Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQs NL2

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
220 Wyświetlenia

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($3.04)
CO ($4.57)
Button ($3.64)
SB ($2.05)
Hero (BB) ($2)
UTG ($1.62)

Preflop: Hero is BB with A, Q
1 fold, MP calls $0.02, CO calls $0.02, 2 folds, Hero bets $0.10, MP calls $0.08, CO calls $0.08

Flop: ($0.31) Q, A, 3 (3 players)
Hero bets $0.20, MP calls $0.20, CO raises to $0.40, Hero calls $0.20, MP calls $0.20

Turn: ($1.51) 2 (3 players)
Hero checks, MP checks, CO bets $0.20, Hero calls $0.20, MP calls $0.20

River: ($2.11) 9 (3 players)
Hero checks, MP checks, CO bets $0.52, Hero calls $0.52, 1 fold

Total pot: $3.15 | Rake: $0.15

typek byl dla mnie kompletnym unkiem.

5 odpowiedzi

Na flopie trafiasz monstera i chcesz grać na stacki. Powinieneś przebić go do $1 lub AI. Sprawdzi Cię z każdym AK,AJ,AT i może coś jeszcze. Inne ręce na turnie i tak grają pasywnie.

sz3sz
Elite Grinder

wsuwaj stacka na flopie korczas, dalej grasz na starsach ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dalej gram :) musialem wrocic na nl2 bo potrzebowalem kasy i jeszcze kupilem sobie pt3.
dwie pary to jeszcze nie monster i w gruncie rzeczy nie wydaje mi sie zeby mojego allina sprawdzily inne rece jak 33 A3 AK Q3 albo AQ.
AK AQ i Q3 mozna spokojnie wyrzucic z jego zakresu. Ponadto ten raise mi sie nie podoba. Jakby chcial mnie wyblefowac to by squeezowal tutaj a on zrobil mini podniesienie. Jak chce wyciagnac walju od nizszych asow wydaje mi sie ze powinienem to robic na kolejnych streetach. No ale to jest moj pkt widzenia, zobaczymy co powie dżadż.

sz3sz
Elite Grinder

Twoj bol polega na tym, ze grales wyzej i levelujesz

na nl2 wsuwaj stacka na tym flopie z AT ;) a co dopiero AQ top two pairs

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Standardem dla mnie jest call na flopie z tego względu że nie ma flushdrawa a rywal jeśli ma "nutsa" (AT+/A3/33), to i tak będzie kontynuował na prawie wszystkich turnach i wtedy dorzucisz resztę. Callując dostaniesz więcej value od MP.

Z tym że na turnie gram c/shove ponieważ mam nutsa a nie chcę rozdawać za taką kwotę rivera tym bardziej że na river sam byś musiał shovować (bo przecież nie oddam decyzji o betowaniu osobie które gra gaybeta turn).

Można też jakiś niski 3bet flop, ze względu na multiway i brak pozycji. Ale standardem jest dla mnie call i c/r turn.