Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Asy

6 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
506 Wyświetlenia
aleasy77

Gość z niepełnym stackiem i bodajże gra na jednym stole. River niestety fatalny dla mnie, bo niby dostaję top seta, ale uzupełnia się pechowo flush draw i przeciwnik donkuje za wszystko i nie widzę tutaj za bardzo rąk gorszych niż kolor, które mogłyby tak zrobić. Co sądzicie o tym?
https://www.boomplayer.com/pl/24523307_254BD617CE

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
niemambopoco

Flop jest bardzo mokry, nie masz tam 3 streetow value, delay cbet bylby lepszym wyjsciem.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Flop: Valuebet za pulę lub więcej od Jx, Tx, SD, FD. Od rybki ściągam 3 streety i chcę całego stacka.

Turn: To samo co na flopie - overbetuje od Jx i drawów które na river już nie zapłacą.

River: Jeżeli nie mam info, że to maniak to trzymam się zasady, że wysokie donki od rybek na river to nutsy. Szczególnie tutaj gdzie uzupełnia się FD gram po prostu fold. Przeciwnik musiałby tam z jakiegoś powodu wrzucać z rękoma typu dwie pary co na takim boardzie nawet od ryby jest mało prawdopodobne.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ja tam na rybę betuje od flopa. Jasne, można x/callować ale to na kogoś kto ma 'regowy' range. Niepełny stack zazwyczaj oznacza fisza, a tacy mają sporo za szeroki range. Nie chce jednak już na flopie zaczynać od jakiś overbetów na tak dynamicznej strukturze by nie budować bardzo dużego pota gdy na turn karta może drastycznie zmienić sytuacje. Na blankowym turnie oczywiście poprawka, może nawet overbecik. Czemu na Turn lepiej? Proste - wszelkie drawy tracą 50% equity i nasze rakiety zyskują sporo w equity. Co do rivera - yy ja tu nie odpuszczam. Za dużo widziałem blefików od ryb na takiej karcie 'killerze' by odpuszczać tu top seta. No chyba,że do tej pory wciskał jedynie przyciski check i call.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Nie można nic zrobić niż zrzucić do tego donka

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Napisane przez niemambopoco
Flop jest bardzo mokry, nie masz tam 3 streetow value, delay cbet bylby lepszym wyjsciem.

Chyba żartujesz z tym przenoszeniem beta na turn ? Mogę się za to zgodzić, że nie ma 3 streetów value. Tu powinny być dwa grube bety, flop i turn i w zależności od tego czy mamy fisha czy nie trzeci bet na river gdy nic się nie dopełni. Tu mi się wszystko podoba, łącznie z foldem na river, ciężki ale ładny fold.

Odpowiedz
Cytat