Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
278 Wyświetlenia

202h
20/17 vpip/pfr
af-11
3b-15 3b vs MP-14
cbF-71
cbT-75
f to raise after cb-1/2

PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $5.67
SB: $23.90
BB: $15.88
UTG: $16.17
Hero (MP): $19.69
CO: $10.27

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has A♠ Q♠

fold, Hero raises to $0.30, fold, fold, SB raises to $1.00, fold, Hero calls $0.70

AQs spokojnie jest z przodu na jego 3bRANGE.

Flop: ($2.10, 2 players) 4♦ 5♠ 6♦
SB bets $1.30, Hero raises to $3.30\

Idealny flop do blefu:) tysiac drawow.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kNoq001

ale co lepszego chcesz tutaj wyblefowac?
to nie jest idealny board bo jesli w 3bet pocie SB tutaj cbetuje to praktycznie zawsze ma jakies equity, dodatkowo nasze equity to tylko dwie overkarty z czego zabieraja nam A i Q
juz wole grac tutaj call aby zatrzymac caly szeroki range ktory bijemy niz raisowac i ten range wywalac a zostawiac tylko ten ktory bije nas ale i tak mozesz spokojnie foldnac tego flopa o ile on nie cbetuje 100% w 3bet potach

pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

JUDGE a mi sie dalej podoba ten raise.

Co wywale? Jestesmy deep i ja na jego miejscu easy KK/AA folduje.

Odpowiedz
Cytat
AltairZiom

Napisane przez Cantona778
JUDGE a mi sie dalej podoba ten raise.

Co wywale? Jestesmy deep i ja na jego miejscu easy KK/AA folduje.

Po co wrzucasz rozdania na forum skoro wiesz najlepiej co jest dobre ?

Pomyśl po 200 handach ten 3bet vs MP nie jest miarodajny gość nie wygląda na mega fisha a raczej tendencja na taga więc dam mu kredyt zaufania że skoro 3betuje OOP vs MP to ma tam w miarę rękę.

Na flopie nie wyrzucisz go z żadnej lepszej ręki (overpary z żadnych 2OC+FD wyrzucisz tylko OC) więc idea bluffu nie ma sensu bo jak sądzisz że on spasuje KK/AA to się możesz przejechać i to grubo ;]

Poza tym piszesz że jest tutaj tysiąc drawów których on się przestraszy. Super a jak często w takiej sytuacji ty callujesz 3-bety z niskimi PP, niskimi SC które tutaj dają monstera made hand albo monster drawa ?? Jak odpowiedź brzmi często to rozdajesz kasę i tyle a tutaj miałbyś po prostu szczęście.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez AltairZiom

Poza tym piszesz że jest tutaj tysiąc drawów których on się przestraszy. Super a jak często w takiej sytuacji ty callujesz 3-bety z niskimi PP, niskimi SC które tutaj dają monstera made hand albo monster drawa ?? Jak odpowiedź brzmi często to rozdajesz kasę i tyle a tutaj miałbyś po prostu szczęście.

Pozdrawiam.

Na 200bb deep?? bardzo czesto. Jesli ma AA/KK to jest w mega sick spocie i decyzji.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

i sadzisz, ze na nl10 ktos Ci foldnie KK-AA w 3bet pocie? swiat jest brutalny bo tak nie bedzie
dla mnie wciaz ten raise jest slaby bez solidnej probki o jego wtsd/w$sd/fold to cbet raise i wciaz trzymam sie przy swoim, ze wole callowac lub foldowac

Odpowiedz
Cytat

Z jednej strony jeśli ktoś nie boi się cbetować takiego boardu, to daję mu kredyt i folduję, z drugiej strony
to jest 3bet pot i range są troche inne - Ty tu nie masz seta, więc albo overcards albo jakąś overparę, którą rywal
jest w stanie wyrzucić 2-3beczkami repując KK.

Jedną opcją jest fold, a drugą repowanie seta, ale wolałbym to robić np. na boardzie 789, gdzie jeszcze rywal może
się spodziewać że callnąłem 3beta z 99, ale przecież nie robię tego z 44.

No i najlepiej żeby ten board był rainbow,
bo tu raisując wyglądamy na flushdrawa i tak na prawdę bardzo często zobaczysz 3-beta na flopie.

Jeśli ten gość tak dużo 3betuje i tak dużo cbetuje (w 3bet potach ludzie maja zwykle wiekszy cbet niz w normalnych, wiec moze miec 85+) to musimy mu stawiac opor, a granie na deepach jest do tego swietne, by wywierac presje.

Odpowiedz
Cytat