Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AsJs 25

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
241 Wyświetlenia
innocent2102

Party, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $60.90 (243.6 bb)
BB: $26.93 (107.7 bb)
Hero (MP): $25 (100 bb)
CO: $27.83 (111.3 bb)
BTN: $29.23 (116.9 bb)

Preflop: Hero is MP with J A
Hero raises to $0.75, 3 folds, BB calls $0.50

Flop: ($1.60) 6 5 5 (2 players)
BB checks, Hero bets $1.12, BB raises to $3.50, Hero calls $2.38

Turn: ($8.60) 3 (2 players)
BB checks, Hero bets $4.31, BB folds

Results:

Spoiler

$8.60 pot ($0.43 rake)
Final Board: 6 5 5 3
BB mucked and lost (-$4.25 net)
Hero mucked J A and won $8.17 ($3.92 net)

Spoiler

Rozważacie czasami X/C na tym flopie, żeby wyciągnąć value od jego słabszych rąk? Problem w tym, że on chyba nie ma za wielu gorszych rąk w swoim range'u.

Grając CB F i T pewnie uda nam się wyrzucić część jego słabszego range'u. Co robicie na R jeśli nie trafimy naszego out'a? Na przykład na Turnie spada 10 i na river blank.

As played, myślę że raczej łatwy call na flopie bo nie widzę u niego za dużo rąk który grają przez raise, ale mój bet na turnie jest już chyba niepotrzebny?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Tomcis23

F: jeśli c-bet to

- dla blefu odpada. Z lepszych rąk wyrzucisz w zasadzie tylko AQ. Ręce typu 22,33,44 trudno nazwać lepszymi bo masz na nie 15 outów

- więc jedynie value od 22,33,44,76s, słabszych FD, a w przypadku tego gracza może nawet dwie słabsze overcards typu KQ

Ja się tu skłaniam do c-betu for value. Obawiam się że jeśli przeczekamy mocno się cupujemy, gdyż brak c-beta na takim stole mówi przeciwnikowi wprost iż nie mamy tu nigdy top naszego rangu. Przecież z mocnymi overparami, każdą 5 mocno tu c-betujemy.

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Hey

Rozważacie czasami X/C na tym flopie, żeby wyciągnąć value od jego słabszych rąk? Problem w tym, że on chyba nie ma za wielu gorszych rąk w swoim range'u.

Tutaj jestes IP, wiec nie mozesz rozwazac XC.

Szkoda, ze nie masz w glownym popupie statystyk call blinds vs steal.
Tak czy tak sam cbet na flopie jest ok -> masz 2 overs + nut fd, sporo dobrych kart na turnie do barrelowania, czesto mozesz dostac XC od gorszych FD oraz random oesd, czesto sprowokujesz XC-XF od jego pocketów/AQ, co jest dobrym wynikiem. Do tego przy 51% masz po prostru autoprofit. Do tego to, to napisal Tomcis-> po chb jestes capped oraz faced up na to, co masz.
Chb moglbys z 'gorszymi' rękoma jak np. AQo czy ATs w etc.

As played, gram dokladnie tak samo poniewaz nawet koles z 3% XR range (super-tight), moze sie od czasu do czasu pokusic o jakis luzny XR wiec nie zawsze jestes dead przeciwko setom. Do tego masz oddsy, pozycje i czesto mozesz przejac pota na turnie po checku.

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
innocent2102 Autor wątku
innocent2102

i czesto mozesz przejac pota na turnie po checku.

Dlaczego wg. Ciebie ten bet na turnie jest OK? Sądzę, że na ten jego "gorszy" range typu spazzniete Ax oraz SC jestem z przodu, a Overparek pewnie i tak tym betem nie wyrzucę.

Jeszcze bardzo mnie interesuje to pytanie:

Tak w próżni: Grając CB F i T pewnie uda nam się wyrzucić część jego range'u który nas bije. Co robicie na R jeśli nie trafimy naszego out'a? Na przykład na Turnie spada 10 i na river blank.

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Dlaczego wg. Ciebie ten bet na turnie jest OK? Sądzę, że na ten jego "gorszy" range typu spazzniete Ax oraz SC jestem z przodu, a Overparek pewnie i tak tym betem nie wyrzucę.

Mozesz wyrzucic duzo spaznietych overparek typu 99-77, ktore zagraly 'raise bo raise' i poddadza sie na T a na ktore jestes behind.
Do tego pula jest za duza, zebys dal mu lapac randomowe outy jesli ma KQo type of hand i sadze, ze masz ogromne FE po jego checku (ktory bez historii mocno cappuje jego range).

Co do drugiego pytania- przy dosc wyskokim ftcbet R (glownie OOP) oraz stosunkowo tight win/won jak na te staty sadze, ze jego calling range na R jest bardzo wąski i wyrzuci nawet TT-77, zostajac tylko z random 5x/nutsami dajac Ci ogromne FE.

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat