Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
289 Wyświetlenia
pastexas

MP3 ($10.05)
CO ($9.30)
Hero (Button) ($9.95)
SB ($4.39)
BB ($10.30)
UTG ($10.75)
UTG+1 ($8.65)
MP1 ($16.31)
MP2 ($10.99)

Preflop: Hero is Button with A, Q
4 folds, MP3 bets $0.35, 1 fold, Hero calls $0.35, 2 folds

Flop: ($0.85) 10, Q, 3 (2 players)
MP3 bets $0.70, Hero calls $0.70

Turn: ($2.25) 6 (2 players)
MP3 bets $1, Hero calls $1

River: ($4.25) K (2 players)
MP3 bets $1, Hero calls $1

MP3 11/8, AF 5.0, WTS 41, fold to 3bet 100 , cbet flop 86, cbet turn 50 (2/4) po 300h.

Na flopie trafiam TPTK i w tym momencie wydaje mi się, ze powinienem był zagrac 3bet.
Na turnie wyskakuje trzeci :spade:, nie jest to karta, która chciałem zobaczyc, jednak ciagle trzymam TPTK i moim zdaniem jesli nie na flopie to tutaj było miejsce na zagranie 3bet/fold z mojej strony. Na river spada K :spade:, który pozostawia mi tu juz niewiele zludzeń jednak mając do dołozenia 1$ żeby zagrac o 5,25$, mimo wszystko sprawdziłem.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

On jest bardzo tight i nie wiem czy aż tak dużo jest tutaj rąk, które dominujemy. Z AK na pewno spokojnie to calluje. Z AQ wolałbym żeby on był bardziej coś w okolicach 12/10 albo nawet 14/12.
Na flopie trafiamy to co chcieliśmy no i teraz zakładamy, że jak on też trafił to częściej my trafiliśmy mocniej. Znaczy takie założenie mamy z preflopa :-) Nie jestem pewien jak to wygląda z tym FD. Raisując (nie możes 3betować w tym spocie) flopa myślę, że zrzucamy QJ, które może betnąć na T.
Na T ten jego sizing ja odbieram jednak jako słabość. Myślę, że on tam trafił tą parkę i sam boi się flusha. Na R bijemy już tylko QJ więc chyba fold ew. tak jak piszesz call przy takim sizingu.

Odpowiedz
Cytat
darosz5

Ja bym zagrał raise/fold turn takiego małego beta. I fold raczej river.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Dla mnei to 3bet preflop. Na tego gracza i tak nie callujesz pod trafiane TP, bo nie mozesz ich grac for value, jesli on barreluje. A wiec, jesli mam wybierac miedzy 3bet pf, a floatami/bluffraiseami/sth, to wole 3bet pf i problem jest z glowy :) I tak tez gram tutaj.

Ps. Raiseowanie turna, majac TP, to jest kosmiczna pomylka. My nie chcemy blefowac majac made!!

Odpowiedz
Cytat
pastexas Autor wątku
pastexas

Kurcze nie rozumiem tutaj zagrania 3bet. Mam całkiem fajna reke, gram z pozycja. Na flopie moge trafic nuts FD, TPTK tak jak tutaj, a i flop Axx moze byc całkiem przyjemny. Dodatkowo gracz ten gra prawie zawsze cbet na flopie, wiec jesli trafie dostane bez problemu value. Nie jest tak, ze grając 3bet preflop zamienie całkiem fajna reke w blef? Bo przeciez bez pozycji przeciwnik naprawde rzadko to sprawdzi, a na jego 4bet musze pasowac.

Odpowiedz
Cytat
darosz5

Ale ja nie mam zamiaru raisować jako blef. Na flopie przeciwnik gra prawie psb, a na turnie za <psb. Gram raise dla protekcji. Uważam, że on może tak grać Z AsKx lub JsJx. Chcę chronić swoją rękę, która często jest tu najlepsza i sprawdzając tylko taki bet przeciwnik dostaje nienajgorsze oddsy.
Do pastexas: to jest jak najbardziej light 3bet z tą ręką przeciwko takiemu przeciwnikowi. z AQ często będziesz zdominowany i możesz sporo stracić. Pozatym masz fajne blockery.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Elo :)

Wlasnie nie mamy tu value postflop. atrzac na jego tendencje, to jesli on gra cbet flop + 2nd barre, to juz robia sie problemy, czy na pewno chcesz callowac kolejna beczke itp. Wyobraz sobie to samo rozdanie, tylko ze villain strzela tutaj nie 1$ na turnie, a 1,80$. Nit, ktory strzea 2x, na stole z drawami - zgaduj sobie, czy jestes ahead.

Kiedy nie mozesz zagrac reki for value, to ja na prawde srednio ubie callowac, bo skoro masz zamiar z nia blefowac, to zrob to pf. Na tego goscia po prostu duzo abrdziej cenie sobie SC jesli chodzi o calle, niz BW jak AQ, AJ czy KQ, bo tutaj mam problem z tym _jak_ rozgrywac TP.

Co do raise turn, to faktycznie jakos mi sizing uciekl po prostu - moze za pozno juz bylo :P Tak czy inaczej, raise tutaj nie jest taki znow super. Teoretycznie zakladasz, ze masz najlpesza reke, ale tak nie musi byc, a nic slabszego poza drawem, nas tutaj nie calluje. Value raise jest value raisem, jak range ktory nas sprawdza jest slabszy niz nasze equity - a tu jest ten problem, o ktory wlasnie chodzi przy callowaniu z AQ pf -> nie wiemy co on moze barrelowac ( w sensie najslabsze rece ), nie znamy jego sizingu, nie wiemy czego sie spodziewac... no i zgaduj sobie, czy on tak nie gra AA, KK, QQ, czy nutsow w postaci Ahigh flusha, bo robi bety typu "call me plz"

Odpowiedz
Cytat