Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs

11 Posty
7 Użytkownicy
11 Reakcje
546 Wyświetlenia
Aseort

SB: $2.38 (119 bb)
BB: $2 (100 bb)
UTG: $1.66 (83 bb)
MP: $2.17 (108.5 bb)
Hero (CO): $2 (100 bb)
BTN: $2.58 (129 bb)

Preflop: Hero is CO with A♣: Q♣:
UTG calls $0.02, MP folds, Hero raises to $0.10, BTN folds, SB calls $0.09, 2 folds

Flop: ($0.24) Q♠: 8♣: J♣: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.11, SB raises to $0.43, Hero calls $0.32

Turn: ($1.10) 7♥: (2 players)
SB bets $1.85 and is all-in, Hero calls $1.47 and is all-in

River: ($4.04) J♠: (2 players, 2 are all-in)

No Panowie doradźcie - jak na chłodno na to patrze to mimo wszystko z bólem 4 liter lepiej byłoby to foldnąć ale jednak - Jak wy się zapatrujecie na podobne scenariusze? Bo szczerze to są moje najgorsze i najbardziej problematyczne ręce. Gdzie mam TPTK + backdoory. Nie weselej byłoby na troche "suchszym" flopie zamiast sprawdzenia wrzucać ? Zawsze to jakies Fold E...

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
KrzNow

No na chłodno masz tu fold. Jeżeli nie masz jakiegoś reada, że to ryba to naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić aby była tak zagrana gorsza ręka.
Ma on w zakresie 88 może JJ których nie chciał 3betować. T9s QJs. Absurdalnie zagrane KK-AA.
Ciężko znaleźć gorszą rękę, którea tak gra. Pure blef wykluczmy. Ewentualnie K♣ T♣.

Imo fold.

Obstawiam, że miał 88 :f_p:

Odpowiedz
Cytat
dudixo

Nie widzę jakiś Blufów ze strony SB na flopie reprezentuje tutaj QJ/JJ/88/9T raczej jakiś blefów tutaj nie ma, jedynie jakieś KT. FD raczej grają just call ale znaczną część FD blokujemy. Jedynie może tam mieć KQ/76. Ja gram call flop i na turnie fold. Mamy jakieś 20% equity . Zdecydowanie za mało na call tego all ina :f_mad: Nie podpalaj się tak z TPTK. Wiem, że masz jeszcze FD ale to i tak za mało na profitowy call.

Odpowiedz
Cytat
Aseort Autor wątku
Aseort

Imo .. Miał strita :P

Odpowiedz
Cytat
CzarnaOwca82

Dales.mu same nutsy w range a on tam.spokojnie ma jeszcze QJ,KT,67 moze nawet 79 w.koncu limpowal, ja stackuje flop,moim zdaniem to.jest b/e. Chyba ze jest to.nit to mozna zagrac call.flop i fold turn jak nie spadnie clubs i stol sie nie sparuje. Tylko pytanie czy jak ma seta albo strita a spadnie clubs na turnie czy dostaniesz jeszcze akcje

Odpowiedz
Cytat
BroKosa

@up
Nie limpował, a callował OOP. To dwie różne rzeczy.

Odpowiedz
Cytat
CzarnaOwca82

Racja, nie zauwazylem, mimo wszystko zdania nie zmieniam.
Jesli nie stackujesz w takiej sytuacji TPTK i nuts FD to co stakujesz? Top setow nie stckujesz to ja nie rozumiem takiej strategii gry. W takim razie stackujesz zawsze i tylko nutsy,powodzenia.
Wiec skoro gra call na SB do iso 3 beta to mozna zalozyc ze jest to slaby gracz i poszerzyc mu range conajmniej do tego co napisalem wyzej, nie mam dostepu do equilaba ale mysle ze powinnismy miec profitowy ship albo b/e, ktos moze wrzucic jak moze.

Odpowiedz
Cytat
shinthps

Napisane przez CzarnaOwca82
Jesli nie stackujesz w takiej sytuacji TPTK i nuts FD to co stakujesz? Top setow nie stckujesz to ja nie rozumiem takiej strategii gry. W takim razie stackujesz zawsze i tylko nutsy,powodzenia.

