego rivera nigdy nie powinno dojść, całe rozdanie zagrałeś jak rasowy calling station nie graj tak nigdy więcej bo to jest rozdawanie kasy a już w szczególności przeciwko takiemu graczowi

toony122
Oldschool Grinder

Niekoniecznie zgadzam się z Endruxem

Pre flop można to bronić pasywnie, z AT dominujesz sporo asów z jego zakresu bo na BTN on pewnie otwiera wszystkie suited asy i większość off. Twoja ręka jest grywalna więc spokojnie można sprawdzić.

Postflop nie bardzo możesz grać inaczej, na takim flopie praktycznie zawsze dostaniesz c-beta więc check/ call jest spoko, gdybyś grał raise to wyrzuciłbyś wszystko gorsze. Na turnie on może semi blefować, obstawiać słabszego asa, blefować więc kolejny call. Na river jest trochę ciężka decyzja. Jeżeli uważasz, że on tutaj dalej valuebetuje swoje 2 parki to możesz grać call. Przy tych pot oddsach wydaje mi się, że call będzie dochodowy, ale kokosów na tym nie zrobisz w long runie ;)

Ezkalop Autor wątku
Ezkalop
PokerStrategist

No wlasnie ja go obstawilem ze otworzyl standardowe Ax i gdzies po drodze trafil Aces up. I na river trafiajac tego Aces up. I gdybym nie mial tego pewnie kazdy bet bym zrzucil. Na flopie wiedzialem ze robi standardowy C bet co moze oznaczac mam asa ale nie koniecznie.

Endurx
PokerStrategist

Po 70 rękach wariancja jego range jest ogromna, on tu może grać równie dobrze 15/10 jak i 25/20 dlatego zakładanie że on na BU podbija każdego suited asa jest moim zdaniem dosyć błędne. Na tych stawkach to nie jest sposób na zarabianie kasy, częściej się tutaj na turnie wypłacisz przeciwko AJ+ i dwóm parom lub setom, aniżeli dostaniesz bet od gorszego asa czy też drawa, dlatego wbrew pozorom na river on ma częściej gorszą rękę aniżeli tego flusha, stąd moje twierdzenie że jeżeli gdzieś miałeś call to właśnie na river

mgrudzie
Oldschool Grinder

standardowo ATs wydaje mi sie to dolny zakres calling range, A9s juz bluff 3bet range

Endurx/toony122, jak widzisz taki flop/turn/river po 3becie hero i callu BU