https://www.boomplayer.com/25784315_6E30ADF2B8
Jak prawidłowo to zagrać?
Dla mnie, bez info to jest fold Turn. Gorsze Asy nie będą betowac na tej 8c, a co gorsze fd ktore mogl betowac na flopie zlapaly swojego outa. Nawet mysle ze z AK gosciu zrobi tutaj chceck. Sizing wysoki, wiec wydaje mi sie ze call jest bez sensu. Nie widze bluffu za bardzo, z ktorym strzela 2 beczke na turn. Na bank nie na nl5.
Jakie dajecie mu flush drawy do zakresu, że tak boicie się tego trefla ??
A♣ leży na bardzie, których suited ma najwięcej w zakresie 3betu
Q♣ J♣ ? K♣ Q♣ ? większość graczy zagra to poprzez call
A przeciętny gracz nl5 w spocie BTN vs CO nie będzie 3betować 74s czy 86s
K9, Q9, J9. Rzeczywiscie to tylko 3 combo. Ale wedlug mnie nie o flusha tu chodzi, a o strukture boardu. Jaki reg nl5 bedzie tu strzelal 2 beczki z gorszym AX od naszego na takim boardzie? Bez readow łatwy fold dla mnie i wydaje mi sie ze nie jest to jakies overtight.
Preflop: Również gram w standardzie 3-bet/call na tych pozycjach z AQs.
Flop: Gram check/call aby trzymać pule nisko mając "tylko" TP oraz dać przeciwnikowi blefować.
Turn: Druga beczka na tej karcie to będą głównie AK, czasami AQs, flushe oraz kilka kombo draw. Nie spodziewam się aby przeciwnik poprawiał tutaj z niczym więc wierzę przeciwnikowi, że ma i gram fold. Gdyby spadł blank rozważałbym call.
River: As played nie widzę tutaj blefów i gram fold.
@KrzNow - Bardzo słuszna uwaga którą przeoczyłem. Przeciwnik ma tu ekstremalnie mało flushy - głównie K9s, Q9s, J9s (albo inny top of folding range). Nie zmieniam jednak mimo wszystko decyzji.
Najlepiej to zacznij od tego jaki range mu przypisujesz w tym spocie?
Ja również folduję na Turn, jedyne gorsze ręce w 3-betpot które u niego widzę to K♣::Qx:, gorszego
IMO nie betuje drugi raz, a on ciśnie drugą beczkę i to na takiej strukturze. Z lepszych rąk pewnie może mieć A3s, AKs, AA, AKo, KQs, KJs, TT, może jakieś SC w stylu 76-65