Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

At

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
165 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP3$10.00:///////;CO$7.80:///////;BU$3.55:///////;SB$3.37:///////;BB$10.07:///////;UTG1$19.30:///////;UTG2$11.00:///////;MP1 (Hero)$12.15:///////;MP2$3.90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with A:h, T:d.
2 folds, Hero raises to $0.40, MP2 calls $0.40, 5 folds, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.95) 5:d, K:d, T:h (2 players)
Hero bets $0.55, MP2 calls $0.55.

Turn: ($2.05) 6:h (2 players)
Hero bets $0.90, MP2 calls $0.90.

River: ($3.85) A:d (2 players)
Hero checks, MP2 bets $1.00, Hero calls $1.00.

Final Pot: $5.85.

Tutaj znowu mało rąk miałem na niego, wiedziałem raczej tylko że jest fishem bo grał na 1 stoliku i po kilku rękach miał wysokie vpip.

Flop śednio przyjemny, betując bronię się przed FD i patrząc na tendencję gracza może callować jakieś parki jeden raz licząc na tanie dojście do showdownu albo jakieś KQ/AQ/AJ.
Turn to blank dlatego dalej betuję. Otworzyły się możliwości FD w hearts, alke wiele tego tutaj nie ma. Zabetowałem, bo nadal FD płacą a mam showdown valie na tego gracza spore.
Na rvr niestety uzupełnia się kolor i nie wiem co robić. Postanowiłem zagrać check/fold albo check/call zależnie od sizingu.
Oddsy dostaje dobre ale nie wiem czy warto callować.
Może on mieć KT i to betować albo jakieś missed gutshot AQ czy AJ, ale czy ma?

W sumie nie wiem czy nie powinienem zatrzymać się na flopie/turnie.
Na turnie jak to grać(jak bet to jaki sizing?)
Na rvr callujemy?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Mysle ze mozesz tutaj lekko mocniej betowac flop/turn ( ale mam na mysli na prawde lekko, czyli +/- 10-15c ) + na river znow betowac, tyle ze tutaj betuje na prawde stosunkowo malo:

- chce celowac w mozliwie szeroki range
- poniewaz sadze ze dosc niskie sizingi flop/turn, moga byc szeroko callowane, przez rece typu AJ/AQ, oraz TX, jego range na river sie poszerza - w tym jego calling range
- nie chce ryzykowac sytuacji, gdzie jego betting range jest wezszy niz calling range + dostaje duzy sizing
- chce sam podyktowac sizing za SD, nie oczekujac zbyt duzo bluffraise

Stad celowalbym tutaj w <1,5$ na river, aby zachecic do calla wszystkie ciekawskie rece, w tym nawet randomowe TX.

Odpowiedz
Cytat