@allinntopsad - tak dla formalności, żeby było poprawnie, nasz Hero ma TPTK - nie ma lepszego kickera od A. Ale to zapewne "przejezyczenie".
Uważam podobnie do kolegi EmiyaKiritsugu, tą ręka to zdecydowanie 3bet. Ona nie ma showdawn value (ok, ma ale za małe). To nie jest ręka, której siłę chciałbym ukrywać i indukować squizy u agresywnych przeciwników, czy call'e słabszych rywali, jak z KK, AA. Jeśli nie trafisz boardu, to przegrywasz nawet z 22. To jest bardzo silna ręka, ale żeby zrealizować jej equity musisz wywierać presję.
Jeśli chodzi o postflop, to głównym problemem jest dla mnie brak informacji o przeciwniku.
BB może mieć zarówno szeroki zakres, jak i same nutsy. Słaby lub agresywny rywal (albo jedno i drugie) może szeroko squizować, zwłaszcza jeśli wcześniej coś przegrał. Tzw regulars lub NIT będzie tu miał pewnie z 3% range, zwłaszcza że to nie zwykły 3bet, tylko ma 2 przeciwników i jest bez pozycji.
Ale skoro nic nie piszesz, to pewnie nie masz żadnego reada, czyli traktowałbym BB jak unk rega. A takiemu częściej dawał bym do range'u pocket i Asuited niż Kxs, częściej Broadways niż niskie słabe Q.
Na takim board'zie KK+ powinny betować mocno, bo Q płaci, TT i JJ przynajmniej raz zapłaci, FD płaci, ewentualne 54 płaci, a są to w większości drawy, więc powinien chronić swoją rękę (pod warunkiem, że myśli). A to są układy, które masz w range'u po tej linii.
A rywal robi przedziwne sizingi, najpierw 1/3, potem 1/2, aż w końcu pot size.
Tak naprawdę to jest zgadywanie, bo mało info o rywalu, a wtakiej sytuacji, to wolałbym na R spasować. Mimo wszystko, to 50bb. A ta jego linia wygląda jak nieporadnie/nieumiejetnie slowplayowana silna ręka, albo trash, który trafił na R. Jeszcze może TT lub JJ, które przestraszyły się Q na flopie, ale czy taka ręka wrzuca na R? Raczej rzadko.
Dla mnie największym problemem jest twoja linia i brak info o przeciwniku. Nie wywierasz presji, więc nic nie da się powiedzieć o sile jego układu. Wydaje mi się, że gdybyś zagrał Raise na flopie, przynajmniej miałbyś jakieś info. Bo słabsza Q sprawdza, pockety typu 77-JJ też raczej sprawdzą, ręce lepsze pewnie shipną. Oczywiście może też zagrać inaczej, bo to zależy od tego jaki to jest typ gracza, ale miałbyś jakieś info.
Przepraszam, że nie wkleję tu wyliczeń, ale piszę z telefonu i nie mam dostępu do equilaba.