Tak trochę offtopowo, ale widzę że w kolejnym rozdaniu poruszasz kwestię tego, że w danym spocie powinniśmy stuckować też to i to, bo inaczej stuckujemy tylko nutsy. Problem jest taki, że stuckujemy pewne rzeczy szerzej żeby nie mieć jedynie paru combo value w danym spocie, żeby nas gracze nie explotiowali. No zgoda, ale to są koncepty na wyższe stawki. Micro ma to do siebie, że nie musimy niczego balansować. Kolejna sprawa raising range przeciwników jest dużo węższy i generalnie zawiera dużo mniej blefów niż byśmy chcieli. Dlatego ja w takim spocie pomimo dużego equity wolę tę opcję bardziej pasywną i zagrać tak jak kolega wyżej. Doświadczenie mi mówi, że gość ma lepiej niż my i tyle.
Jak zacząłem odpuszczać takie spoty zamiast stuckować na siłę, bo tp+fd to automatycznie mój winrate urósł. Na micro metoda brania pewnych spotów się naprawdę sprawdza. Ktoś wykazuje agresję to rozgrywać to rozsądnie. Tym bardziej na takich strukturach.

Odpowiedz
Cytat
CzarnaOwca82

Masz tez troche racji ale spojrz teraz co bedzie na turnie jesli callniesz flop. Spada clubs, board nie jest sparowany i wtedy co? Akcji od setow i stritow juz raczej nie dostaniesz chyba ze grasz z jakims maniakiem i wyspazzuje Ci strita. Czekac nie mozesz bo river paruje stol i jestes znowu w czarnej dupie.
Dlatego ja tu stackuje ten flop i nie musze nic rozkminiac,zastanawiac sie bo mysle ze zagranie jest z matematycznego punktu widzenia ev + wiec co.chciec wiecej. Na mikro nie ma co sie zastanawiac tylko brac takie spoty i leciec dalej. Moim zdaniem nie stackowanie takiego.flopa nie jest dobre chyba ze gramy na jakiegos nita to nad linia ktora obral.kolega wyzej moge sie zastanowic,ale znowu pojawia sie problem ze przy clubsie na turn nit nigdy Ci tu nie zabetuje strita i podejrzewam ze.tez.nie callnie seta.
Mamy ulatwiac.sobie gre.a.to jest moim zdaniem easy spot na wrzute.
Nie mam w tej chwili dostepu do equilaba.

Odpowiedz
Cytat
BroKosa

CzarnaOwca82 moim zdaniem szukasz na siłę tłumaczenia swojego toku rozumowania.
To, co robisz callując flopa jest ograniczaniem wpływu wariancji na spota. Jaki jest sens stackowania się mając 0 fold equity i będąc w 90% pewnym, że jest się underdogiem?
Takie zagranie, nawet od fisha, jest definitywnym przejawem mocnej ręki.

znowu pojawia sie problem ze przy clubsie na turn nit nigdy Ci tu nie zabetuje strita i podejrzewam ze.tez.nie callnie seta.

Lepiej spłacić jego mocne układy, bo potem nie zapłaci będąc słabszym?

Moim zdaniem flop dobry call, ale na turnie już jest fold.

Stół: Q♠J♣8♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    41.21%   40.88%    0.33% { AcQc }
MP3    58.79%   58.46%    0.33% { JdJh, JdJs, JhJs, 8d8h, 8d8s, 8h8s, J8s, T9s, KcTc, Kc9c, T9o, QdJh, QhJd }

Na turnie wygląda to już tak:

Stół: Q♠J♣8♣ 7♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    25.71%   25.71%    0.00% { AcQc }
MP3    74.29%   74.29%    0.00% { JdJh, JdJs, JhJs, 8d8h, 8d8s, 8h8s, J8s, T9s, KcTc, Kc9c, T9o, QdJh, QhJd }

Nie jestem ekspertem od wyznaczania range'u także jeśli jakieś kombinacje pominąłem to sorki.

Odpowiedz
Cytat
ripper92

Jeśli już poszły takie sizingi ja wolę stackoff na flopie, przede wszystkim dlatego że na turnie zbyt często będziemy mieli masywny equity shift na naszą niekorzyść.
"To, co robisz callując flopa jest ograniczaniem wpływu wariancji na spota. Jaki jest sens stackowania się mając 0 fold equity i będąc w 90% pewnym, że jest się underdogiem? "
Ma to sens gdy alternatywą jest wpakować 1/4 staka i foldnąć sobie turna z ręką mającą tak silne equity.
Gdyby cbet był mniejszy, albo c/r 3x to wtedy zrealizowalibyśmy 2 streety naszego equity, a jak sytuacja wygląda tak jak wygląda staki są dobre na mały overbet ship turn to stackujemy( a nie stuckujemy) flop i liczymy że casami pokaże KQ/AQ jednocześnie mając dobre equity na jego 2pair.

Odpowiedz
Cytat