Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AT nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
183 Wyświetlenia
mlodyszyna

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$1,96:///////;BU$3,72:54/31/24/4,8/15/50/100/50;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with A♦, T♦
3 folds, Hero raises to $0,08, 2 folds, BU calls $0,08, 2 folds.

Flop: ($0,19) J♦, 8♣, 7♦ (2 players)
Hero bets $0,1, BU raises to $0,20, Hero calls $0,10.

Turn: ($0,59) 8♦ (2 players)
Hero checks, BU checks.

River: ($0,59) 5♦ (2 players)
Hero bets $0,57, BU raises to $1,14, Hero calls $0,57.

Final Pot: $2,87

Results follow (highlight to see):
Hero shows (Ad Td)
BU shows ful, ósemki na siódemki (8h 7h)

BU wins with ful, ósemki na siódemki (8h 7h)

Dało się jakoś inaczej to rozegrać ? Jakie błedy tu popełniłem.

Aha, nie miałem żadnych statystyk, ani readow. Grałem na unka.

2 odpowiedzi

Witam

Pf: Trochę luźniejsze otwarcie aczkolwiek to juz jest kwestia indywidualnego stylu.

F: trafiasz bardzo mocną rękę, masz 1 over card+ nutsFD + GS dlatego zagral bym mimo wszystko wyżej zeby budować pule tak do 0,15$ i oczywiście call raisu.

T: Trafiamy jednego z miliarda outów;p i powinien być bet, tak 0,45$ zeby spokojnie móc wrzucić stacka na river.

R: Ship i koniec ręki.

Nie ma sie co sugerować tym, że np tarfil FH w tym rozdaniu. Sytuacja taka będzie miała miejsce naprawdę dużo rzadziej niż kombinacje 2par flushow stritow i innych rak.

pozdrawiam

Thorek

Witajcie.

Nie zgodzę się tutaj do końca z Sigannem. ATs z MP2 to jest easy raise i nie uważam tego za luźne podbicie. Co do flopa to tutaj zgadzam się, że cbet powinien być wyższy. Pamiętaj, że postflop betujemy w zakresie 2/3 -3/4 puli, a twój bet tutaj to połowa puli w zasadzie. Na raise są tutaj 2 linie. Call nie jest zły, ponieważ masz tutaj matematycznie poprawne drawowanie przy genialnych oddsach. Niemniej jednak ze względu na fakt, że gramy bez pozycji i do agresywnego gracza to ja tutaj preferuję 3-bet, ponieważ mamy tutaj 2 czystych outów i 3 dodatkowe, które czasami mogą być żywe na overcard. Z takim monster drawem możemy to grać agresywnie z zamiarem zestackowania się na flopie. Callując flop i trafiając turna ja tutaj nie widzę betu, który sugeruje Sigann. Przecież w tym momencie nasza ręka jest mega face up, dlatego skoro inicjatywa jest po stronie przeciwnika to trzeba mu pozwolić na jej kontynuację. River to dobry bet, który pownien być wyższy, natomiast na jego raise wrzucałbym stacka, ponieważ flushe K-high i Q-high będą miały miejsca na odpuszczenie.

Pozdrawiam.