Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AsAc NL20

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
148 Wyświetlenia
preludiumm
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($19.80)
BB ($11.67)
Hero ($24.93)
CO ($25.78)
BTN ($50.89)

Dealt to Hero A♠ A♣

Hero raises to $0.60, CO calls $0.60, fold, fold, fold

FLOP ($1.50) J♣ T♠ 4♦

Hero bets $1.10, CO calls $1.10

TURN ($3.70) J♣ T♠ 4♦ T♥

Hero bets $2.50, CO calls $2.50

RIVER ($8.70) J♣ T♠ 4♦ T♥ 2♥

Hero checks, CO checks

villain straightforward fish 60/5 1.5AF

Preflop standard, flop standard,

Turn, paruje się board, przez co biją mnie wszystkie Tx, które są w jego zasięgu, natomiast na pewno nie jest to karta która spowoduje, że on wyrzuci Jx, więc gram z intencją bet/fold

river spada blank i chyba zagrałem źle, bo z moich obserwacji wynikało, że gość gra na zasadzie mam coś to calluje, mam dobrze to raisuje, nie mam nic, folduje (tak z moich obserwacji po 100 rękach mniej więcej wyglądało), czy w tej sytuacji mam vbeta na river, czy warto (a wydaje mi się teraz, że tak) zagrać vbeta za 4-5$ od wszystkich jego dobrych waletów które mnie sprawdzą? Co jeśli on teraz zabetuje? Pewnie jeśli zagrałby coś 3/4+ pota to bym spasował natomiast mniej raczej skłaniałbym się do calla.

3 odpowiedzi
ransoft500
PokerStrategist

Nie żebym się czepiał rozmiaru betu bo w podbiciu z UTG za 3bb nie ma nic złego- ja jednak preferuję MINIMUM te 3,5-4bb.Warto również zobaczyć kto siedzi przy stoliku i na blindach wtedy możesz otwierać za jeszcze więcej -powód prosty VALUE !

flop CB
turn bet ok - można więcej 2.90$+
river nie uzupełnia się żaden draw dlatego mimo wszystko dla mnie masz tutaj valuebet i możesz grać 1/2pot.Jak dostaniesz ship to oczywiście gramy fold :)
Check mi się nie podoba ponieważ board jest suchy i bardzo często masz tam najlepszą rękę i często przeciwnik może tam blefować i wtedy wyrzucasz swoją rękę i prawdopodobnie może okazać się ona lepsza.. ew bierze free SD i pokazuje Jx i inne śmieci.

preludiumm Autor wątku
preludiumm
PokerStrategist

Co do otwierania, to otwieram mimo wszystko dość dużo, zastanawiałem się właśnie, czy z UTG nie strzelać więcej skoro mam tam dość tajt range i chyba jednak się skłonie, co do analizy to jak najbardziej masz rację, dzięki za feedback ;)

Barron1899
Oldschool Grinder

Witam.

Preflop możesz otwierać więcej for value. Flop betuj więcej for value. Turn betuj więcej for value. River betuj więcej for value. Jeśli nie będziesz tego robił przeciwko fishowi, będziesz tracił dużo $ w longrunie.

Przykład:

Dealt to Hero A A

Hero raises to $0.80, CO calls $0.80, fold, fold, fold

FLOP ($1.90) J T 4

Hero bets $1.90, CO calls $1.90

TURN ($5.70) J T 4 T

Hero bets $5.50, CO calls $5.50

Do samego rivera pot mógłby być o 8$ większy, co kosztuje Cię 4$, czyli 20bb w straconym value.

RIVER ($16.70) J T 4 T 2

Hero allin, CO calls

Check na river kosztuje Cię jeszcze więcej :)

Pozdrawiam