Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
895 Wyświetlenia
Youthanasiaa

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3 (Hero)$12.26:///////;CO$11.72:///////;BU$8.31:///////;SB$30.00:///////;BB$10.15:///////;MP2$10.15:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:d, A:d.
MP2 folds, Hero raises to $0.30, CO calls $0.30, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.75) Q:c, J:c, J:d (2 players)
Hero bets $0.50, CO raises to $1.00, Hero calls $0.50.

Turn: ($2.75) 3:h(2 players)
Hero checks, CO bets $1.30, Hero calls $1.30.

River: ($5.35) 8:d (2 players)
Hero checks, CO bets $9.12(All-In), Hero calls $9.12.

Final Pot: $23.59.

Results follow:

Hero shows two pairs, queens and jacks(Qd Ad).
CO shows two pairs, jacks and twos(2d 2h).

Hero wins with two pairs, queens and jacks(Qd Ad).

Cześć.
Przeciwnik po 20 rozdaniach kreuje się na agresywnego. 38/24/20 (VPIP/PFR/3B).

Na flopie taki raise i potem mały bet na turnie raczej nie wygląda na mocną rękę.
Jego range to AJ, KJ, QJ, JT, J9, J8, T9 i blefy. (?)
Myślicie, że blefuje tutaj 40% lub więcej?
Dzięki za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
uche18

Czesc

Po takiej probce niestety ale nic nie da sie stwierdzic. Gramy na tego gracza jak na unka i ja zdecydowalbym sie na 3-bet F do tego niskiego przebicia. On takim niskim raisem spokojnie moze kupic sobie dwie karty, a nie spodziewam sie, ze po twoim 3-becie bedzie sie stackowal na sile z drawem.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez uche18
ja zdecydowalbym sie na 3-bet F do tego niskiego przebicia

to ciekawe, nie wpadłbym na to. mógłbyś rozwinąć troche temat?
a)jaki sizing 3beta?
b)od czego gorszego spodziewasz sie dostac call?
c)co robisz do 4beta allinn?

@Youthanasiaa ten river srednio mi sie podoba. czekales z zamiarem calldownu czy wyszło w praniu? co sadzisz o blockbet/fold?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

pozwól że wypowiem się za trenera :f_drink: agresywny przeciwnik bedzie szczery i jak ma to bedzie sie trzaskać , jak dasz mu za drogą cenę drawa to odpuszcza dlatego :

-sizing 3 beta coś koło 3,70$-4,30$
-wszystkie PP od 55+ u aggro graczy , które lubi atakować taki board , T9,KT, z 15 kombo FD na jego tendencje patrząc oraz kilka gorszych Qx , w tym Qxs
-napisał przecież 3-bet Fold

river oczywiście blank , rozumiem że podjęłeś swoją decyzję na river o oparciu o niski sizing bet na turn ???

Odpowiedz
Cytat
Youthanasiaa Autor wątku
Youthanasiaa

Myślę, że z waletem, ze względu na to, że flop jest dość drawowanty powinien raisować zdecydowanie więcej. Niski bet na turnie raczej potwierdza podejżenia, że przeciwnik nie ma tripsa. Dodatkowo fakt, że wydawał się agresywnym graczem skłonił mnie do calla na river.

Ciekawa opcja z tym 3bet/foldem na flopie.

@Youthanasiaa ten river srednio mi sie podoba. czekales z zamiarem calldownu czy wyszło w praniu? co sadzisz o blockbet/fold?

Czekałem z zamiarem sprawdzenia, ale nie spodziewałem się shipa.
Szczerze mówiąc nie mam zdania na temat blockbet/folda. Jakie są Twoje argumenty za?

Dzięki.

Odpowiedz
Cytat

mysle ze grajac blokbet za 2$ on moze nas opłacić z gorszą ręką + sądze ze nie bedzie śmiał mnie tu blefować, wiec mam klarowną sytuacje, ze jezeli mnie raisuje, to jestem z tyłu i mam łatwy fold. tym bardziej ze po tych 20 rozdaniach byl dosc aktywny. grając czek na riverze, najgorsze dla mnie co by sie mglo stac, to jjego szip. w tym momencie mam zgadywanke, a co gorsza mój czek pozwala mu wykonac przyzwoity (imo bardzo dobry) overbet na river. wole miec wpływ na najwazniejszy street w holdem i blockbetować

ja jesli juz bym czekal na R, to jest to x/f przy tym sizingu, bo jezeli on tą samą linią rozgrywa fulle/tripsy to niezła wtopa co? :P

Odpowiedz
Cytat