Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQs NL10

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
202 Wyświetlenia

$0.05/$0.1 No Limit Holdem
8 players
Converted at weaktight.com

Stacks:
UTG ($10.00)
UTG+1 ($12.67)
MP1 ($1.80)
MP2 ($10.76)
CO ($5.32)
BTN ($5.44)
Hero (SB) ($9.80)
BB ($1.80)

Pre-flop: ($0.15, 8 players) Hero is SB Q♦: A♦:
4 folds, CO raises to $0.20, 1 fold, Hero raises to $0.60, 1 fold, CO raises to $1, Hero folds

Final Pot: $1.70

CO wins $1.30 ( won +$0.30 )
Hero lost -$0.60

Podbicia robił idiotyczne i może można było to sprawdzić ale: brak pozycji, brak przewagi agresji, więc odpuściłem. Co wy na to?

Przeciwnik wygląda tak: VP15, PFR:13 AF:13 CB:100 WTS 25 (40)

3 odpowiedzi
Wolandooo
Oldschool Grinder

Preflop otrzymujesz dobrą rękę startową jaką jest AQs. Twoim minusem jest to, że grasz bez pozycji ze SB. Preflop natrafiasz na podbicie gracza z CO. Brakuje tu w statach najważniejszej statystyki: ORL, lub ATS (Open Raise Late Position lub Attempt To Steal). Sądząc po jego statach, jest on graczem tight. Nie oznacza to jednak, że nie może stealować. Twój 3bet jest jak najbardziej prawidłowy, dobrze dobrałeś wielkość podbicia. Dostajesz 4beta, ale musisz tu przeanalizować jego AF, które wynosi aż 13. Pula wynosi $1,7, a masz dołożyć tylko $0,4. Otrzymujesz odds 4,25-1. Co ciekawe, na flopie chciałbyś trafić A, Q lub drawa. Stanie się tak w 40% przypadków, dlatego fold w tej sytuacji w ogóle nie wchodzi w grę. Przebicie zbudowałoby zbyt dużą pulę, dlatego call byłby tu optymalnym zagraniem.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No tak mam ATS w HUD ale jak doszło co do czego pierwszy raz to z niej nie skorzystałem...tylko czy na 40 dłoni to będzie miarodajne? to są w końcu tylko 4-5 okrążeń stołu...
Co prawda nie do końca jestem przekonany czy chciałbym na flopie trafić A, na tak rozegrany PF to wolałbym jednak Q.
Dzięki za ocenę

Thorek
Oldschool Grinder

Wolandooo napisał
Preflop otrzymujesz dobrą rękę startową jaką jest AQs. Twoim minusem jest to, że grasz bez pozycji ze SB. Preflop natrafiasz na podbicie gracza z CO. Brakuje tu w statach najważniejszej statystyki: ORL, lub ATS (Open Raise Late Position lub Attempt To Steal). Sądząc po jego statach, jest on graczem tight. Nie oznacza to jednak, że nie może stealować. Twój 3bet jest jak najbardziej prawidłowy, dobrze dobrałeś wielkość podbicia. Dostajesz 4beta, ale musisz tu przeanalizować jego AF, które wynosi aż 13. Pula wynosi $1,7, a masz dołożyć tylko $0,4. Otrzymujesz odds 4,25-1. Co ciekawe, na flopie chciałbyś trafić A, Q lub drawa. Stanie się tak w 40% przypadków, dlatego fold w tej sytuacji w ogóle nie wchodzi w grę. Przebicie zbudowałoby zbyt dużą pulę, dlatego call byłby tu optymalnym zagraniem.

Agree.