Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
188 Wyświetlenia
Gifl

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $2.06
BTN: $7.95
Hero (SB): $10.15
BB: $10.09
UTG: $11.46

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has Q♠ A♠

UTG raises to $0.20, fold, BTN calls $0.20, Hero raises to $0.80, fold, UTG calls $0.60, BTN calls $0.60

Flop: ($2.50, 3 players) 4♥ A♥ 7♠
Hero bets $1.40, UTG raises to $2.80, BTN calls $2.80, Hero calls $1.40

Turn: ($10.90, 3 players) 2♠
Hero checks, UTG bets $7.86 and is all-in, BTN calls $4.35 and is all-in, Hero calls $6.55 and is all-in

Hej,

Trochę sick spot, na pewno błąd na pf, powinienem squeezować do 1$. Gram prawdopodobnie przeciwko słabszym (wnioskując raczej po stackach i sizingach niż po niewielkiej próbce) graczom więc 3bet for value.

Trafiam mojego Asa gram cbet, dostaje min raise i call do niego, wydaje mi się, że jestem tu za mocny by foldować, nie chcę z drugiej strony się izolować na lepsze ręce. Fd raczej za często u nich nie widzę, częściej u BU.

Na turnie trafiam fd i mam zbyt dobre oddsy by tu zrzucić TPSC i FD.

Jest ok czy overplay ?

VPIP/PFR/AFq/WTS/Hands
UTG->36/18/0/0/11
BU->45/18/100/0/11

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
graj3k

w 3wayu te calle wg mnie słabo wyglądają, tzn, dajesz jednemu i drugiemu uzyskać lepszy hand od Twojego(i nawet jak nie widzisz i któregoś z graczy ręki typu 56o, to ja już widywałem takie rzeczy:D) więc ja bym to chyba wolał zagrać 3bet/fold na flopie, myślę, że przynajmniej jednego byś wyrzucił, a przy takiej karcie wtedy na turnie dokładasz resztę:)

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

Siema, ja gram tutaj ( tak jak napisałeś ) pre do 1$.

Postflop grałbym bet-bet-bet, trochę podciągnąłbym sizing cbetu ( do ok. 1.6-1.7, ponieważ ciągniesz value od FD/Ax/56/może coś w stylu JJ nie będzie potrafiło zrzucić ) i na taki raise jak dla mnie cbet/call flop i x/f unimproved turn to jest maks, który możesz zagrać na unka; ja chyba nawet mógłbym zagrać cbet/f flop, ponieważ często możesz dobierać tylko do 3xQ, a jego raising range tutaj będzie wygladał na coś w stylu A4/A7/44/77/AK/AQ.

Sam jestem ciekaw czy nie będzie to zbyt weak. ;)

Odpowiedz
Cytat
czaronster

Preflop zgodzę się z wami, że za nisko, 1,1-1,2$ byłby spoko.

Na flopie ja tutaj gram większy cbet żeby ściągać jak najwięcej value z Ax'ów i drawów. Potem na turnie dorzucam resztę.

As played: gdy dostajemy raise nie ma tutaj miejsca na 3bet/fold ( graj3k chcesz przebijać do ilu? 6$ i foldować mając zainwestowane 80bb w pule????). Trzeba zdecydować się czy chcemy wrzucać stack czy foldujemy. Call na flopie oznacza rozdawanie kart.

Ja preferuję 3bet shove na flopie, ponieważ fisze miniraisują nie tylko nutsy, ale również Ax/ air (z mojego doświadczenia).

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

reka przy ktorej ile osob tyle opinii
dla mnie to jest b/f flop w 3way, o ile w hu czesciej shipuje to tutaj po callu od BU nie czuje sie pewnie majac TP, jest troche ukladow ktore nas bija a wrzucajac robimy to totalnie w ciemno bo nie potrafimy okreslic czy na tych graczy to bedzie ev+, moze jest to w okolicach ev0

pozdro

Odpowiedz
Cytat