Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
191 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$23.81:///////;CO$10.00:///////;BU (Hero)$10.00:///////;SB$10.00:///////;BB$4.15:///////;UTG2$10.15:///////;MP1$12.12:///////;MP2$23.41:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:d, A:d.
3 folds, MP3 raises to $0.30, CO folds, Hero calls $0.30, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.75) 6:c, 7:d, 2:h (2 players)
MP3 bets $0.50, Hero calls $0.50.

Turn: ($1.75) 3:d (2 players)
MP3 bets $0.80, Hero calls $0.80.

River: ($3.35) 8:c (2 players)
MP3 bets $1.60, Hero raises to $5.10, MP3 raises to $18.50, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $8.45.

Witam.
Czy to co zrobiłem w ogóle ma sens(chyba nie:D)
Postanowiłem wyblefować przeciwnika.
Pre nie wiem czy jest opcja to 3 betować.
Postflop myślę po tym co widać on gra tak QQ+ i sety.
Ja jedynie co mogę tutaj reprezentować na rvr to jakiś strit i myślałem, że reg może to zrzucić. Z 2 strony to tylko kombinacja T9, a z innymi skompletowanymi drawami ciężko tutaj. Kompletny bezsens czy jest tu jakaś logika? Fold flop/turn?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
preludiumm

Opcja jest zawsze, ale to zamiana ręki w blef do tego ręki która bardzo fajnie gra vs jego range IP.

Co do flata na flopie to nie widzę przeciwwskazań. Na razie ziomek cbetuje dużo. Próbka mała, no ale trzeba grać tym co mamy. Masz fajne backdoorki, overki jest spoko.

Na T ja bym mu tu grał raise. Łapiesz dodatkowe equity board się zagęszcza i z setem prolly zagrałbyś tu raise (nie żebyś się o balans musiał martwić :D) no ale jednak jak już chcesz repować grubo to trzeba opowiedzieć fajną historyjkę, no i w ramach potrzeby pooprawić na R, bo sądzę, że on tu nie za bardzo wytrzyma presję, unless ma nutsy, czyt. seta.

Na R imo repujesz bardzo mało i jeśli ten R Cie ulepszył to jest kompletny margines. Plus zauważ, że jeśli floatowałbyś tu T9 to przecież nie grałbyś call na 2nd barrel. Więc ja to widzę tak, że repujesz mi nic przez duże N :P

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Tutaj jego sizing na turnie jest zastanawiajacy, bo betuje stosunkowo malo, stad mozna wnioskowac ze jego reka nie jest super mocna, ale jesli decydujesz sie na just call turn, to na river po prostu folduj, kiedy nie dostales pomocy, czyli A/Q czy , bo raiseujac jego 3rd barrel, oczekujesz foldow w zasadzie od OvP, ktorych on moze nie foldowac -> nie sadze zeby na takim boardzie przecietny gracz NL10 3rd barrel bluffowal.

Odpowiedz
Cytat