Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

At Nl4

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
189 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$4,72:///////;CO$2,12:168/30/4/0.9/43/9/100/58;BU$4,05:87/17/15/5.0/22/50/100/100;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.105 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with A♥, T♥
5 folds, CO calls $0,04, BU raises to $0,20, SB folds, Hero raises to $0,60, CO folds, BU calls $0,40.

Flop: ($1,26) T♦, 6♠, 5♥ (2 players)
Hero bets $0,8, BU calls $0,80.

Turn: ($2,86) 7♣ (2 players)
Hero checks, BU bets $1, Hero calls $1,00.

River: ($4,86) 4♥ (2 players)
Hero checks, BU raises $1,65 (All-In), Hero calls $1,65.

Final Pot: $8,16

Results follow (highlight to see):
BU shows a pair of queens (Qd Qc)
Hero shows (Ah Th)

BU wins with a pair of queens (Qd Qc)

ostatnio po obejrzeniu paru kolejnych filmikow spodobalo mi sie 3-bet preflop. wykorzystujac z CRE stosuje swoje nowe ulubione zagranie. Oczywiscie po jego callu jego range miazdzy moje AT. Trafiam akurat TP i pewnie bez sensu gram c-bet, bo overpary zadnej nie wyrzucam. Na turnie dostaje zaklad ponizej polowi puli i zaczynam sie zastanawiac, czy przypadkiem ktos tu nie leci w kulki i floatuje. Dalej poszlo samo. Blad moj jest oczywisty - obstawiam go na konkretna reke a nie na range - nie chcialem oddac takiej puli vs AK, wiedzac ze jego range to raczej QQ+ AK, ewentuaaaaaaaalnie AQ+. Powinienem calkowicie traktowac moja reke jako blef i od razu na flopie grac check/fold? widze value od AK mimo wszystko. Teraz jak patrze to moj blad jest oczywisty: gralem na calling station, ktory raczej mnie tu nie bedzie blefowal ani nic. Chyba sam sobie odpowiedzialem na te reke :P

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Pytanie tylko, jak szeroko villain stealuje, bo generalnie 3-bet w odpowiedzi na steal nie jest zagraniem standardowym. Problem polega na tym, że twoja ręka może być bardzo łatwo zdominowana. Ten call down z boku wygląda ok, ale tak naprawdę zastanów się, od czego ty tutaj ciągniesz value.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
psyzyf

ostatnio po obejrzeniu paru kolejnych filmikow spodobalo mi sie 3-bet preflop.

uuuu... zmień podejście... określone zagrania mają sens najczęściej
w określonej sytuacji, przeciwko określonym przeciwnikom...
"spodobało mi się" to niewłaściwy argument, brzmi jakbyś traktował
zagranie jako złoty środek na wszelkie okazje, a czegoś takiego nie ma...

tutaj grasz praktycznie na unka, nie masz żadnych przesłanek, żeby
grać na niego light 3bet OOP... Dla mnie just fold pf.

Po sprawdzeniu twojego cbet praktycznie nie ma rąk, które bijesz
(może jedynie 99, 88, 77).

Na turn ładnie przywiązał Cię do puli.

IMO największy Twój błąd - wykonałeś zagranie nie dla racjonalnych
przesłanek tylko "bo spodobał mi się 3bet pre" ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hehe zawsze patrze na fold to 3-bet i jak czesto gosc sam 3-betuje - na tej podstawie wyciagam wnioski :) patrze tez ogolnie na vpip/pfr -staram sie 3-betowac luzniejszych graczy. niestety mam te wade ze czasem lubie sobie otworzyc wiecej stolikow - jakosc mojej gry wtedy spada na leb na szyje - Oczywiscie to nie znaczy ze jak gram malo stolikow to gram 3-bety poprawnie - wrecz przeciwnie, jeszcze duzo przede mna nauki :)

dzieki za odpowiedz :)

Odpowiedz
Cytat