https://www.boomplayer.com/29123725_A1C628E5B5
przeciwnik UNK.
co robicie na river?
Preflop gram raise do 10 a nie 8bb
Postflop - opcje są dwie - blockbet/fold albo wrzutka - im bardziej fiszowaty przeciwnik się wydaje tym bliżej temu drugiemu rozwiązaniu
Na unka sądzę, że blockbet 1/3 pota będzie ok. Twój check na river to jednak oznaką słabości a jego wrzutka nie wydaje się valuebetem a zmuszeniem do foldu. Bet za 1/3 callną Ax i często niższe flushe. Na raise zostaje tylko fold.
Na rybę wrzutka na river. Jeśli ma flush to trudno, ale często Ax też Ci się wypłacą.
Myślę że szerzej sprawdzi bet za 1/3-1/2 pota niż zabetuje, co do 3beta 8bb jest ok - przy 10bb będziemy potrzebowali znacznie więcej fold equity. Blockbet, thin value... zwał jak zwał. Vs jego niższy bet sprawdzacie ?
@EmiyaKiritsugu To jeśli 3bet grasz do 10bb OOP to IP do ilu ?
IP
3 -> 9
2,5 -> 7,5
<2,5 -> 7
OOP
3 -> 10,5-11
2,5 -> 10-10,5
<2,5 -> 9-9,5
Jest też wielu regów co 3betują OOP jeszcze wyzej niż ja np. 3->12, 2,5 ->11.
Hmm, ja mam mniejsze sizingi i zawuazyłem że zaczeło się to robić standardem. Tylko że przy takich sizingach i jak mówisz jeszcze większych blefy zaczynają być nieopłacalne. Przy np 9bb vs 3bb - 9/9+4,5 = 0,66 a przy 8/9+4,5 = 0,59 a te 1bb nie sprawi że jego range sie poszerzy. 66% fold to 3b to niciarstwo, 60% to też overfolding
Nie tylko o autoprofit z blefów preflop chodzi. Grając bez pozycji ciężej Ci zrealizować equity ręki i wyciągać value. Co oczywiste gracz sprawdzający 3bet IP może rozgrywać więcej rąk profitowo dlatego też jak podejrzysz dowolne matryce rąk to łatwo dostrzec ,że np.z CO zaleca się bronić szerzej przeciwko blindom niż vs BTN.
Dlatego też powinno się 3betować OOP wyżej by postawić bardziej zaporową cenę za call z spekulacyjną ręką preflop.
Nie o to mi akurat chodziło tylko o wszystkie sizingi ale mniejsza o to, za bardzo odbiega od tematu
ogolnie 3 bet pre flop spoko to twoja indywidualna decyzja kontynuacja agresji mi sie podoba masz top pare na flopie widac draw do koloru na turnie trafiasz 2 pare i tutaj bym zaproponowal over bet all in wiadomo jak on jest do drawa przywiazany to ci to wrzuci gdzie jego call bedzie nie poprawny ale ty masz wtedy jasna sytuacje ze nie odpusciles rozdania w durny sposob inna kwestia jest taka ze przy wyborze tej lini co ty to on cie bedzie glownie okreslal na zakres mocnego Ax ewetualnie wysokich par przez co nawet jezeli zagrasz na turn tak jak zagrales i on sprawdzi i nie dojdzie kolor to po becie na river odpusci a all in na turnie z dwiema wysokimi parami napewno jest for V+